A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén.

Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni
Fotó: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin a Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon kijelentette: a család szerepe az élet továbbadása.

Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor "egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

- mondta.

Az államtitkár hozzátette: vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

A kaposvári református templomban tartott beszélgetésen megjegyezte: amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika

- fűzte hozzá, és bátorságra buzdította a jelenlévőket, szavai szerint "szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről".

Novák Katalin kifejtette: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – fogalmazott.

Az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon Márfi Gyula veszprémi érsek többek között arról beszélt, hogy van pozitív és negatív másság. A fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni. Az egynemű partnerek nem alternatívái a házastársaknak

- mondta.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke mások mellett szólt arról, hogy még "nem jöttünk ki abból az európai álmodozásból, miszerint majd az állam mindent megold. Úgy vélte: a családok ráhagyták az államra a gyerekek nevelését. "A tisztességes kormányzatok már nem állítják azt, hogy mindent megoldanak a családok helyett" – fogalmazott.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még annyit üzennék Novák Katalinnak a családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon elhangzottakhoz, hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ezennel cáfolom Novák állítását.Az igazi tényleg az,amikor egy férfi és egy nő alkotnak egy családot gyerekkel,de vannak esetek,amikor szerencsésebb a gyerekeknek,ha két egynemű neveli őket.Lásd Terry Blacket,aki példásan felnevelt két gyereket,akiknek az anyjuk egy pornófilmes prosti volt,aki a filmjeiben kutyákkal is kufircolt,és a gyerekeket pénzért adta el Terry Blacknek.Ez csak egy példa,de számtalan van...
Desischado
Erre csak azt lehet írni, hogy egy hazug, gerinctelen embertelen féreg osztja itt a nem létező eszét. Hányinger ez a némber!
Eladott Ország
Még annyit üzennék Novák Katalinnak a családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon elhangzottakhoz, hogy NEM a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket, hanem azért, mert sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak, miközben a kormánytól ehhez semmiféle segítséget nem kapnak.
human
Még csak csak elfogadható lenne a kijelentése, ha tényekkel alá tudná támasztani, hogy miért alkalmatlanok azonos neműek családalapításra. Például ha szakértői tanulmányokkal tudná alátámasztani, hogy azonos nemű szülők gyermekei rossz nevelést kapnak vagy torzult személyiségek lesznek vagy szintén melegek lesznek. Akkor lehetne alapja a fóbiájuknak.
Eladott Ország
A gender-elmélet (mint létező tudomány) pofátlan félremagyarázása, az orosz propagandába csomagolt riogatások valami nagyon ocsmánynak ágyaznak meg, és mire észbekapnak a hívek – hogy is mondjam csak keresztényül? – harangoztak. Azt hiszem, ha Európának van identitása, annak kizárólag a demokratikus jogállamhoz, a vallásszabadsághoz, az állam és egyház szétválasztásához lehet köze. Meg a jóléthez, fejlődéshez, szolidaritáshoz, minden egyes európai polgár szabadságjogainak elismeréséhez. Vallásra, bőrszínre, nemre, életkorra, szexuális irányultságra és egyéb jellemzőkre való tekintet nélkül. Ehhez a Semjén-féle deviáns, megélhetési népbutítókat sürgősen felelősségre kell vonni. Különben megnézhetjük, mi lesz az örök Magyarországból az unió után.
csipetke
Szinte nap mint nap olvashatunk esetekről,amikor "apuka"a saját gyerekeit erőszakolja meg,fiút,lányt,a baromarcnak egyre megy.Sajnos ezerszámra vannak ilyenek.Pl ezekben az esetekben nem szerencsésebb a gyereknek,ha két egynemű neveli őket?Ezzel nem azt akarom mondani,hogy hú,de jó dolog melegnek lenni,csak elfogadom,hogy vannak,és nem kéne kirekeszteni őket a gyereknevelésből.
human
"mert fennáll a veszély, hogy amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről"

