Indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának meghosszabbítását két hónappal – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. A bíróságnak csütörtökig kell döntenie az indítványról, akkor jár le a jelenleg érvényben lévő, három hónapra szóló kényszerintézkedés határideje.

Meghosszabbítanák Czeglédy Csaba letartóztatását

Fotó: MTI

Czeglédy Csabát a nyomozó hatóság bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntettével gyanúsítja – közölte Serfőző Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott; a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását az öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az eljárás meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta – tudatta az ügyész.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Aztán a hithű fidesz kegyencek elszámoltatása mikor kezdődik???
Igaz, ott a bizonyított sikkasztás is magasabb beosztással jár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat ennek a mocskos rezsimnek nem is lenne jo, ha egy Gyurcsany-kozeli ember tul gyorsan visszamehetne a kozeletbe...\

elborult agyu orban ugyis legszivesebben Gyurcsanyt latna a boriben, ugy kb. 200 evre kivonva a kozeletbol.
De hozza sohasem fog tudni hozzanyulni, hacsak nem szol a demencias osztrak-magyar mercisnek...
Yoda69
Bizonyitek persze meg mindig nincs, csak egy fideSS altal krealt "tanu".
Nessy
@Shikari: Aztán a hithű fidesz kegyencek elszámoltatása mikor kezdődik???
Igaz, ott a bizonyított sikkasztás is magasabb beosztással jár!
kereső
"Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását az öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az eljárás meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta – tudatta az ügyész."

