Az Országgyűlés ma kilenc kormányzati, illetve kormánypárti előterjesztés általános vitáját bonyolítja le. Terítékre kerül a gyülekezési jogról, a magánélet védelméről szóló, valamint a választási szabályokat érintő javaslat is.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indult, majd nemzetközi szerződések kihirdetéseiről, valamint a toronyházakra vonatkozó szabályváltoztatásokról kell döntenie a törvényhozásnak.

A szavazások után kilenc kormányzati, illetve kormánypárti előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. A képviselők hozzászólhatnak például a sportot, az állami vagyongazdálkodást, a szabálysértéseket és a bírák javadalmazását, jogállását érintő javaslatokhoz.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) gyülekezési jogról, valamint a magánélet védelméről szóló javaslata a nap végén kerül terítékre.

A kormány garantálná a magánélet védelmét, az otthon nyugalmát, és védelmet adna a zaklatással szemben például a közösségi médiatérben a magáncéllal megosztott tartalmak esetében.

A Fidesz kezdeményezésére tárgyalnak a választásokkal kapcsolatos törvények változtatásairól.

Az előterjesztés alapján a jövőben nemcsak a párt vezető tisztségviselőinek, hanem a párt listás és egyéni képviselőjelöltjeinek is felelősséget kell vállalniuk a kampánytámogatás visszafizetéséért.

Pontosíthatják továbbá a levélben érkező szavazatok érvényességének szabályait is.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Omlik össze az ország az EUR már 330 ők meg azon ügyködnek, hogy ne baszogathassák őket a riporterek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Vita? Röhögnön kell. Lene de csak vicsorgok.
RonaGyuri
ad magánélet és az ő védelme:

S akkor jól megvédi(k) a magánszférát

Miközben akár a környéken való sétálgatást is meg lehet tiltani, a nagy testvér korlátlan hatalmat kap

Az elmúlt hét nagy „sikerei” között tudhattuk meg, hogy mind a gyülekezési jogot, mind a közérdekű információkhoz való hozzáférést erősen korlátozzák. Mindezt a magánszféra védelmére való hivatkozással. Közben kiderült, hogy „A magyar kormányfő úgy alakította át a titkosszolgálatokat és a törvényi hátteret, hogy bárkit, bármikor le lehessen hallgatni, meg lehessen figyelni.”!
Ami Magyar György szerint akár a „gyanú gyanújára is megindulhat az előkészítő eljárás és behatolhatnak bárki magánszférájába”! =))
magyarbakancs
Nem 2018 írunk ,vagy megint 1945-1990 van.
tudode
Nem csak az országot VESZI SEMMIBE csutiKÁNK, az országgyűlés ellenőrző munkáját is KIHERÉLTE még Szili Katalin szerint is, na nem napjainkban, hanem már 2001-ben
.
2001.12.06. 18:42
------ Szili a parlament két napos tavaszi ülésszakáról
index.hu/belfold/hirek/76667/
.
Milyen módon minősítette az, aki ÁTÁLLT azok oldalára, akik NYOMORBA DÖNTIK az országot??
.
Mivel a parlament tavaszi ülésszakát mindössze kétnaposra tervezik, ezért az Országgyűlés szocialista alelnöke nem zárja ki, hogy az ellenzéki pártok rendkívüli vitanapot kezdeményeznek, ha jelentős kérdések merülnek fel az Országgyűlés őszi ülésszakát követő időben. Szili Katalin szerint nem szerencsés, ha

hosszú időre kontroll nélkül marad a kormány. Ismertetése szerint a jövő héten három napig tanácskozik a parlament, s a házelnök elképzelései szerint február 4-től február 5-ig tartana a tavaszi ülésszak. z utóbbi azonban attól is függ, mikorra írja ki a parlamenti választásokat a köztársasági elnök. A házelnök is elmarasztalható azért, mert nem fordított elég energiát az elmúlt években arra, hogy fontos kérdésekben hat párti egyeztetéseket folytasson - - mondta Szili Katalin. Példaként említette a médiakuratóriumok ügyét. Megítélése szerint az ilyen egyeztetéseket nem pótolták a parlamenti bizottságok ülései, mert azokon a kormányzati többség álláspontja érvényesült, és nem születtek közös engedményeken alapuló kompromisszumok, mint amelyek a hat párti egyeztetéseken megszülethettek volna.
.
Sóhivatal lett az Ország Háza is!
.
Vicces ahogy VALAHONNAN berohannak, mint a meszteszek SZAVAZÁSRA a csuti PÁRTKATONÁIKÉNT, felharsog a PARANCSSZÓ, hangosan IGEN, NEM!
.

.

.
Hellcat
Omlik össze az ország az EUR már 330 ők meg azon ügyködnek, hogy ne baszogathassák őket a riporterek.
vladimir putin
"vita" indul... ahhammm...

Eddig volt a "Ne nézz ide, éppen lopok" törvény.
Mostantól a "Nem megmondtam, hogy ne nézz ide, mert még a kurva anyádat is börtönbe vágom!" törvény
lesz érvényes.
vadsanca
A magán-élet védelmébe az ingatlan-tulajdon is beletartozik. Ezalatt azt értem, hogy az illetéktelen látogatót likvidálhatom.Az viszont ne érdekeljen, hogy egyenlő feltételekkel "játsszuk" le. Ideje lenne a szabad fegyver-viselésről dönteni. Egyenlőre csak saját ingatlanban.
Remélem erről is szavaznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.