Miről beszél ez az idióta? Attól hogy azonos neműeket is elismernének családként sehol nem csorbulna a hetero családok joga vagy elismertsége. De én vagyok a hülye, hogy logikát keresek ebben a nőben.
human
"nem jöttünk ki abból az európai álmodozásból, miszerint majd az állam mindent megold. "

Miből nem jöttünk ki? Orbán pont azt sulykolja az emberek fejébe, hogy ő, azaz az állam mindent megold, mindent megvéd. Például a magánnyugdíj egy lépés lett volna az öngondoskodás felé, ezt is megvédte Orbán azzal, hogy az állam ezt jobban tudja. Ezzel meg is cáfoltam, hogy ez a kormány az öngondoskodás felé vezetné a társadalmat.
tudode
Államtitkár asszony! Ez már lerágott csont, mivel ezen a témán már elrágódtak az "alázatos", v gyalázatos főnökei
.
----- Semjén Zsolt: a család egy férfi, egy nő és gyermekeik szeretetközössége
propeller.hu/itthon/3361691-novak-katalin-csak-egy-no-egy-ferfi-kapcsolatabol
.
Ennek a témának ISMÉTLÉSE máj szájból azt jelenti, hogy KÉPTELENEK ELFOGADNI szinte minden szinten a MÁSSÁGOT!

