Egyhangú döntéssel felfüggesztette Burány Sándor mentelmi jogát a parlament. 

Június végén derült ki, hogy ittas vezetésen érték Burány Sándort január 19-én, ezért kezdeményezték a mentelmi jogának felfüggesztését.

Felfüggesztették Burány Sándor mentelmi jogát

Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án. Előtte frakciótársa, Kocsis-Cake Olivio, mögötte Bősz Anett független képviselő, a Magyar Liberális Párt ügyvivője. MTI Fotó: Kovács Attila

A képviselő elismerte, hogy ivott, mielőtt a kocsiba ült volna. Azt írta, hogy „szerettei társaságában sört fogyasztott”, majd elkövette élete egyik legnagyobb hibáját, amit őszintén sajnál, és vállalja a felelősséget.

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
Nagy hír, mivel az eset után Burány lemondott a mentelmi jogáról!
app-facebook
Burány Sándor
kb. egy hete
2018. 01. 19-én este szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ültem és vezettem. A közúti ellenőrzést végző rendőrök engem is megállítottak, és szonda megfújására kértek. Mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállaltam, vállalom. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványomat bevonták és eljárást kezdeményeztek. Nem teljesen világos, hogy miért kérik ki mentelmi jogomat, miután arról a helyszínen lemondtam, de a lényegen ez nem változtat. Hibámat őszintén sajnálom és vállalom a felelősséget.

index.hu/…/legfobb_ugyeszseg_burany_sandor_ittas_v…/
nevemnick
133 főfőnök is lemondhatna a mentelmi jogáról...
Mert megérdemlik...
Gauntlet
ebből is látszik hogy nem fideszes. egy fideszesnél el se jutna az ügy nyomozati szakaszig.
wagabund
most löki a süket dumáját a "csak egy sört ittam"...mentegetőzéssel..
régebben is ivott egy sört, akkor nem mutatta ki a szonda...ez az új technika mindenre képes...és ez meglepte...

szégyen, hogy ez képviselő...
Zeta
Simon Miklóst vajon mért nem adta ki a fidesz , lassan 10 éve? Pedig ott a tarsak már börtönből is kijöttek. Ő mért nem vállalja fel? Polt mért nem kéri a mentelmi jog felfüggesztését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.