Szakály Sándor történész szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1919-es „vörösterror” áldozatainak emlékműve váltsa fel a kivégzett miniszterelnök szobrát. Az Országgyűlés Hivatalának több mint két hét kellett egy válaszhoz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De a nagy kérdés. Miért mániája minden diktatúrának a történelem folyamatos változtatása?
Orbán teljes politikai karrierjét nem kis mértékben a magyar társadalomban valamilyen mértékben jelenlévő Nagy Imre tiszteletnek köszönheti. Most nem már nem vállalható Nagy Imre? El kell dugni? A Kedves Vezető szégyenli saját múltját? Mondjuk oka van rá, vagy Orbán európai keresztényvédő lovasszobra kerül oda.
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/28/18/281812_felcsut_orban_viktor_lovasszobor.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Belengették, ha nagy a tiltakozás nem viszik, de ha csak langyos lesz akkor bizony elviszik onnan ...
RonaGyuri
ja és cím marhaság; lévén - mint azt a cikk is tartalmazza - a szobor a Vértanúk terén áll! =))
Commenter
@papa.49: el fogják vinni. Nem is baj, mert lehet hogy ez a szobor a maga módján akkor életre kel és az a katalizátor lesz, ami felrázza, ezt az apatikus, politikától megcsömörlött társadalom nagyobb részét. Bár a mai törvénymódosítás értelmében már ha 2 ember fog tiltakozni a szobor elvitele ellen, akkor megsértették a gyülekezési jogot...
Commenter
@papa.49: ha elviszik, kiváncsi vagyok ott lesz-e a DK illetve a Párbeszéd tiltakozásul, mert egyedül ők álltak ki a szobor ill. Nagy Imre eszmeisége mellett, akkor amikor először felvetődött az elvitel, ill. június 16-án...
papa.49
@Commenter: Ha csak a pártok tiltakoznak akkor elviszik...
relatív
Magyarország manapság olyan, mint egy játszótér. Ha az egyik - vannak többen - félnótás álmodik valamilyen akármit ( hisz értelmes dolgot még nem tettek a regnálások annyi éve alatt ! ), akkor a játszótársak - hatalomban lévők - minden gondolkodás nélkül már intézkednek IS, akár 'egynapos' törvénykezéssel IS !!!
Commenter
@papa.49: van egy olyan érzésem, hogy a mai napot követően az ellenzéki pártok sem fognak. Nagy Imrének még két élő rokona van akikről tudunk: az unokája illetve a dédunokája, mindkettő művész ember,civilek, nem valószínű hogy ők tiltakozni fognak ha nem akadtak ki eddig az "áthelyezésen" illetve azon hogy jún. 16-án a birkafejzabáló koszorúz(hat)ott a szobornál...
kisrigó
@papa.49: Igen, sokszor van az, hogy "belengetnek" valamit, aztán ha nagy a tiltakozás, akkor visszakoznak, mert értelmes érvük nincs az ötlet mellett. Az egész életünk egy ötletgyár lett!
namihami
Viszont a helyére kapunk egy szép Horthy szobrot. (valamelyik haveri kivitelező által ""megtervezve és megművészelve"") És az ennek a regnáló hatalomnak közelebb is áll a szivéhez és a mentalitásához.
""Nem adhatok mást, csak mi lényegem""---ugyebár...
Commenter
@namihami: ha már horthy szobor legyen élethű: remélem a tetoválásokat sem felejtik le a karjáról, hogy ne csak a NKE-n legyen "egy tetovált" hanem a szobrok között is...
namihami
@Commenter: A fehér (FEHÉR) lóval látok némi gondot, mert barna vagy szürke fém még akad, de a fehér nagyon drága. Persze, a public relation kerül, amibe kerül, ha a fiúk úgy érzik, hogy kell nekünk (nekik), akkor mehet.
kripton
@namihami: Járna is neki. Lesz is majd szobra. Csak idő kérdése...
Nessy
@namihami: Mobil lovassal érdemes megcsinálni! A ló marad, a lovast meg lehet rajta cserélni.