.
papa.49
Jól van Emese leülhetsz ritka nagy barom vagy !!!
Akkor a ,,családok éve,, keretében lakoltatnak ki családokat, ezer szám !!!
Neked is csak egy bajod van ,,ÉLVE SZÜLETTÉL,, !!!
papa.49
Ennek a nőnek a képe láttán piszkosul viszkedni kezd a tenyerem, olyan ,,tenyérbe mászó pofával,, tud folyékonyan hazudni !!!
Csizmás Kond
A családjog azé aki azt létre tudja hozni és annak tükrében tud élni. Minden más csal mímelés vagy üzlet.
A család értelme a nő-férfi kapcsolatból született utódok és annak ugyanolyan folytonossága. Az örökbefogadás bár emberséges de mégis anyagi probléma...nekem nem lehet de veszek egyet és felnevelem majd eltart.
Az egyneműek meg jobb híján csak majmolják az egészet.
...persze ezek megértése is csak akkor lehetséges ha valaki ugyancsak ezen fogalmak határkörébe nőtt fel.
Eladott Ország
@papa.49: kolozsvaros.com/2018/06/05/koran-halunk-de-legalabb-addig-is-szrul-elunk/
Szarul állunk. A V4 országok közül nálunk halnak meg a legtöbben, de legalább a legkorábban is, az életszínvonal is a sereghajtásra jó, ellenben lényegében a külföldi befektetőktől függ az ország. Tanulság is van, miért pont az ne lenne? Vagy a kormánypropagandát kell elfogadni, vagy a tényeket. A kettő még a végtelenben sem találkozik egymással.
Commenter
@papa.49: szervilis és buta. a csuti egyik legkőkeményebb híve.Csupán a kormánypropagandát mondja non-stop. Minden megszólalása bicskanyitogató. A barma, most mondott ellent a külügyminiszternek, aki a BBC interjúban tagadta hogy "xenofóbok vagy homofóbok" lennének... :) Novák: "merjük bátran kimondani hogy homofóbok vagyunk". Ezt így hogy?
papa.49
@Eladott Ország: Igazad van a kormány propagandát soha nem tudtam elfogadni, miért, mert tudom hogy soha nem az igazságot mondják, hanem a kormány álláspontját !!!
Engem meggyőzni csak ész érvekkel lehet, ilyen mantrázással amit a spiné leadott soha sem !!!
Az egészségügy állapotát saját magamon érzem, letudom mérni, hogy milyen, a megélhetését szintén, azt is, hogy aki ma elbukik anyagilag ESÉLYE SINCS, HOGY ÚJRA TALPRA ÁLLJON, ha csak be nem áll a fütyiszbe így csaholni, mint ez a nőszerű, viszont sokunk gyomra ezt nem veszi be, tehát marad a küszködés, esetleg a nélkülözés !!!
Sajnos ma azt a kb. 2.4 milliót leszámítva aki a fütyisznek hisz 4.5 millió viszont így él mint én is !!!
Peller Anikó
Én el tudok képzelni családot kutya és kislány között, férfi és disznó között, gyík és egér között és esetlen két kanegér között is. De két zsírdisznó is szóba jöhet.
Commenter
@papa.49: "aki ma elbukik anyagilag ESÉLYE SINCS, HOGY ÚJRA TALPRA ÁLLJON" ez sajnos nagyon igaz. Nem kap több kölcsönt, munkát nem, vagy csak esetit/közmunkát talál, ha segíti is a családja (ha van) az akkor sem talpra állás csak megélhetés. Úgyhogy ellentétben az Adenauer idézettel, elég sokakat hagytak az út szélén. Az eü. ellátás olyan amilyen, a rászorulók segélyeit megnyirbálták, szociális politika és háló nincs...és ez orbanisztánban még inkább így lesz.
Peller Anikó
@Commenter: nana, senkit sem hagynak az út szélén (aki fideszes).
papa.49
@Commenter: Nem cél, hogy az ország lakosságát előre segítsék, hiszen már a táskahordozó is kijelentette pár éve ,,akinek nincs semmije, az annyit is ér,, sajnos ennek mentén működik a kormány !!!
Tehát ha szegény vagy, szegény lettél dögölj meg mihamarább mert az állam nem fog segíteni minimálisat sem!!!
Commenter
@papa.49: a közmunkást is letolvajozta a "táskahordozó" aki annyit is ér...igen ezt jó látod, ha nagyon sarkítok akkor az a filozófiájuk, hogy aki nem fideszes az nem is ember.
magyarbakancs
A nagymama unoka kapcsolat nevelés az nem család?
Nagypapa unoka nevelése együtt élése nem család?
Apa gyerekével nevelése ,felnevelése nem család?
Anya gyermeke nevelése, felnevelése nem család?
Commenter
@magyarbakancs: Rokonok által nevelés, örökbefogadás az nem család? Majd a fidesz már az is megmondja hogy egyes közösségek milyenek lehetnek. Vissza a 19. századba a 21.században. Rémisztő.
Nessy
Jelenleg egyre több a csonka család, a válás. Szépeket lehet mondani a családról, a házasságról, csak néha az élet közbeszól. Azért halkan jegyezném meg, hogy az élettársi kapcsolatok néha jobban működnek, mint a házasság.
Azért a tudomány fejlődésével, néha úgy születik gyermek, hogy egyik szülője esetleg genetikailag nem is "vérszerinti". A lombik program sok mindent felülír ma már!
Azért elsősorban az urak néha magukba szállhatnának, amikor egy sérült gyermek születése után pánik szerüen menekülnek, és magára hagyják az anyát az gondokkal. Akiken aztán néha senki nem segít! Az állam végképp nem!
magyarbakancs
@Shikari: ha gyermeket szeret valaki és tiszteségesen felneveli gondozza az család.
mindegy az ha két férfi,vagy két nő teszi nem
wagabund
..."Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni"...

nem csak Novák, de én is, meg a gyerekeim is, meg az unokáim is...
Nessy
Elképzelni sok mindent lehet! Amikor a szülők elválnak, és a gyermek hányódik köztük, majd egyszer csak a "szülők" új párra találnak, új családjuk lesz, és ez a gyermek feleslegessé válik mindkét "szülő" számára. Ez bizony a valóság, és nem is ritka! Igaz, nem mai jelenség, már pár évtizede jelen van a hétköznapokban.
magyarbakancs
@wagabund: "Novák Katalin csak egy nő és egy férfi kapcsolatából tud családot elképzelni"...