Tetszik ez az indoklás. Csak egy kérdésem van: mégis ezt hogy tudná megvalósitani?,amikor semmilye se maradt.Mert ha azzal indokolna,hogy a nyomozás jelenlegi állasa szerint ...milliárd ft-ról már bebizonyosodott a költségvetési csalás ténye, akkor ok.De ezzel?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:11
Szerencse,Shikari román szekus fideszes pincsi kiskutya,hogy a fideszes barátok mesés gazdagodása,szorgalmuknak,munkabírásuknak,eszüknek köszönhető.Ezzel az a bibi,hogy hőn szeretett szegény istenkirályodnak(akinek a seggét nyalod úton-útfélen),van a legkevesebb bejelentett vagyona.Szerinted,akkor istenkirályod hazudik,lusta,nem szeret dolgozni,esetleg hülye?
Üdv:tudod én Demke
kereső
@Nessy: hithű fideszesek nem lopnak,csalnak.Ill. de igen.Csak mindezt törvényesitve teszik.Látod Kunának se volt elég az apanázs- a többmiliárdos nagyságrendű közpénz, még azt a kis áfát is el kellett,hogy csalja. Köztörvényes bűnözők.
Nessy
Az tény, hogy a fidesznek van esze, és törvényesítette az összes törvénytelenséget, amit viszont máson számon kér, még ha nem is követtek el semmit, de elkövethették volna!
Ezt, hogy a fidesz csak ártatlan báránykákból, tisztességes vállalkozókból, becsületes politikusokból áll, tessenek elmondani egy demens otthon lakóinak! Ők úgyis elfeledik másnapra!
tudode
Ugyan falra hányt borsó, de annak "fényében"/sötétjében, hogy
.
-- a MESEBELI CSALÁD sarjai a rendszerváltás előtt az aratók után SZEDEGETTÉK a töreket, sártapaszos szobában hajtották álomra a fejüket, annak ellenére, hogy a VILÁGHÁLÓ megörökítésében
.
-- Feljelentették Orbánt
Nagyjából 3 400 találat (0,28 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=feljelentett%C3%A9k+orb%C3%A1nt&oq=Feljelentett%C3%A9k+&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l4.7714j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8.
.
Nem lehet másra KÖVETKEZTETNI, csak arra, hogy az I-GAZSÁG SZOLGÁLTATÁSI szervek akiket MI TARTUNK EL, v félnek, v benne vannak a buliban, és ÉVEKIG HURCOLNAK MEG embereket, miután a VALAMENNYIRE még a helyzetük magaslatán lévő bíróságok felmentik, v egy kapavágás nélkül BÖRTÖNRE!
.
Egyszerű matematika lenne, ha RENDELKEZNÉNEK szakmai tisztességgel
.
www.youtube.com/watch?v=W7VOiJHbw9M
.
Itt aztán FEL LEHETNE TALÁLNI Amerikát, az ELTERELŐ HADJÁRAT alatt
.
g7.24.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
Nem cáfolta senki, mivel a NAPNÁL IS VILÁGOSABB, kézzelfogható ez a MOCSKOS TÖRTÉNET!
.
Eladott Ország
Ez bevett APEH-es, NAV-o, rendőri gyakorlat, ha valamilyen hirtelen gazdagodó céget, nemkívánatos embert tönkre akarnak tenni. A "nem tudott fizetni"-ből szándékos csalás lesz. A bíróság pedig semmit sem kérdez, mert ott vannak előtte a "tények" . Czeglédy azért nem tudott már a végén(!) fizet(tet)ni a diákoknak, mert zárolták a cégei bankszámláját. Szóval, nem először nem fizetett és utána zárolták, hanem először zárolták és utána nem fizetett. Szerintem a fideszes kormány részéről az lett volna a tisztességes ilyenkor, hogy utasították volna az Államkincstárt, hogy a diákok bérének és a bérek járadékainak összegét a zárolás idejéig előlegezze meg, amit aztán kiegyenlíthettek volna a zárlat feloldásakor.
Eladott Ország
Mondd Viktor, tudtál róla te is?
Tiborcz István, sajátláb kisasszony férje, Orbán Viktor veje ugyanolyan bűnözőnek látszó közszereplő, mint Rogán Antal, vagy épp Habony Árpád. A 24.hu megszerezte az OLAF jelentést Tiborcz lámpaüzleteiről, ahol milliárdos csalást állapított meg az Európai Unió csalás elleni hivatala. Nem elég hogy gyanús ügyletekbe keveredett Orbán Viktor veje, de úgy néz ki, hogy az állam hathatós segítségével tette mindezt. Polt Péter ügyészsége, valamint a rendőrség tökéletesen asszisztált ehhez. Már korábban is tudni véltük, hogy Tiborcz István tökéletesen beleillik az Orbán családba. Úgy tűnik, élt a „lehetőséggel,” ő is kivette a részét az ország kifosztásából, pontosabban az Unió által Magyarország számára nyújtott támogatások felhasználásából. Úgy vélhette, nincs ezzel semmi gond, hisz apuka is ugyanezt teszi, akkor meg? A magyarokat úgysem érdekli, majd megoldom okosba’. Hát nem jött össze, István. Ugyan a magyar hatóságoknak korábban is tudomása volt Tiborcz gyanús ügyleteiről, mégsem tettek semmit. Nem tettek, mert megmondhatták nekik, hogy ne tegyenek. Hogy nézne már az ki, hogy a nagy Orbán Viktor veje lebukik? Ez akkor még csak „az ellenzéki pártok szánalmas próbálkozása” volt. Akkor még letudták ennyivel, a nyomozást lezártnak tekintették, bűncselekmény nem történt. Azonban azzal nem számoltak, hogy még az Uniónak is feltűnik a csalásgyanús esetek sora.
karma1
Hahaha, azert a cimet most olvastam csak el pontosan, es igy meg jobban latni, hogy a puhapocs kis puhos mennyire erolkodik, de meg a szazszor atalakitott, legyengitett torvenyek kozott se talal olyan paragrafust, amivel tul sokaig benntarthatna Czegledyt, ugyanis a cimben az szerepel, hogy "meghosszabbitana'k"... Vagyis nem nagyon talalnak indokot, amivel benntarthatnak...
Szar ugy ... Igy van ez gyerekek, nem mindig nektek futyul a rigo...:o)))))
karma1
@Eladott Ország: De TUDOTT VOLNA FIZETNI! Olvasd el figyelmesen a cikkeket, amik a letartoztatasa korul irodtak, es meglatod, hogy siman tudott volna fizetni, hogyha DIREKT nem zarolja orban a szamlajat, amirol a berkifizetesek tortentek!
Igy se volt teljes az orome a potrohosnak, mert mivel a baratnojevel elutaztak hetvegere, igy a legtobb atutalast elobb megcsinalta, mint ahogy orban csicskasai felteteleztek, csak kb szaz embernek nem tudott fizetni egy honapi bert. De nem azert mert nem akart vagy nem volt penze ra, hanem mert a kocsog NAV lezarta a szamlajat, hiszen ok tudtak, hogy a legnagyobb Gyurcsany-hivon keresztul akartak a valasztasok elott cavarni egyet a DK-n es Gyurcsanyon.
Eladott Ország
@karma1: Így igaz. Czeglédy azért nem tudott már a végén(!) fizet(tet)ni a diákoknak, mert zárolták a cégei bankszámláját. Szóval, nem először nem fizetett és utána zárolták, hanem először zárolták és utána nem fizetett.
babp1982
Így jár az aki felfedi a fideSS maffia viselt dolgait! Tanulmányaim során halottam olyanról, hogy a nép kiszabadított egy politikai foglyot és s vállán vitte ki a böriből! Na ebből aztán hatalmas balhé lett a sógorok húzták is a csíkot -:))))
babp1982
Jé síkagyú ostoba fideSS szarlefetyelő bevallotta, hogy a fideSS törvényesítette a közpénz lopást-:))) Ez a szarosszájú udvari bohóc tényleg teljesen hülye ezt még Fekete Pákozd is lekörözi hülyeség ben-:))))))
kereső
" Tudod, ez úgy van, hogy a Fidesznek van hozzá esze, hogy ne csináljon törvénytelenséget és csak azt vegyék el, ami megilleti őket! Így aztán csak szoclib tolvajaink vannak!"a la Shikari!!
Húúúú,de szép!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:46
Most máe ugyanoda sorollak,román tahó,aki egy fél nap alaat jött rá hol született.
Tehát román tahó a durbincs barátoddal együtt erősitad a gyagások táborát.
Világos gyagyás Shikari román tahó?
Nessy
Azért érdekelne az a "szakértői" vélemény, miszerint fennáll a bűn ismétlés veszélye! Feloldotta a NAV a zárlatot??? Csinált másik céget előzetesbe? Legalább elfogadható indokot találnának, de még ahhoz is vagy lusták, vagy ostobák.
Desischado
Majd a parlamenteri választások után is bent tartják? Mocskos ez az egész történet, ékes szinonímája annak, hogy a rezsim hogy hurcol meg neki nem tetsző embereket. Szomorú, hogy itt tartunk.
kishonda
@Eladott Ország: Tisztességes fideszes! Hol élsz??
Eladott Ország
@kishonda: Idézet: " az LETT VOLNA a tisztességes ilyenkor, hogy utasították volna az Államkincstárt, hogy a diákok bérének és a bérek járadékainak összegét a zárolás idejéig előlegezze meg, amit aztán kiegyenlíthettek volna a zárlat feloldásakor."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.