A magyar külügyminiszhter szerint nagy volt a sikere a visegrádi orszáoknak az uniós csúcson.

A visegrádi négyek a soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökének vezetésével komoly sikert értek el azzal, hogy az EU-csúcson elfogadott határozat már teljesen más értelmezési keretben foglalkozik a migrációra adandó válaszokkal, mint az elmúlt három évben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó: a visegrádi négyek komoly sikert értek el az EU-csúcson

Fotó: MTI/Külgazdasági és Külügyminisztérium

Kiemelte, az elmúlt három évben a vita képmutató és dogmatikus módon arról zajlott, hogy melyik európai uniós tagország milyen mértékben adja fel a saját szuverenitását.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a migrációt kiváltó okok egyáltalán nem szűntek meg – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve: a migrációs folyamatok zajlanak, a nyugat-balkáni útvonalon egyre többen érkeznek, a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) továbbra is szervezik a bevándorlókat együttműködve az embercsempészekkel. Továbbra is ott van Észak-Afrikában és a Közel-Keleten mintegy 30-35 millió ember, akik az élethelyzetüknél fogva bármikor dönthetnek úgy, hogy Európa irányába indulnak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a migráció mint veszély továbbra is létezik, az viszont tény és a visegrádi országok nagy sikere, hogy a migráció kezelésére vonatkozó európai nézetek egyértelműen a közép-európai álláspontok irányába tolódtak.

A miniszter rámutatott, jól látszik, hogy óriási nemzetközi erők mozdultak meg az elmúlt években hatalmas nemzetközi finanszírozási háttérrel annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Erről szól a Soros-szervezetek tevékenysége, törekvése, illetve az Európai Parlament néhány képviselőjének tevékenysége, és sajnos sokszor az Európai Bizottság döntései is ebbe az irányba mutatnak – jegyezte meg Szijjártó Péter.

Szerinte a nemzetközi szervezetek a következő időszakban sem fognak nyugodni, a jövőben is mindent meg fognak tenni azért, hogy eredeti céljukat elérjék, Európát poszt-keresztény, poszt-nemzeti időszakba léptessék.

A legfontosabb feladat, hogy mindettől Magyarországot, Közép-Európát és lehetőség szerint egész Európát megvédjük – emelte ki a miniszter.

Kifejtette, amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorló ország, maradjon magyar ország, megpróbáljuk elérni, hogy Európa európai maradjon, ragaszkodjon gyökereihez, hagyományaihoz, örökségéhez, amelyek a legerősebb kontinenssé tették egykor.

Szijjártó Péter elmondta, a visegrádi négyek helyzete egyre stabilabb, együttműködésük mind szorosabb és erősebb. A nemzetközi erők támadásai valószínűleg még elvakultabbá válnak azt követően, hogy az EU-csúcson más irányú határozatot fogadtak el, mint amilyet az európai népességet kicserélését célul tűző NGO-k látni akartak. Fontos, hogy a következő időszakban ne csak a visegrádi csoporton belül működjenek együtt hatékonyan, hanem a hasonló álláspontot képviselő többi országgal is. Utalt arra, hogy az osztrák kancellár az EU-csúcs előtti héten Budapesten járt, illetve folyamatos a konzultáció az olasz kormánnyal "és a bajor testvérpártokkal is".

A műsorban Szijjártó Péter Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár küszöbön álló találkozóját rendkívüli jelentőségűnek nevezte. Emlékeztetett rá, hogy Németország első számú gazdasági partnere Magyarországnak, az itt lévő külföldi működő tőke 28 százaléka Németországból érkezett, a mintegy 6 ezer Magyarországon működő német vállalat összességében 300 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, Németországba irányul a teljes magyar export 27 százaléka.