nem csak Novák, de én is, meg a gyerekeim is, meg az unokáim is...2

Ebben az ön által és az állam titkár hölgy elképzelésében mondjuk egy agresziv család van.
Az menyivel jobb ha a nő-férfi egymást kergeti otthon kis baltával ?
Ja család nem.Vagy mindennapos a családban a pia,drog ocsmány viselkedés.
Mert ismerek család apát ki szereti a gyerekeit ,feleségét és mindennap tökrészeg beszarik gyerekek meg éheznek .
Szana szét a faluban csámborognak.
Család nem,
magyarbakancs
@Shikari: Van egy régi Sváb közmondás a gyereknek két keze van.
Család fogalma megváltozik.
Régi dogmákat elfelejtheted.
Természetesen nekem is a család apát ,anyát jelenti.
De nem ítélkezek az felett ha két férfi,vagy két nő nevel gyereket.
ehezz a társadalomnak semmi köze.
Commenter
@magyarbakancs: igaz. A (hagyományos) családon belüli erőszakról nem szólnak, ott is vannak, lehetnek komoly gondok. Ez a minden kizárólagosan úgy szép ahogy azt mi képzeljük, mi mondjuk nagyon hamis,és álságos.
papa.49
@magyarbakancs: Igazad van ez mindenkire saját magára tartozik !!!
A lényeg az hogy a gyermek(ek) fel legyenek nevelve, becsületes rendes embernek !!!
Sámannus
Az a helyzet, hogy a család is ragozható. Ha valaki fogyatékos vagy erőszakos vagy nem képes munkát vállalni, vagy távolba szakad, eladósodik. züllik, ezek mind gyengítik a családi köteléket, és a társadalmi szerepvállalást. A nem hagyományos család szerveződés is szolgálhatja a szaporodást, amennyiben az "utód" nevelése eredményes, társadalmi hasznossága vitathatatlan.
A kormány propaganda, tehát ellentétes a társadalom kiteljesüléssel, rájuk jellemzően, a populizmusig jutnak el, a megoldás helyett.
Nessy
@magyarbakancs: Ha mondjuk elvált szülők, esetében az anyuka és a nagymama neveli fel a csemetét, akkor mi van? Még a fiukból sem lesznek lányok, hiszen az óvodában, iskolában más hatások is érik őket. Ha meg a családban van egy értelmes férfi rokon, aki szereti a gyermeket, lesz előtte "férfi" példa is.
Esetleg külön kellene már választani a "szaporodást", és a tudatos gyermek vállalást! A jelenlegi kormány , a szövegei szerint az elsőt propagálja!
Jozefina
ez a h.p.cs nem tudja, hogy a törvény előtt egyenlőek az egynemű párok és ugyanazon jogok illetik meg őket, mint heteró társaikat. Ugyanakkor még nem hallottam, hogy egynemű párok rosszul bántak volna a nagy nehezen örökbefogadott, vagy jobb esetben az egyik saját gyermekével. Viszont a heteró családokban mondhatni napi szinten van a családon belüli erőszak!!! Nem kellene ennyire mereven ragaszkodni ahhoz, ami egyébként nem 10-asan működik!!!
Yoda69
Pedig ezzel a fejberendezessel siman lehetne leszbi/domina.
Vegulis ha azt nezem hitler utalta a zsidokat, de a felesege csak zsido volt. Lehet hogy novak is hangzatosan elutasitja a meleg hazassagot, de titokban leszbi.
Eladott Ország
Egyúttal Novák Katalin azt is bejelentette, hogy nem lesz miniszter. Mondjuk ez egyrészt nem annyira nagy baj, mindenki nagy szerencséjére. Nekem mindjárt Kövér László után Novák Katalin a példaképem az anyaságban, nem tudom kihagyni az anyák napja előtt egy nappal rendezett éljenhurrát. Annyira tökéletes az MTI hír, hogy feltétlenül ide kell csinálnom , aztán trappoljunk végig rajta, nehogy valaki is hülyén haljon meg. „Novák Katalin a »Ha gyermek születik a világra, család is születik « című rendezvényen elmondta, a tervek szerint 2018-ban 1500 családnak tudnak nagy értékű csomagot átadni a Családbarát Ország program részeként. Az államtitkár szólt arról is, hogy tavaly 93 100 gyerek született Magyarországon, ez a szám 2009 óta nem volt ilyen magas. A demográfiai adatok mögött azonban mindig az életet kell látni, amire a rendezvénye jelenlévő szülők többször is igent mertek mondani – emelte ki. Hozzátette, szép, régi szokás, hogy egy gyerek születését ünnepnek tekintik, ezt a hagyományt idézi fel a NOE babaköszöntő rendezvényén. