A Fidesz kamujelöltekkel készül az önkormányzati választásokra, állítja Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik szerint a Fidesz kamujelöltekkel akar zavart kelteni az önkormányzati választásokon

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Mint a szóvivő fogalmazott, az, ami a miskolci időközi önkormányzati választáson történik, mutatja, mire számíthatunk a jövő évi önkormányzati választáson: kamujelöltekre, név-dublőrökre, akik csak azért indulnak el, hogy az esélyes ellenzéki jelölttel azonos nevükkel összezavarják a választókat, és győzelemre segítsék a Fideszt.

„A Kubatov-lista új funkciót kapott. Így indul el a miskolci választáson a Jobbik által is támogatott Erdei Sándor ellen nemcsak a Fidesz hivatalos jelöltje, de egy ongai fideszes aktivista és egy nyékládházi Erdei Sándor is "függetlenként". Utóbbit sajtóhírek szerint Tállai András szállította a miskolci fideszes megsegítésére.”

A Jobbik az újabb legalizált választási csalás ellen benyújtotta törvényjavaslatát, mely lehetővé teszi, a névazonos jelöltek ragadványnévvel való megkülönböztetését, hogy a választók valóban az általuk támogatott jelöltre adhassák le a szavazatukat a névrokon jelölt helyett.

„Felszólítjuk a Fideszt, a jövő évi választások tisztasága érdekében támogassa javaslatunkat, a miskolci időközi voksoláson pedig tiszteljék meg azzal a választókat, hogy visszahívják a fideszes kamujelölteket”

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem tudom mi lesz, de biztos az utaztatott ukrán szavazók mellett látunk majd újdonságokat még.
Macskaszem
A kamupártozás bejött, most jönnek a kamujelöltek. Pénzért lehet kapni ilyesmit, nem kell hozzá semmi, csak egy megfelelő név, vagy még az se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.