Történelem óra 1954,1955 körül. Lányok kérem, a múlt órán tanultakat felejtsék el, mert Rákosi elvtárs megállapította, hogy aki írta, az revizionista elveket vallott, és az imperialisták uszályába került.
Bölcs történelem tanárnőnk a harmadik eset után közölte velünk: lányok, tessék megtanulni, ki, mikor, kivel harcolt, ki győzött, mit sikerült elfoglalnia. Nos, ez kezd ma is így kinézni. Csak most Rákosi = Orbán és kegyence, imperializmus = Soros!
Commenter
@Nessy: sajnos a történelem ismétli önmagát...csak akkor se felejtse el ismételni magát, amikor Rákosi végzetét kell megismételnie. Nem forradalomra gondolok, az nem lenne jó. Elég lesz a száműzetés azaz elmenekülés...
vladimir putin
@Shikari: valóban voltak úgynevezett "körülmények" is.
Nagyon helyesen kiirtották a cigányokat.
(nem sikerült teljesen, és ez most felettébb nagy bajjá kezd válni)
Nessy
@Commenter: Pár évvel ezelőtt az érettségi találkozón jókat derültünk ezeken a dolgokon. Álmunkba nem jutott eszünkbe, hogy azok az évek egyre intenzívebben térnek vissza!
Csak most nem a Szovjet - Magyar barátságot, hanem az Orosz - Magyar barátságot éltetik!
Commenter
@Nessy: holnaptól már tüntetni sem lehet az orosz nagykövetség előtt. Nehogy már zavarják az ott dolgozókat. De akkor ne lehessen tüntetni az pl. a német vagy a holland követség előtt se!...
kripton
@Shikari: Mosottagyúak. Saját véleményalkotásra képtelen képződmények. Gondolkozni nem tudnak, csak a beléjük táplált szöveget képesek mantrázni.

„A Reich és a Szovjetunió között bekövetkezett szakítás magával rántotta a háborúba Olaszországot, Romániát, Magyarországot, Szlovákiát és Finnországot a szovjettel szemben. Németországnak sikerült, hogy azokra a népekre, melyeket nyomása alatt tartott, rákényszerítse akaratát: az egyiket belehajtotta a háborúba, a másikra ráerőszakolta, hogy szolidaritását valamilyen tettel tanúsítsa. Részvételük a háborúban olyan szükségszerűség következménye volt, melynek hatásaalól egyikük sem vonhatta ki magát. A megszállott országok Európa új urának megfizették a maguk véradóját. A ‘szövetségeseknek’ ez a résztvétele egyébként elővigyázatossági intézkedés volt, nehogy a világra Hitler által rászabadított pusztító viharban ugyanúgy megsemmisüljenek, mint Lengyelország, Csehszlovákia és Jugoszlávia eltűntek egymás után. A németek oldalán való hadbalépés annyit jelentett, hogy az illető állam fennmaradása érdekében megfizette a biztosítási díjat. Beletörődés volt a segédcsapatok hajtóereje. Semmivel sem lelkesültek jobban, – int azok a kis német fejedelmek, akik egykor Napoleont Oroszországba követték. Azok is, ezek is egyaránt tudták, hogy a győzelem nem az ő győzelmük és hogy a „nagy hadsereg” válogatott csapatainak csak egyetlen kiváltságában osztozkodhatnak:a hősi halál dicsőségében.”

Grigore Gafenru, moszkvai román nagykövet 1941
Nessy
Azért jó lett volna, ha nem tartunk ki a végsőkig, és nem lövik szét a fővárost, nem mossa el a berobbantott hidak miatt keletkező árviz a Duna parti települések jó részét Buda - Pesten. és ez csak a hab volt a tortán, A kicsi malenkíjról, a katonák vandalizmusáról már szó se essék!
kripton
@Nessy: Az tényleg jó lett volna! De!

- 1944. március 19.
- Horthy proklamációja.
- 1944 október 15.

Ezek tudatában gondold át újra!
