Már nem állíthat meg csak úgy a rendőr. Két és fél év után július 1-jén végre megszűnt a fokozott rendőri ellenőrzés Budapesten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron , Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Tolna, Vas és Veszprém megyékben - írja közleményében a Magyar Helsinki Bizottság. Így a fővárosban és a megyék többségében három napja nincs a rendőröknek felhatalmazása arra, hogy az igazoltatás törvényben meghatározott okain túl „általános igazoltatás” alá vonja az állampolgárokat. Bár 9 megyében még tart a fokozott ellenőrzés, az ország lakosságának kétharmada (6,6 millió fő) olyan megyében él, ahol nem rendelt el fokozott ellenőrzést az országos rendőrfőkapitány.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
Nincsenek "migráncsok", már Ők sem jönnek ebbe a csodálatos országba, még átutazóba sem!
Minket meg minek ellenőrizgetnének a zsaruk, ha úgy is lesz más dolguk, pl: lehallgatni, megfigyelni, minden gyanú nélkül bárkit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.