A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén.

Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
Fotó: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin a Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon kijelentette: a család szerepe az élet továbbadása.

Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor "egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

- mondta.

Az államtitkár hozzátette: vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

A kaposvári református templomban tartott beszélgetésen megjegyezte: amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika

- fűzte hozzá, és bátorságra buzdította a jelenlévőket, szavai szerint "szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről".

Novák Katalin kifejtette: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – fogalmazott.

Az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon Márfi Gyula veszprémi érsek többek között arról beszélt, hogy van pozitív és negatív másság. A fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni. Az egynemű partnerek nem alternatívái a házastársaknak

- mondta.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke mások mellett szólt arról, hogy még "nem jöttünk ki abból az európai álmodozásból, miszerint majd az állam mindent megold. Úgy vélte: a családok ráhagyták az államra a gyerekek nevelését. "A tisztességes kormányzatok már nem állítják azt, hogy mindent megoldanak a családok helyett" – fogalmazott.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még annyit üzennék Novák Katalinnak a családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon elhangzottakhoz, hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@magyarbakancs: Ugyan így elítélem a megélhetési lopást is. A devianciát semmiféle formában nem támogatom!
Shikari
@Eladott Ország: Félek, hogy te szorulnál segítségre, de hiába!
1magyar
@Shikari: Támogatni én sem támogatom de elfogadom ha nem tehet róla valaki.
Shikari
@1magyar: Nem az elfogadásról van szó esetünkben, hiszen azt is elfogadjuk, hogy valaki megbetegszik, meghal, elköltözik stb. Az sem zavar, hogy a négy fal között otthon mit művel. Azt viszont kimondottan károsnak tartom, hogy míg egy ártatlan rajzfilm is 12-es karikával van ellátva, a nyílt buzeranciát és devianciát családként élje meg egy gyerek és követendő példát lásson benne! Két buzi nem család! Ennyi a lényeg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. July 17., 06:53
Újra műteni kell Geszti Pétert
Szórakozás - 2019. July 17., 07:12
Mozikba kerül a negyedik Thor-film