Nessy
@kripton: Bármily hihetetlen, de nem a könyvekből tanultam a történelmet, hanem részben emlékszem sok mindenre, bár gyerek voltam, és sokat olvastam is róla, meg amit a szüleim meséltek. Tudom, hogy Horthyt a fia elrablásával zsarolták, hogy volt egy Szálasi is közben.
De azért arra is érdemes emlékezni, hogy a "vörös terror" -t követte egy "fehér terror" , sok ártatlan ember halálát okozva. Vae Victis!
kripton
2015-ben, a megszállási emlékművel kapcsolatos ocsmánykodásra reagálva Orbán Viktor kijelentette, hogy elérkezett az idő a huszadik századi magyar történelem szükségszerű "nagymosására". A hetven éves hazug, génmanipulált mocskolás után már éppen itt az ideje. Olyan, Rákosi-Kádár eszmei tenyészetéből kikelt Ságvári (Spitzer) Ágnes (a terrorista Ságvári (Spitzer) Endre húga - és az ő kötényéből előugrott, vele rokonérzelmű történészek (Krausz Tamás, Karsai László, Neiderhauser Emil, és újabban Ungváry Krisztián) írták, véleményezték, "szakértették". Olyan is lett. Már elindult a jól megszervezett és összehangolt ájvékcunami mert Szakály Sándor nemrégiben áttörte a hazugság falát és ki mert mondani egy részletigazságot. (Kamenyec-Podolszkról)
És jönnek a követői...
papa.49
A lovas szobor alá viszont HAJÓ kell a lovastengerésznek )))))))))))))))))))))))))))))
Nessy
Minden tiszteletem a kornak és a politikai hatalomnak megfelelő történészeké. A tudományos világ majd ítéletet mond a munkásságukról, nekem nem tisztem. Nem vagyok történész, ezért csak arról beszélhetek, amit átéltem, a családom és én, valamint a környezetem. Ahogy 1956 is mindenkinek más élményeket, eseményeket jelentett, úgy a II.Világháború is. 100 év múlva már nem lesz probléma, minden nap lehet mást írni. Orwell: 1984.
kripton
@papa.49: Van neki. Hitlertől kapta születésnapi ajándékként. Hungária volt akkor a neve. Most Mainz néven Németország tulajdona. Kohl kancellárt koporsóját vitte a Rajnán a temetésre.

www.hajoregiszter.hu/hajoadatlap/mainz_exhungaria_/1545
kripton
@Nessy: "Minden tiszteletem a kornak és a politikai hatalomnak megfelelő történészeké".

Én megvetem az ilyeneket.
Nessy
@kripton: Nem tettem macskakörmöt a tisztelethez. Bocs. Azért minden kornak megvannak a jól fizetett "szakértői"!
Szerencse, hogy sok felé utazva, azt látjuk, hogy a múlt és a jelen építményei, szobrai megférnek egymás mellett akár. Sok idő múltán a szobor elveszti az akkor aktuális mondani valóját, és már mint műalkotást csodáljuk, vagy nem csodáljuk, vérmérséklet kérdése. Ha nekem választani kell egy Rodin szobor és egy absztrakt szobor közt, maradok Rodinnál, de megnézem az absztraktot is.
Mindegyik az akkori kor szellemét, művészetét jellemzi. Mint ahogy a szoc.reál is. Osztyapenkó szobra már régen nem a parlamenter volt, hanem egy fix találkozási pont, Balatonra menet. Viszont ezek a szobor replikák semmit nem tükröznek, Hiszen nem eredetiek, de nem is a mai kor alkotásai. Ez egyéni véleményem.
Sámannus
Ha új ruhát veszel fel arra is figyelj, nehogy fordítva húzd magadra. lehet, hogy a jégeralsót húzod felülre és egy jót röhögnek majd rajtad, akár Cudar Pestán. Az országra is úgy tekintenek, amelyik nem találja a múltját a történelemben. A közel múlt történelme ugyanis a jelek alapján egyre homályosabb. Legalábbis a jelenlegi vezetők egyre zavarodottabban tekintenek vissza. Az is furcsa, ha azt mondjuk, hogy "holnaptól ez vót"
Eladott Ország
De a nagy kérdés. Miért mániája minden diktatúrának a történelem folyamatos változtatása?
