Az Országgyűlés ma kilenc kormányzati, illetve kormánypárti előterjesztés általános vitáját bonyolítja le. Terítékre kerül a gyülekezési jogról, a magánélet védelméről szóló, valamint a választási szabályokat érintő javaslat is.

Ma a parlamentben megint hozzányúlnak az alkotmányos alapjogokhoz

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, majd nemzetközi szerződések kihirdetéseiről, valamint a toronyházakra vonatkozó szabályváltoztatásokról kell döntenie a törvényhozásnak.

A szavazások után kilenc kormányzati, illetve kormánypárti előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. A képviselők hozzászólhatnak például a sportot, az állami vagyongazdálkodást, a szabálysértéseket és a bírák javadalmazását, jogállását érintő javaslatokhoz.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) gyülekezési jogról, valamint a magánélet védelméről szóló javaslata a nap végén kerül terítékre. A kormány garantálná a magánélet védelmét, az otthon nyugalmát, és védelmet adna a zaklatással szemben például a közösségi médiatérben a magáncéllal megosztott tartalmak esetében.

A Fidesz kezdeményezésére tárgyalnak a választásokkal kapcsolatos törvények változtatásairól. Az előterjesztés alapján a jövőben nemcsak a párt vezető tisztségviselőinek, hanem a párt listás és egyéni képviselőjelöltjeinek is felelősséget kell vállalniuk a kampánytámogatás visszafizetéséért. Pontosíthatják továbbá a levélben érkező szavazatok érvényességének szabályait is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ma tovább süllyed a posványba orbanisztán.
justhpeter
Ma tovább süllyed a posványba orbanisztán.
Qqberci
Tákolmányozási világrekord van születőben...
kereső
@justhpeter: amennyiben a posvány az orbáni diktatúrát jelenti, egyet értek.Erre irta nekem division,hogy a "liberálisoknak különleges fogalmai vannak a szólás-és véleménynyilvánitás szabadságáról". Na tényleg, mert az ami most készülőben van ,az lesz a magyarországi demokrácia csúcspontja. gyurcsány ennek töredékéért kapott selyemzsinórt az úniótól. Lehet,hogy ő nem kötött külön megállapodásokat a német cégekkel?
Zeta
Mi tartja még vissza a rendeleti kormányzástól? A demokráciának lassan látszata sincs.
tudode
Nézve a plenáris ülést, SZÁNALMAS amiatt, mert az ELLENZÉK interpellációira talán ÖT un. semmitmondó, kofaszintű VÁLASZADÓ vesz részt a csuti csapatából!
.
www.parlament.hu/plenaris-elokozvetites
.
Ezek nem csak az ORSZÁGOT, az Ország Házát "is" magasról "melléktermékezik"!
.
Vajon a HÁZICUS megvonja az illetményüket azoknak, akik arra sem méltatják JELEN LEGYENEK munkahelyükön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.