A magyar gazdaság teljesítményét alapvetően határozza meg a német kapcsolat, a migrációval összefüggő európai politikai helyzet pedig minden ilyen találkozó jelentőségét alapból is megnöveli – fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igen LÁTTUK A KÉPEKEN, A KOMOLY SIKEREREKET ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szóba se álltak a csutigörénnyel, a Merkelék meg összekacsintottak, és ott hagyták mint Szent Pál az oláhokat ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Igen LÁTTUK A KÉPEKEN, A KOMOLY SIKEREREKET ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szóba se álltak a csutigörénnyel, a Merkelék meg összekacsintottak, és ott hagyták mint Szent Pál az oláhokat ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@durbincs: Közöd ???
Húgyagyú faszkalap ne kóstolgass mert rákefélsz !!!
tudode
Micsoda GYŐZELEM!
.
A gazdija futrsalozik a MENEKÜLTEKKEL, ahelyett hogy azzal szórakozna ami EGYIDŐS VELE!
.
Vegyék már észre, hogy egy KLUBNAK a tagja az ország, és a HÁZIRENDET be kell tartani azon kívül, hogy TARTSÁK a lóvéért a TAPOGATÓJUKAT, mint a MARCSA!
.
------ Magyarország megvétózta az EU-Afrika csúcs megállapodását, óriási a felháborodás
444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-megallapodasat-oriasi-a-felhaborodas
.
Vegye már észre ez a TARAJOS GŐTE, hogy már nem FRAKCIÓVEZETŐ, hanem PÁLYATÉVESZTETT, fő fő DIPLOMATA, aki képtelen kibújni GAZDIJA hátsójából!
papa.49
@durbincs: = budifülkeforradalmár seggnyaló geci, agyatlan faszkalap, te pofázol ???
Szarok a pofádba te szemét görénygedeon !!!
tudode
@tudode: .
Még annyit ennek a RAKÁS SZERENCSÉTLENSÉGNEK, hogy le van maradva legalább egy brosúrával, már ami azt a ménkű nagy GYŐZELMET illeti, (képtelenség követni ezeket), mert
.
------ Szolidaritása jeléül Szlovákia kész befogadni 1200 migránst a szomszédos országokból
444.hu/2018/06/29/szolidaritasa-jeleul-szlovakia-kesz-befogadni-1200-migranst-a-szomszedos-orszagokbol
.
Még egy MONDVA CSINÁLT "vezetőtől" is elvárható, hogy TÁJÉKOZÓDJON még mielőtt KOMOLY GYŐZELEMNEK minősíti azt, hogy a répájukkal LEGYŐZTÉK a menekülteket is, hasonlóan az ORSZÁGOS "GYŐZELMEIKHEZ"!
Borsodi
Komoly sikereket érnek el igaza van, az Országunk és népünk kárára.Sikeres forint,Sikeres nyugdíj korhatár emelés,Sikeres devizások Sikeres kivándorlás.
Eladott Ország
Az van, hogy egy nagy francot. Már mindenkinek bőven elege van a lábszagú tahóságából, a hazudozásaiból, a félázsiai óbégatásából és az összes diktátort a hátán az Unióba behurcolni szándékozó, különösen Putyin céljait mindenben kiszolgáló bumburnyákságából. Orbán már csak a saját országát tudja hülyíteni és rángatni, senki mást. Akkor sem, ha a rohadtul megfizetett pártmédiája tokától bokáig azzal van teli, hogy mekkora nagy ember is ő és mennyire csodálja a fél világ. Nem csodálja senki, de a diplomácia nem úgy működik, ahogy mi itt megszoktuk – tehát Szijjártó kiáll toporzékolni -, hanem szépen csendesen szarják le a fejét annak, aki nem képes és nem is hajlandó megtanulni késsel-villával enni. Ez történik most. Na, innen nézve már sokkal érdekesebb, hogy kivel és miről tárgyal Macron, slavkovi hármas nevű formáció. Három ország alkotja: Ausztria, Csehország, Szlovákia. Lehet még egy darabig hazudozni Európa megmentőjéről és jövendőbeli uráról, de ezt már csak az érintett és a hívei hiszik el. Senki más.
Grafix69
Idézem a cikk első sorát , légyszíves olvassátok el akár többször is , nem baj ha közben röhögtök.
Akkor ide másolom " A visegrádi négyek a soros elnökségét betöltő Magyarország "
babp1982
Te hülye kis pöcs, ha tudnád, hogy ez volt soros terve akkor is ez ugatnád? Istenem te milyen ostoba fasz vagy/:))))))
babp1982
@papa.49: ugyan ugyan mínusz IQ vak ne foglalkozz már ez egy hisztis picsa ez élteti a hülye kérdéseivel operál amit még ő maga sem èrt-:))))
babp1982
Ismeri valaki ezt a hisztis halpicsát? Nem? Na nem baj majd megheckeljük és akkor kiderül holtanyázik és akkor csoda fog történni az életében-:))))))
papa.49
@babp1982: Várom az értesítést pár fülest én is kiosztanák neki !!!
papa.49
Egy biztos a DPA megírta az igazságot el lehet olvasni, hazudozhat a szargyártó, meg a csutigörény bármit !!!
Zeta
Ez az ő olvasatuk, vagy hazugságuk?
Milenne, ha egyszer igazat mondanának híveiknek?
híveiknek? Mivel a gazda sohasem hazudik!
Vagy csak azt teszi!
terlasz
A negatív siker is siker, szerintük.
Eladott Ország
... és a nagy emberekről törvényt szoktak elnevezni. Arkhimédész, Ohm, Bernoulli, Soros...
Annyira sikeres közép-Európa, hogy többen mentek nyugatra, mint a II. világháború után. Mi meg különösen sikeresek a V4-ken belül, mert eddig csak a csehek voltak előttünk, most meg utolsók vagyunk.
babp1982
A mínusz 50IQ -s halpicsa milyen ideges-:))))) Ez igen mindjárt fel fújódik és szétrobban az ostoba seggnylója-:))))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
Az európai uniós csúcstalálkozó migrációügyi zárónyilatkozatának megvétózásával fenyegetett a csütörtöki ülés előtt Giuseppe Conte új olasz kormányfő, amennyiben a tagállami vezetőknek nem sikerül kielégítő megoldásra jutniuk Olaszország szempontjából. Semmiről sem lehet megegyezni, amíg nem kap garanciát, hogy elviszik a menekülteket Olaszországból. Úgyhogy olyan fontos ügyekben sem dönthettek egyelőre a tagállamok vezetői, mint hogy mit kezdjenek Trump legújabb fenyegetésével. Ez a V4-ek sikere? m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/szijjarto.jpg
papa.49
@Eladott Ország: Na ehhez ért a futsalosmajom az orrát túrni )))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.