Orbán teljes politikai karrierjét nem kis mértékben a magyar társadalomban valamilyen mértékben jelenlévő Nagy Imre tiszteletnek köszönheti. Most nem már nem vállalható Nagy Imre? El kell dugni? A Kedves Vezető szégyenli saját múltját? Mondjuk oka van rá, vagy Orbán európai keresztényvédő lovasszobra kerül oda.
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/28/18/281812_felcsut_orban_viktor_lovasszobor.jpg
kripton
@Eladott Ország: A diktatúráknak a szemkilövetés a mániája.
A történelemírásunk "változtatása" jelen esetben korrekció.
A Kedves Vezető nem szégyenli a múltját, Apja és nagyapja szobrai előtt minden évben mélyen mehajol.
Orbán egy politikai szélkakas. Zazrivetz II. Liberális forradalmárból, nemzeti demokrata lett. Aha... Rájött, hogy azon az oldalon nem tud érvényesülni, mert ott az SZDSZ mindent visz. Váltott. Most a MAGYAROK "érdekeit" védi. Közben szerény anyagi hasznot könyvelhet el.
namihami
@kripton: Igazad lehet. New Yorkban a MOMA-ban (Museum Of Modern Arts) már egy "" modern művész"" által, egy darab sz@rt ábrázoló ,"" művet"" is sikezült művészetként kiállíttatni. Akkor egy Horthy szobor is teret nyerhet egy orbáni Budapesten.
kripton
Wallenberg szobor már van is. Meg sok hasonló.
Sámannus
@kripton:" @Sámannus: Mehetsz a pénztárhoz!"
A gecik találnak csak ki olyat, hogy kidobjanak mindent ami a maffia ízlését sérti. Itt korántsem egy másik igazságról van szó, hanem egy ellen történelem felhozatalával valakik a nemzeti önérzetet próbálják alázni, ha kell hamisítással, félremagyarázással. Ennek hamarosan hullagyalázás lesz a vége, mint nemrég az erdélyi történelem csinálók tették a védencük hamvaival.
Leginkább most az a sértő, hogy egy történésznek nevezett egyed dörgölőzik valaki bocskorához, mint egy öleb. Gusztustalanság a köbön, ha ez így működik..
Sámannus
Nagy pofára esés volt az 56-os évfordulóra kiszórt halszagú milliárdok, most másik szagot fogtak grandiózust, mint maga a pohos, aki így hágja meg a valóságot, a potentátoknak majd új legendákat kell gyártani a birkaperkeltekhez, és a pálinkázásokhoz
kripton
Na persze... Ságvári Spitzer Endre hugicája, meg a többi származási, illetve politikai okból elfogult "történészek" meséin nevelkedetteknek más véleménye nem is lehet!
kripton
@Sámannus: Rendben, ezt kiokádtad libsi! De valami konkrét példa? Érv?
kripton
Balgaság azt hinni, hogy a történelemtudomány valami egzakt dolog. Lásd, Erdély történelme a magyar, illetve a román, Galíciáé a lengyel, illetve az ukrán, Koszovóé a szerb, illetve az albán felfogás szerint.
A történelem egyfajta MEGEGYEZÉS eredménye
Sámannus
@kripton: Miért kell állandóan történelmet gyártani? Ha politikus csinálja az a baj vele, hogy az nem megalapozott igazságra épül, ha megrendelésre készül az is manipulációs szándékkal van. A történelem meghamisítása mindig hátsó szándékot rejt. Ennyit a pillanat történelméről. Ez a pofára esés akciója lesz, ami csak a hazugsággyárakat járatja csúcsra.
Ezt írod:
"Balgaság azt hinni, hogy a történelemtudomány valami egzakt dolog"
No jóember ezt hívják szarkavarásnak.
