Harminckét magyarországi bolgár tett állampolgársági esküt vasárnap Budapesten. A jelenlévő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében elmondta, hogy"amennyire természetes az, hogy a külhoni magyarság megkaphatja a magyar állampolgárságot, ugyanolyan egyértelmű az is, hogy a Magyarországon élő, állam- és nemzetalkotó nemzetek tagjai magyar állampolgárok lehetnek". Ez annyira természetes, hogy magától nem gondolt erre, de miután Varga Szimeon, a bolgár nemzetiség szószólója megkereste őt ez ügyben, eldöntötte, hogy felkarolja az ügyet. Felkarolását Áder János karolta tovább, és jóváhagyta az állampolgársági kérelmeket. Magyarországi Bolgárok Egyesületének vezetője, Muszev Dancsó az MTI-nek elmondta, hogy "speciális helyzet alakult ki a közösségen belül, mivel nagyon sok aktív közösségi tagnak nem volt állampolgársága különböző okokból. A most állampolgárságot kapottak között van egyházbizottsági tag, egyesületi elnökségi tag, pedagógus, igazgató, kulturális intézmény...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Már megint az a fránya kettős mérce. Mi van a grundfosch törvénnyel? Nem kellene annak értelmében inkább kitelepíteni gyorsan innen ezeket a betelepített szlávokat.? Hiszen a grundfosch kimondja (igen, tömény te is igennel szavaztál) hogy "idegen népesség Mo-ra nem telepíthető be. De akire ti azt mondjátok hogy nem idegen népesség ugye...
nevemnick
Tömjén elvti most nagyot mondott... sok volt a pálesz, vagy a fű... ,,állam- és nemzetalkotó nemzetek tagjai magyar állampolgárok lehetnek.." mi vaaaan???
Commenter
@nevemnick: agyára ment a sok zugvadászat is!
CsipkeRózsa
A több éve itt élő nem magyarországi születésű bolgár, ha akarta volna már a Kádár korszakban megkaphatta volna magyar állampolgárságát. Gondolom, ők azt akarták hangsúlyozni, hogy nem magyarok, azért utasították el eddig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.