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a család előbb volt mint az állam, vagy bármely más közösség, ezért a családok különleges bánásmódot érdemel. A család, amely évezredek óta apából, anyából és gyerekekből áll a »Jóisten adománya és a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket « – fűzte hozzá. Azt mondta, a politikusoknak az a dolguk, hogy beemeljék a családot a közgondolkodásba és a közbeszédbe, valamint segítsék és boldogabbá tegyék a családok életét. Hozzátette, az elmúlt hét év kormányzásának is a »gyümölcse«, hogy nő a házasságkötések és a születések száma, ezzel párhuzamosan pedig kevesebb a válás és az abortusz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége arról beszélt, hogy egy kisgyermek mindig csodálatos és tökéletes, és egy kisgyermek születése nem csak a családnak érték, hanem a társadalomnak is öröm.”
1magyar
Igen.Ez a normális, szerintem is. Társadalmilag elfogadott. Az egyneműeknél az a baj, hogy rossz példát mutatnak a gyereknek. Szerethetik őket, de a gyerekeknek valószínűleg az lesz a természetes ahogy nevelőszülei élnek.
De a gyerekbántalmazást és molesztálást én halállal büntetném.
Peller Anikó
@1magyar: de gonosz vagy, szegény gyereket verik és te még le is ölnéd ezért..
Csizmás Kond
...és mindenekelőtt embernek kell lenni.
Olvasom, hogy ki mikét vélekedik. Ez is bizonyítja, hogy ki hogyan nőtt fel...ő azt látja és tartja helyesnek amibe belenőtt.
A család nem attól család, hogy a sors összehoz néhány embert, ilyen felfogással akkor nem csak gyereket lehet örökbe fogadni hanem anyát, nagyit is.
A törvényessége az egésznek csak azt akarja biztosítani, hogy az utólagos meggondolásoknál senkit se lehessen kizárni a jogaiból.
JAJMÁR
Novák Katalinnak üzenem, hogy a valóság sok esetben minden képzeletet felülmúl... erre mindjárt itt van élő példának a fideszuralom és a hűbéri - nagycsaládi - rendszere. Én meg ezt nem tartom normálisnak.
JAJMÁR
A család pedig az a legkisebb közösség, ahol az együtt élők szeretik és felvállalják egymást. A nemi identitás genetikailag kódolt, és a többség heteró, és az is marad.
A többségnek nem kell harcolni a jogaiért, mert nekik ez megvan. A kisebbségnek sem kellene, ha egyes politikai élharcos így vagy úgy, nem akarna hasznot húzni belőlük.
A többség ugyanis simán elfogadná őket, a politika borzolja fel időnként a kedélyeket. Mindig kell neki egy "kisebbség", akiket gyűlölni lehet.
eszegfu
@1magyar: 11:06 Nem hiszem, hogy jól gondolod... u.is nekem van pl. egy nagyon jó ismerősöm (30 éve!), akinek a szülei "család" módjára éltek, heterók voltak, itt is nyilván volt "viselkedési minta", a gyerekük mégis homoszexuális. Tehát szerintem az azonos nemü "családban" felnevelt gyereknek pont akkora az esélye, hogy homoszexuális legyen, mint a hetero családban. A különbség "csak" annyi, hogy a hetero család a legtöbbször kitagadja, megtagadja a gyerekét, ahogy ezt megtudják... pedig hát "rendesen" nevelték, "rendes" családban.
Commenter