Lepényleső
Érthető hiszen az akkori csapataink az oroszokkal hadban álltak,most meg megint nekik szalutálnak?
kripton
@Sámannus: Te, meg a többi mosottagyú liberálfasiszta hívja annak. Ami bizonyítja az igaz voltát!

"Ha politikus csinálja az a baj vele, hogy az nem megalapozott igazságra épül, ha megrendelésre készül az is manipulációs szándékkal van. A történelem meghamisítása mindig hátsó szándékot rejt. Ennyit a pillanat történelméről."

A Rákosi és a Kádár-érában is, a történelemtudomány főemberei a Központi Bizottság, a legfőbb emberei pedig a Politikai Bizottság tagjai voltak. És te beszélsz megrendelésre írott történelemről.
Na ez a szarkavarás libsikém!
vladimir putin
@Shikari: de én ballibsi vagyok, csak nem tudsz olvasni, mert ilyen fideszgyökér vagy.
vladimir putin
@Shikari: amúgy ja, addig bűncselekmény cigányozni, amíg a cigányok uralkodnak a magyarok fölött. De ha egyszer majd a magyarok kerülnek többségbe Magyarországon, akkor lesz nemulass.
papa.49
Stílszerűen az elsüllyedt Szent István csatahajóra helyezzék a lovastengerész lovasszobrát, az Adriába !!!
dr. prédikátor
Hadd vigyék!!! van még hely a SZOBORPARKBAN!!!Ott a helye!!!
Sámannus
@kripton: Tudod mind a két oldalon van arra szándék, hogy saját magát fényezze. Sajnos az igazság megismerése, a pro és kontra ismeretek megszerzésével kezdődik, és nem politikai hisztéria keltése a célja, hanem ténymegállapítások.
Más dolog a tudás alkalmazása és a történelem meghamisítása. 100 év távlatában vádaskodni és az ellenfél megsemmisítésére felhasználni kifejezetten káros a társadalomra.
Az így van minden autokráciában. Joggal tart tőle mindenki, aki nincs a hatalom védelme alatt, aki ott van, viszont egyre veszettebben fog csaholni, mint ahogy a szavaidból is leszűrhető.
Sámannus
@Shikari: ezt írod:
"@kripton: Libsiéket kiveri a víz, ha Horthy szóba kerül! Csak fasisztázni tudnak, meg a II. Magyar Hadsereget emlegetni, de a körülményeket egy csöppet nem vizsgálják. Nyomorék egy magyarellenes csürhe!"
Nohát meg mondom mit jelent a "magyar érdek" az ilyen rendszerekben. A lopás, a zabrálás, hazudozás!
Semmi egyéb. Semmi értelme az ilyen cécónak. Ezek a célok ugyan is nem magyar érdeket szolgáltak. Ha példákat hozok erre még nagyobb gyűlölettel válaszoltok. Értelmes vitára itt sincs lehetőség, mint ahogyan minden úgy történik, hogy egy érdekcsoporton kívül másnak nincs rálátása, hatása a történésekre. A magyar emberek millióit, az országot csonkította meg a horthy rendszer, aki csak kalandnak tekinti a világháborút az most is képes emberéletekkel szórakozni, de aki viselte a következményeit, az nem kívánja. A libsizés helyett találjatok más kifejezést, mert ez így igen satnya érvelés a szemben. Én ugyanis nem veszem magamra ezt a szerepet, még akkor sem, ha ez van néktek az eligazításon kiadva.
Nessy
@Sámannus: Azt hiszem a "libsizőknek" nehéz elfogadni, hogy nem mindenki bigott, szervilis, szűk látókörű "illibsi" kis hazánkban.
Akadnak még szabadgondolkodású, önálló véleménnyel, empátiával, tisztességgel rendelkező "libsik" is.
Jelenleg leakadtak ennél az egy jelzőnél. Nekik ez olyan mint a Soros.
Mindenről csak ez jut eszükbe.
