Hollik István, a Fidesz-KDNP pártszövetség szóvivője a 2019-es költségvetés vitájából vezette le a dolgot.

A 2019-es költségvetési törvényjavaslat parlamenti vitájában kiderült, hogy az ellenzéki pártok most sem a magyar családok mellett állnak – mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője pénteken Budapesten újságíróknak.

Fidesz-KDNP: az ellenzék most sem állt a magyar családok mellé

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

Az ellenzék eddigi megszólalásaiból az látszik, hogy zsigerből elutasítják és támadják azt a költségvetést, amely a családok és a vállalkozások megerősítését szolgálja – fogalmazott.

Hollik István kifejtette: a költségvetési törvényjavaslat szerint tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, csökkennek a munkáltatók terhei, és minden területre, a családokra, a gazdaság fejlesztésére, a biztonságra, az oktatásra, az egészségügyre, valamint a nyugellátásra is több pénz jut majd jövőre.

Ennek ellenére az ellenzéki pártok, Gyurcsánytól a szocialistákon és az LMP-n át a Jobbikig, minden erejükkel támadják a büdzsét – mondta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője.

Szavai szerint azok támadják a költségvetést, akik kormányon "semmit nem adtak a családoknak, csak elvettek tőlük". Elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, növelték az adókat, és megalázóan alacsony bérért dolgoztatták az embereket – sorolta.

Az ellenzéki pártok az elmúlt években is sorra leszavazták az adócsökkentéseket és a gazdaságfejlesztést szolgáló intézkedéseket – folytatta –, ha rajtuk múlt volna, eddig sem történhettek volna meg a családokat, a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentések. Így nem lenne és nem növekedhetett volna az elmúlt években a családi adókedvezmény, nem csökkentek volna a vállalkozásokat és a munkát terhelő adók sem, nem tudták volna bevezetni a munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményeit, és nem csökkent volna a legfontosabb élelmiszerek áfája sem – fejtette ki.

Hollik István úgy összegzett: a Fidesz-KDNP kitart az adócsökkentés politikája mellett, mert amióta csökkennek az adók, azóta nő a foglalkoztatás, gyorsabban bővül a gazdaság, és nőnek a bérek is.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Minden nő, de mihez képest, és mennyivel!
Aztán arról mi a véleménye Hollik úr, hogy a cafetéria átalakítása jövedelem csökkenést eredményez, hogy az 55 felettiekkel ki méltóztatnak bazilikázni, hogy a nyugdíj emelés lassan semmit nem ér a tényleges inflációval szembe. Sőt van egy érdekes hírem! Vannak nem "kisgyernekes" családok is. Van ahol már felnőttek, de az önálló lakás csak álom, van akinek csak egyet adott a sors, vagy egyet sem,ergo ők állják a cehhet! Hiszen miből osztogat a kormány? A befizetett adókból. Ha stadionokat építtet, ha az oktatást finanszírozza, ha az egészségügyet fejleszti, azt mindannyian finanszírozzuk! A 27% ÁFA mindenkit érint. Az meg a legmagasabb az Unióban! A bedőlt forintot is a plebs szívja meg elsősorban!
Úgy hogy előbb tessék megnézni mire mennyit szán a kormány, aztán méltóztasson szövegelni!
kisrigó
Teper ezerrel, nagyon szorgalmasan nyomja a rizsát, fél, hogy "családilag" kiesik a "családi pikszisből!" Amúgy már arra sem veszi a fáradságot, hogy a blabla helyet tényeket mondjon! Szánalmas papolás csak!
black up
1956-ban nem menekültek el ennyien.
Olyan emberek haltak meg a lepusztított egészségügy miatt, akik még élhetnének - öltek, családokat szakítottak szét.
Elmenekülnek innen a szabadság korlátozása miatt - családokat szakítanak szét.

Ha a határon túliakat éri konkrét támadás, hallgatnak róla.
Konkrétan magyarokat vegzáltak, öltek, de ez a FASZOPÓ FÜGGÖNY MÖGÉ REJTŐZŐ HARCOS, KUSSOL.
Hány nap telt el?
Hány napja kussolnak?

Kibaszott migráns medvék miatt nem mer túrázni a magyar.
Visszaesik az egyébként is visszaesőben lévő hegyi turizmus.

Csak a tök hülyék szopják be a pávatáncos kis köcsög magyarkodó dumáját.

Tényleg tele van a faszom a sok köcsöggel.
SOHA ne kerülj három lépésnél közelebb hozzám, mert lesz ott minden.
Én kerüllek, mert a belem kifordul tőled, de ha te véletlenül három lépésnél közelebb kerülsz hozzám, lesz ott minden!
igen, a téged védőkkel is.
Ez így működik.
Azért, mert ptsd-m van, még emlékszem pár dologra.
SOHA ne bosszantsd fel a fenevadat!
magyarbakancs
Fidesz a Magyar családok mellé áll.
Hol a sírgödör mellett.?
Bérből fizetésből élők bér- munkások megélhetési problémákkal küzdenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.