@Yoda69: nem kicsit maszkulin. Férfias vonások, bozontos szemöldök...
Eladott Ország
Bogárdi úr méltó párja Novák Katalinnak. Pontosan akkora tulokságokat képes mondani, mint az államtitkár asszony. Érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy normális ember eddig sem várta el a kormányzattól, hogy helyette oldja meg a családi feladatokat. Ezzel szemben soha, egyetlen egy kormány sem szólt bele olyan intenzitással, arroganciával és pofátlansággal a családok életébe, mint a fidesz-kormány. Az egyház hatékony közreműködésével. Ki a fene kérte, hogy a kormány döntsön arról, hogy hány éves kortól kötelező óvodába adni a gyereket? Ki kérte a kötelező hittant? Ki kérte, hogy a kormány játssza át az egyháznak az iskolákat? Tud arról Bogárdi úr, hogy sok településen nincs választása a családoknak, kizárólag egyházi iskolába írathatják a gyereküket, mert nincs más? Mi ez, ha nem az alapvető jogok korlátozása? Ki kérte a kormányt, hogy közpénzből fizesse a gyermekek étkezését és tankönyveit? A kormánynak nem ez a feladata, hanem annak biztosítása, hogy minden szülő munkához jusson és tudjon annyit keresni, amennyiből képes etetni és taníttatni a gyermekét. Ki kérte, hogy olyan adórendszert vezessen be a kormány, ami a gazdagabb családokat gazdagabbá teszi, amelyben a munkabér nem az elvégzett munka értékétől, hanem a gyermekek számától függ? Ki kérte arra a kormányt, hogy lemondjon a sérült embertársainkról, az önmagukat ellátni nem képes idős emberekről? Ez egészen konkrétan állami – pontosabban társadalmi feladat -, de ebből a kormány kivonult, a családokra rakva olyan terheket, amely terheket sokan nem képesek viselni.
papa.49
@Eladott Ország: Jól összefoglaltad, igen azzal foglalkoznak amihez jószerével semmi közük, ami meg a feladatuk lenne azt hanyagolják !!!
papa.49
Ez a nő engem a valamikori kormány szóvivő nőre emlékeztet, az tudott így szemrebbenés nélkül hazudni !!!
Commenter
@JAJMÁR: abszurd és szürreális a Fidesz uralma így a 21. században. Az idő már rég túllépett rajtuk, és eszméiken a választóik sajnos (még) nem.
JAJMÁR
@Commenter: Így igaz. Némely választó valami hamis nosztalgiamézesmadzagfélére ragadt, és visszautaztatja az országot a sötét múltba.
eszegfu
@Csizmás Kond: Nem vagyok szakember, éppen ezért kicsit többet vártam dr. Bagdi Emőkétől, akinek ugye ez a szakmája! Sajnos az élet nem olyan, mint ahogy az a "nagykönyvben" meg van irva. Furcsáltam ezeket a gondolatait: "Ha egy gyerekben nem hangsúlyozom azt, amiben ő királyi kincs, hogy ő egy kisfiú és milyen készségeket hozott magával, akkor lehet, hogy a nemi viselkedésében kislánnyá tudom alakítani, vagy fordítva, de ezzel magát az életet aknázzuk alá." Vagy "Nagyon súlyos dolgok történnek attól kezdve, hogy kimondjuk: bárki beléphet a házasság szentségébe."
Csizmás Kond
@eszegfu: Szerintem nem csak ezen az előadáson múlik a szaktudása.
Amúgy egy gyereket nem lehet neveléssel nemileg átalakítani de tönkre lehet tenni, elnemteleníteni az egész életére.
eszegfu
@Csizmás Kond: Azzal egyetértek, hogy a szaktudás nem ezen az egyedüli előadáson mulik. Viszont az előadás fő "gerince", azaz az erről alkotott véleménye azért látszik. Azzal is egyetértek, hogy lehet a gyereket "neveléssel átalakitani"... viszont alapvetően a génjeire nincs hatással! Tudom, hogy ez vita tárgya: betegség, azaz génhiba a homoszexualitás, vagy nevelés kérdése. Szerintem ezt csak azok a családok tudják, vagy érzik a mindennapjaikban, amelyekben kiderül, hogy valamelyik gyerek homoszexuális... tehát én nem merek "itélkezni", hiszen bármikor kiderülhet nálam is valamelyik családtagomról... mint ahogy az Nálatok is megeshet... mindenkinek "áll a zászló".