Sámannus
@Shikari: "akik viselik egy háború következményeit ..." az nem "libsi duma", hanem történelmi tény. Az én családom viselte ezeket a következményeket, amiket nem tudnak, és nem is tudtak kárpótolni, és kellően tisztán látok a dologban, nem mesében élek, hanem a valóságban. Amit Antallék csináltak szemfényvesztés volt, és ugyan olyan álságos, ahogyan a jelenlegi hatalom alakítja a politikáját. Én itt megállok, mert vitaképtelen vagy.
Sámannus
@Shikari: Szándékosan mást fújsz fel, mint amiről szó van Ez is a szarkavarás része. Szerinted az a tudatlan aki nem eszi meg a süketelésed. Brávó!
"A háború következményeit nem miatta kellett viselni! Ez tény!" Az is tény hogy egy háborúnak előzményei is vannak, és az akkori uralkodó osztály is nyakig szaros benne az is tény, az is hogy a háború nem úgy kezdődik, hogy véletlenül elsül egy fegyver, hanem arra felkészülnek.
Felheccelik a tömeget, és széthazudják a történelmet, ahogyan most is teszik.
kripton
@Sámannus: Jobban is teszed, ha megállsz!

Értelmes vitára veled nincs lehetőség, mert nem csak a komplex gondolkodás képességét nélkülözöd, de megkövesedett rögeszméd van, minamellett igényed sincs rá. Abban leled perverz kielégülésedet, jokat orbánozol nácizol. Nem tiltakozom, ha rasszistának mondasz. Sőt, ha a fasisztának, nácinak sem. Örülök, ha ez a véleményed. Tőled, és hozzád hasonló színvonalú félművelt szellemi vergődményektől ez elismerés.
Ha nincs érved - mert nincs -, akkor "tényeket" szopsz az ujjadból, melyekre hivatkozva vitaképtelennek nyilvánítod a másikat, és szellemi impotenciádat leplezendő leállsz. Silány, gyáva, sunyi és aljas eljárás. Libsi módszer.
Rockxy
Minden térről minden galambszaros szobrot és emlékművet el kell vinni.
Aztán abbahagyni a "gyártásukat".
Nessy
Tisztelt "illibsi" kommentelők!
Szerezzenek már be egy szinoníma szótárt, mert nagyon leakadtak a libsinél.
Ambátor nem olyan nagy bűn, ha valaki szabadgondolkodású, tisztességes, empatikus, önálló véleménnyel bír!
Tudjuk, hogy ma a szervilis, bigott, szűk látókörű illibsi a menő, és nyertese a NER-nek.
Nem gyűlölködök, nem vagyok demens. Értelmes párbeszédre bármikor kész, de az alpári stílus nem a világom. Ezért kérem mellőzni az általában használt jelzőiket. Köszönöm!
kripton
@Nessy: Kinyalhatod, seggfej LIBSI! Köszönöm!
bencemacska
@Commenter: tegnap, 11:23
Két unokája van Nagy Imrének: Jánosi Katalin és Jánosi Ferenc.
Katalin az édesanyja helyett vállalt fel - festő és gobeli művészként - politikai feladatokat, bátyja a politikát annyira nagy ívben kerüli, hogy semmiben nem vett és vesz részt! Nem tudja magát túltenni a családját a politika miatt ért atrocitásokon. nem is hallani róla!
Sámannus
No csak,megéltem már sokszor, hogy lenéznek, de az igazság mellettem van. A műveltségem arra mindig elegendő volt, hogy tájékozódjam, és ember maradjak Leszarom, hogy mit süketeltek, ha ez az ország érdekeivel ellentétes, nem érdekel. A magyar politikai és katonai vezetés mindig féligazságokra építkezett, és úgy vonta az országot háborúkba, hogy ahhoz szinte köze sem lett volna, ha kívül marad. Nem kellett volna a trianoni döntést sem megélni, ha nem szítják a nacionalizmust, nem üldözik Amerikába a magyarságot. Ahogyan most sem törődik a hatalom az ország bajaival, ugyan úgy üldözik a népet a lakóhelyéről mint a múlt század elején. A történelem során a magyar vezetés egyetlen érdeket nem vett figyelembe, a saját népéét. Ehhez nem kell lexikális tudás, és ahogyan nagy emberek mondják a fogkrémet nem lehet a tubusba visszanyomni... A bűnt már elkövette ez a nemzedék is, csak még éppen nem tudjuk hol végződik.
