Akit érdekelnek a nemzetbiztonsággal, illetve honvédelemmel kapcsolatos rövidhírek, azoknak érdekes lehet, hogy megszületett a Honvédelmi Minisztérium vezetési struktúráját átalakító HM utasítás, jelentősen nő az afrikai Maliban állomásozó magyar katonai egység létszáma és 20 darab H145M könnyű helikoptert vesz a Magyar Honvédség. A legutóbbi Honvédelmi Közlönyben megjelent a honvédelmi miniszter 16/2018. (VI. 8.) HM utasítása a Honvédelmi Minisztérium vezetési rendszerének módosulásával összefüggõ egyes szervezési feladatokról. Ennek keretei között a miniszter közvetlen irányítása alatt önálló szervezeti egységként létrehozásra kerül a Nemzetbiztonsági Iroda. Az 1276/2018. (VI. 15.) Korm. határozat értelmében, az Európai Unió Mali Kiképző Misszióban (EUTM Mali), a Magyar Honvédség állományából legfeljebb 25 fő vehet majd részt (váltási idõszakban legfeljebb 50 fő) a művelet mandátumában meghatározott ideig, de legfeljebb 2020. május 18-ig. Ez jelentős bővülés, eddig ugyanis...

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
minek? ki ellen? a dandárok száma gondolom nem lesz növelve. Az 10 ezer fő. ebből csak az egyikben van tank. mit csinálnak a nagy csapatszállítóval? hova száll le? mert ez egy relatíve kis ország. két határ közt van 470 km (Debrecen City - Sopron)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.