Megosztja a közvéleményt, hogy a köztársasági elnöktől kegyelmet kapott Geréb Ágnes. "Köszönöm mindazoknak, akik az évek során kiálltak mellettem, és tevékenyen vagy biztatásukkal, szeretetükkel segítettek átvészelnem a mögöttem álló nehéz időszakot. Az ítélet nem csak rólam szól, hanem a szülés-születés szabadságának elismeréséről is. " Geréb Ágnest 2015-ben ítélték el. A bíró szerint ugyanis szakmai szabályokat hagyott figyelmen kívül. A szülésznő vállalta például, hogy levezeti otthon egy ikerterhes nő szülését. Ebben az esetben az egyik baba meghalt...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ebben a perben az a visszatetsző, hogy ameddig a kórházi körülmények között történik egy ilyen eset, akkor jön a "szakma szabályainak megfelelően történt minden", senki nem hibázott, és marad minden annyiban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ebben a perben az a visszatetsző, hogy ameddig a kórházi körülmények között történik egy ilyen eset, akkor jön a "szakma szabályainak megfelelően történt minden", senki nem hibázott, és marad minden annyiban.
Commenter
@Mirabilis: vissza a 19. századba, az aktuális kormánypolitika miatt. Minden szinten.
Commenter
@Mirabilis: Vér és mocsok? Ugyan!Kisgyereknek való látvány. Nézd meg a képet ahol Geréb a placentát mutatja meg a (nagyobb) gyereknek...erre nincsenek szavak. Ha régen otthon szült valaki akkor is elküldték a gyerekeket otthonról. Ez meg? Lógó hajjal,fekete strandruhában, koszosan, mezítláb, egy placentával a kezében...nesze neked steril környezet,szaktudás...és nem, soha nem lett már az első esetekben sem örökre eltiltva a hivatásától.
tulipan
@Mirabilis: Hidd el, sokan szeretnének otthon, nyugban szülni, éppen ezért, egyszerűen érthetetlen, hogy a férfi dokik, miért ennynire szemetek, hogy nem hagyják élni ezt a szegény nőt! Na persze, a 100-ezres borravalójukat féltik,A kórházi haláleseteknél pedig, különös módon, sosem az illető doki, hanem mindig kórház fizeti a kártérítést!!!
levarosbukta
@tulipan: Ezt nem tudom honnan veszed? Inkább nagyon is sokan tisztában vannak az otthonszülés veszélyeivel. Mit gondolsz miért alig páran vállalkoznak rá? Nem tilos, szüljenek. Csak utána ha baj van ne rinyáljanak.
tulipan
@levarosbukta: A kórházi szülések veszélyeivel vajon tisztában vannak-e??? Azért a pénzért...
tulipan
@Commenter: Nem, mert a 19.szazadban még nagyrészt otthon és szülésznők vezették a szüléseket! Akkoriban "ébredtek" öntudatra a férfidokik, hogy '"hoppá, ebből nekünk is csöpöghet valami!" Azóta pedig, kiszorították, degradálták, az ezt a feladatot, évszázadok óta végző nőket!!!
Nessy
@tulipan: A szülésznő van a vajúdó szülőnő mellett, aztán végszóra beesik a doki, és két nap múlva kaszál.Ha nem ér oda, akkor is.
tulipan
@Nessy: Na, ez az! Azért mondom én borravalónak! Utálom, ezt az álszent '"hálapénz'" kifejezést!!!
Nessy
@tulipan: A borravalót utólag és magától ad az ember, de sok doki ab start megmondja mennyi az annyi!
Katalina62
@Nessy: Pontosan! Ha nem is mindegyik, de akadnak orvosok, akik inkább az otthonszülés miatt elmaradó hálapénzüket féltik! Geréb Ágnes a hibájáért megbűnhődik, az rendben, de a hibázó orvos...?
tudode
A rendszerváltás után ELJUTUNK ODA, ha még nem JUTOTTUNK el, mint ami az ÁLLATVILÁGBAN dívik. Az erősek MEGESZIK a gyengébbnek látszót!
.
Érintettként Geréb Ágnes pere óta SZURKOLTAM Geréb Ágnesnek, aki EMELT FŐVEL vállalta azt a MEGALÁZTATÁST, amelyet a szülészeteken azzal INTÉZNEK EL, hogy BENNE VAN A PAKLIBAN. bármely kórházi beavatkozás alkalmával, kivételt képezhet a FEKETE RUHÁS ANGYAL!
.
Pl. 45 éves koromban egy EGYSZERŰ MŰTÉTET követően ÉLETMENTŐ MŰTÉTRE szorultam. Túléltem! A műhibát követően az orvos NEM MENT ADDIG haza, míg felébredtem örömmel a kómából, és utána KÉT HÉTRE ELMENT SZABADSÁGRA, mert ők is EMBERBŐL vannak, és nem Istenek!
tulipan
tudode: Örülök, hogy ilyen szerencsés voltál!!! Sajna, messze nem általános!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.