A debilek ti vagytok, mert a szavaitok elszakad a valóságtól köszönöm a válaszokat leülhettek 1s.
Nessy
@kripton: Tisztelt Uram! Hölgyem!
Köszönettel vettem kedves reagálást.
Megerősített két régi tézist:
1. a stílus az ember
2. senki nem adhat mást, csak mi lényege.
Ps.Hasonló jókat kívánok!
Sámannus
@Shikari: Nagyokos ezt okádtad ide:
"Horthy a megcsonkízott országot állította talpra, ami Károlyi veszni hagyott és Kun Béláék terrorban tartottak!"
Ne ámítsátok magatokat. Aki egy országot talpra állít, az nem húzza el a csíkot egy fasiszta diktátor védelmébe. Má megint szerecsenmosdatás van? Nevezzük nevén a gyereket, mert megint lyukra szaladunk, ha minden maszlagot megeszünk. Egyszerűen még nagyobb szarban hagyott itt bennünket, és elrongyolt mint aki jól végezte a dolgát. Most úgy tesztek, mintha egyebet sem akartatok volna, csak hogy az oroszok idejöjjenek. Akkor Kun Béla a ti emberetek. Döntsétek má el mit akartok?
kripton
@Sámannus: Húbammeg! Hogy te mennyire el vagy telve magaddal! Mint minden hungarofób libsi.
kripton
@Sámannus: Olvasni még sok ilyen baromságot. Szeretünk röhögni. :-)
kripton
@Nessy: Ne itt jácc illemtanárosdit! Akkor normális reagálásokat olvashatsz. Addig pedig nyasgem!
Köszönöm!
kripton
@Shikari: Hagyd! Ez maradjon így! :-)
Nessy
@Shikari: Ön remekűl felsorolta az illiberális tulajdonságokat!
Tudja, vannak olyan renegátok is mint én, aki nem pártállás, nem libsi - illibsi jelző alapján osztályoz! Felőlem lehet miniszter is, ha emberként antihumánus, modortalan és előszeretettel állít tudatosan valótlant.
Nincs mit tisztelni a delikvensen.
De lehet, egy tisztes szegénységben élő kis nyugdíjas, aki emberséges, ok nélkül nem bánt senkit, sőt amiben tud segít. Pl. önkénteskedik. Ő tiszteletre méltó.
kripton
@Nessy: És miből gondolod, hogy a te véleményalkotásod értékmérő, és hogy egyáltalán bárki is érdekel? Én például lekakálom.
Sámannus
@Shikari: Rakd már össze miket irkáltál. Az egyik állításodban talpra állította, ahonnan menekülnie kellett, az fejre állítás volt. Hát nem veszed észre, hogy hülyeség védeni azt az embert aki idecsődítette az oroszokat? Azt sem tudod el dönteni, hogy mikor volt nagyobb szarban az ország, mert két szar között nincs különbség.
Ettől függetlenül ezek szerint Nagy Imre legfőbb bűne, hogy az oroszokat elutasította!
Megint a saját farkatokba haraptatok! Ti nem találtok a magyar történelemben olyan személyt aki minden történelmi igénynek megfeleljen. Ilyen egészen pontosan a világon sincs. Talán újból neki kéne futni, és ilyen szempontokat mérlegelni, ha nem akartok pofára esni, mint a Dózsa féle afférral, ráadásul erősen halszagú..
