Bayer Zsolt a “Foci mint tükör” című cikkében a németeket leprázza annak kapcsán, hogy a válogatottjuk kiesett a világbajnokságról. Bayer szerint pont olyan ótvaros a német foci, mint amilyenné a német társadalmat tették, amely már csak “ostoba vigyorgásra és a fogyasztásra” képes. Azt írja:„ugyanaz történt 2014 óta a német válogatottal, mint ami 2014 óta Németországgal történt. Vagyis valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket.”Majd kimondja a verdiktet:“Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni.”NYF-kommentár: De álljunk meg egy szóra: ha a foci egy ország tükre, mint ahogy Bayer írja, akkor mi is a helyzet Magyarországgal? Ajjaj, nagyon kemény üzenet ez Orbánnak…

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hát ugyi, ha a foci olyan, mint maga az ország, akkor Magyarország a futballja alapján a bányszbéka segge alatt ás, méghozzá lefelé. Nem mondom, van mire büszkének lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
én tgegnap reggel ezt írtam a cikkről:
Nem már Zsóti ez még tőled is sok(k)

A nemzet nagy lovagja összefüggést vél felfedezni a foci és az ország sorsa között

Nem, nem az őszinteség jött rá, hanem a pofátlanság. Mai vezércikkében „FOCI MINT TÜKÖR”, abból indul ki, hogy „Amit a német válogatott produkált ezen a világbajnokságon, arra egy szó van, a szégyen. Soha még így nem szerepelt le a német csapat”.
Igaz közben – okadatolván tudatlanságát és tájékozatlanságát – arra is kitért, hogy szerinte: „a Nationalelf lehetett egyedül a német nemzeti büszkeség tárgya”.
S a végén kijutott odáig, hogy Merkel miatt „Ötlettelenség, lelketlenség, önfeladás, fásultság, hitetlenség, öngyűlölet, önbizalomhiány és bizalmatlanság, meghasonlottság, s valami mély, megmagyarázhatatlan szomorúság, ami fogyasztással és ostoba vigyorgással palástolódik. Ilyen a német társadalom. És pontosan ilyen lett a német válogatott is.”!
A dolog minden eddiginél is ocsmányabb, azonban nem értana visszakérdezni: mi van azzal a Footboliával, aminek a csapata ki sem jutott??? =))
Macskaszem
Hát ugyi, ha a foci olyan, mint maga az ország, akkor Magyarország a futballja alapján a bányszbéka segge alatt ás, méghozzá lefelé. Nem mondom, van mire büszkének lenni.
Edmond Dantes
Ha valaki nem hajlandó elmenni arra a megbeszélésre,ahova nem hívják meg,annak akkor nyilván a szar foci a jó foci,mert így működik a roggyant agya.Bayer most már sokadszorra benyalt ezzel a mondattal a jól táplált vezérnek,mert ha nálunk a szar foci a jó foci,akkor az ország is qrva jól teljesít.Mehet a pénztárhoz.
Sámannus
Zsóti a magyar foci minek a tükre? Amit ide hánytál? Mert az már tényleg a feka legalja.
Nessy
Követve Bayer gondolatmenetét, akkor magyarország az ötvenes években állt a helyzet magaslatán, mint ország, mint nép,mint remek foci. Akkor volt remek önazonosságunk, identitásunk! Arany csapat! Jó, a VB aranytól a nyugatnémetek ütötték el csapatunkat.
De volt 6:3, 7:1 stb. Akkor most miért is méltóztatnak szidni a kommunistákat?
wagabund
nincs itt semmiféle kemény üzenet...a magyar foci csak felfelé ívelhet...a német meg lefelé..
csak úgy....
@Shikari: hülye gyerek! óvastad,hogy mit mondott a lovag körösztös zsolti?
Nessy
@Shikari: Kéretik elolvasni a cikket. A párhuzam adja magát! Orbán neve egyetlen hsz-ben sem fordult elő. Bayer kicsit mélyre merült talpnyalás közben az alpári szövegbe.
Rockxy
Süket duma, hogy legyen miről tovább süketelni. :D
csak úgy....
@Shikari: ha egyszer használnád azt a tököt a nyakadon...@Rockxy: bayer zsolt analizálta elöször,hogy miért is esett ki a német válogatott...,gyakorlatilag igazad van de ,csak,hogy tudd...kinél köll csöngetni...
csak úgy....
@Horizont: tegnap továbbképzésen volt a tibink, lassan ö sem érti a buta agyával,hogy itt miröl is van szó! leépítik öt is...persze ki csodálkozik ezen...
csak úgy....
@Shikari: tudod tibmi,hogy mi a leges leg nagyobb problemám veled? az,hogy pofátlan vagy mint egy piaci légy...és az,hogy büdös is vagy! nem is kérdeztem,misén voltál vasárnap?
Gauntlet
meghülyült szegény. Nincsenek homogén nemzetek. Sőt, most hogy gondolkozok, soha nem is voltak !
csak úgy....
@Shikari: baszod tibi...te egy kullancs vagy! egy szellemi és lelki toprongy,minden humor és érzelem ,értelem nélkül...
fürödni ...,tisztálkodni !? azt tudod még,hogy mit jelent?
mellesleg,téged csak a fidesz tudna alkalmazni bérkommentelönek ! :) szánalmasan erölködös pöcs vagy...
csak úgy....
@Horizont: Csak ismerkedni akar a fiucska...és ö a paff a büvös... ;)www.youtube.com/watch?v=gfMgrKNNdQY
csak úgy....
@Horizont: Hol tetszett találni ezt a félkegyelmü bohócot? Igaz, idénre elöre jósolták a kullancs inváziót! ;)
csak úgy....
@Shikari: tibi-tibi ,különben már akartam kérdezni,hogy a lányodat a 8.ker. be ,még mindíg ugyan az futassa ? elöször gondótam,hogy privát ,de mivel te is direkt vagy...
csak úgy....
@Horizont: Tibi hát ! ,...persze nem a javából, most küldjem a pedigrét ? ;)
csak úgy....
@Horizont: ...ez lenne a leg kisebb hibája,hogy tibi ;)
csak úgy....
@Horizont: talált gyerek ,legalább a neve legyen szép...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.