Csizmás Kond
@eszegfu: Nem ítélkezni kell hanem nevelni, elmondani mi miért van ...vagy elmondja más akinek a genderelmélet az életfelfogása.
Az is biztos, hogy ma egyre több gyereket lehet tévútra vezetni mert csonka családban nőnek fel akik sokkal sérülékenyebbek...ezért nem szabad a család fogalmát elferdíteni, kiforgatni.
...és zászló...ez is téves elmélet, akár a börtönbeli tégla...vagyis nem úgy magától lesz semmi...
eszegfu
@Csizmás Kond: Elfogadom a Te véleményedet, annak ellenére, hogy nem értünk egyet. Te igy gondolod és meg egészen másképpen. Egy "ép" hetero család akármilyen tisztességgel, példát mutatva neveli a gyerekét, akkor is homoszexuálissá válhat... ilyen az élet a gyakorlatban. "Retteg" az ember ettől -- legalábbis én -- és mégis, ha bármelyik családtagommal ez előfordulna, nem hiszem, hogy hátat forditanék neki... mert ez bizony "magától lesz"...mármint a homoszexualitás. Még hozzáteszem: az én ismerőseim körében 4 homoszexuális ember van, akiknél "normálisan" gondolkodó, kulturált, müvelt embert még nem találtam a heterok között...
Csizmás Kond
@eszegfu: ...nem akarlak rá beszélni semmire, de a szexualitás született adottság míg annak a beállítottsága csak az egyebeké...pl, a gondolkodásé, vagy annak hiányáé...mert bárki hiheti önmagát bárminek ha nem az...
eszegfu
@Csizmás Kond: Na látod! Pont ezt próbáltam illusztrálni, hogy "születési adottság" és ehhez jön a neveltetés, ami ezen semmit sem változtat...viszont hatalmas része van abban, hogy milyen emberré lesz valaki.
1magyar
@eszegfu: Igen,a homoszexualitás születési rendellenesség. Én elfogadom, de nem ez a normális. A rokonságban is volt. Csak a gyerekeknek identitás zavara lesz talán.
eszegfu
@1magyar: Szerintem, ha valaki 6 ujjal születik egyik, vagy akár mindkettő végtagján, az sem "normális", mégis elfogadjuk, mi a családja. Sőt végig "küzdi" az életét magyarázkodással, vagy türi, hogy megbámulják az emberek és nyilván neki is lesz identitás zavara. Valószinü, hogy a társadalom azért ez jobban elfogadja, mint a homoszexualitást... pedig ez utóbbi sokkal nagyobb gond az illetőre nézve, mintha 6 ujja lenne.
Csizmás Kond
@eszegfu: ..most nem igazán értelek...
Mindenki azt hajtogatja, hogy az ilyen megferdült szexualitások annak tulajdoníthatóak be, hogy az illető testi adottságai rendellenesek és azt próbálja visszaállítani átéléssel, műtéttel vagy egyebekkel...pedig szerintem ha valaki egészséges szexuális adottságokkal születik és azt akarja megváltoztatni akkor nem a testével van a baj hanem az agyával...lehet az születési vagy ránevelési...szóval nem a szexualitása a gond hanem a gondolkodása.
...mert vannak olyan emberek akik rendellenes szexuális adottságokkal születnek de azok között szinte elhanyagolható az átmiskurálás...
eszegfu
@Csizmás Kond: 20:39 Én meg most értettem meg, mire is céloztál az előbbi hsz-dben! Szerintem ez már egy külön nagy témakör (egészséges szexuális adottságokkal születik...stb.), mellyel már nagyon eltérnénk az eredeti cikktől. Javaslom, most fejezzük be... majd legközelebb folytatjuk.
1magyar
@Shikari: Támogatni én sem támogatom de elfogadom ha nem tehet róla valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.