A rendszer fenntartásához több mint kétszázmillióra van szükség, az emberek pedig folyamatosan keresik a zöld bringákat.

Az M3-as metró felújítása alatt az érintett szakaszokon lényegesen többen használják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbringarendszerét, a Mol Bubit. A társaság arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy

a metrópótlás vonzáskörzetében tavaly november és ez év áprilisa között az egy évvel korábbi időszakhoz képest 18,8 százalékkal 119 ezerre nőtt a bérlések száma.

A közlekedési vállalatnak tavaly 62,4 millió forint bevételt hoztak a a Bubira váltott jegyek és bérletek, az idén áprilisig pedig 10,3 milliót. A 2015-ös és a 2016-os bevétel is közel 70 millió forint volt.

A rendszer folyamatosan bővül. A május végén átadott 126. gyűjtőállomás a budapesti Nyugati pá­lyaudvarnál egyben a harmadik azok sorában, amelyeket magántőke bevonásával hoztak létre.

A BKK korábban arról is beszámolt, hogy a rendszer fenntartása évente mintegy 260 millió forintba kerül, a kiadások több mint felét a Mol fizeti.

Cikk- és címlapkép: Facebook/MOL Bubi közbringarendszer

(vg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.