Sámannus
@Shikari: Én is úgy látom, hogy elfogytak az éveid. különösen a 56-os ünnepségek végződtek katasztrofálisan. Nem sikerült átírni a történelmet, megbukott a parasztvakítás, ezért kell menni Nagy Imrének. Hiába szórtátok a pénzt vasvillával bele, csőd ez a propaganda. De már kirajzolódik az újabb pofon, a Horthy kultusz élesztgetése. Az még nagyobb lesz megnyugtatlak. A világot nem lehet hülyének nézni. Nagy Imrét házon belül ki lehet csinyáni, de akit helyére szántok, azt már más is meg fogja ugatni.
Szeretnéd ha nem csaponganának a gondolataim, de ezek szándékosan ilyenek, mert ezek a részletek a történészek figyelmét is elkerülhetik. Mi általában rossz döntéseket hozunk, és másokat, vagy egymást okoljuk érte, ha balulsikerül.
Sámannus
@Shikari: Amit össze hordtam a megélt valóság, ezt ne tudjátok meghágni, kicsik vagytok hozzá.
Csak azért nem vita érett mert felsültetek. Kevesek, és könnyűek vagytok ez a szomorú végszó.
vladimir putin
@Shikari: egyébként az illiberálfasizmus is hasonló szindróma, - érvek nincsenek - de azért az oroszokat szeretnék behívni, mert az olyan szuper lesz, mint mindig, amikor jöttek.
Olyankor mindig rögtön helyreállt a demokrácia.
A magyarok és egyben Orbán Viktor Miniszterelnök Úr legnagyobb barátja az orosz demokrácia újabb nagy vívmánya: VLAGYIMIR PUTYIN! (nem a maffiózó, hanem az a másik, amelyik a Kremlben szokott sétálgatni)
Sámannus
@Shikari: Ja, téged erre tanítanak, hogy lepattanjanak az érvek rólad. Ez a te bajod, hogy beálltál cselédnek.
vladimir putin
@Shikari: szerintünk te szedsz valamit, amitől azt hiszed, hogy az a logikus amiket lekaparsz.
Nem hinném, hogy legális.
Sámannus
@vladimir putin: Csokiba mártott tudatmódosító:DDD
Mézike
@vladimir putin: @Sámannus: Úgy nagyjából végig kuktálkodtam @Shikari: _val történő eszmecseréteket...mi a bánatról van szó? :-)
Sámannus
@Mézike: Csak arról vitáztunk, ha egy klozetpapírra írják a történelmet azzal kitörölhetik a seggüket.. Ez a következtetés azért született, mert szerinte a történelemnek valakinek a pártján kell állni. Fideszisztánúl ez azt jelenti amit ők mondanak az történt punktum." Érvekkkel" muhahah!
Mézike
@Sámannus: Azta! :-) Ez olyan mint amikor a galamb sakkozik.
Sámannus
@Mézike: Ez olyan, mint amikor Lefestenek egy tűzfalat, majd megünneplik a hősüket, aki kilenc nővel hált, és négyszer meghalt, majd lefestik fehérre, és tiszta lapra hamisítják a következőt, mi pedig kipeckeljük a pofánkat, és hallgatunk, mint aki bexart. Szóval mi nem tudunk érvelni. Ennyi.
Mézike
@Sámannus: A galamb ha sakkozik leveri a bábukat, majd rászarik a táblára és turbékolva elrepül.
Sámannus
@Mézike: Ezt pontosan így csinyáta a lovastengerész is, csak a saját figuráival tudta megtenni.
Nagy Imrének az a bűne, hogy Dózsa László besült a szerepével, és a kamuhősök pofára estek, és kiröhögték az emberek a legendagyárat. Marisunk személyesen is felsült most olyan nyomokat akar eltüntetni, ami miatt saját töketlenségüket okolhatják. Egy szobor van az útjukba, pontosan úgy mint a történelem során volt. Most egy másik parcellát kell fényesíteni, ha jön egy nagy ember. Ez már a halálnak is a halála, gyalázat! A csúszómászóknak ez az ukáz érvek is egyben.
Mézike
@Sámannus: A marisska az lenne aki 36 egy halott szívét kivágta?
kereső
@Mézike: 18:06, de mielőtt elröpülne,még kikiáltja magát győztesnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.