Magyarországon az európai uniós átlag alá csökkent a mélyszegénységben élők aránya – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Rétvári: az uniós átlag alá csökkent a mélyszegények aránya Magyarországon

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Kovács Attila

Rétvári Bence közölte:

2012-höz képest 2017-ben 375 ezer emberrel kevesebben küzdöttek napi anyagi gondokkal.

A mélyszegénységben élők az Eurostat mutatói szerint három területen is érintettek: munkaintenzitásuk alacsony, valamint súlyos anyagi nélkülözésben és relatív jövedelmi szegénységben élnek – ismertette az államtitkár.

Hozzátette, 2017-ben 1,3 millióval kevesebb embert érintett a súlyos anyagi nélkülözés mint 2012-ben.

A súlyos anyagi depriváció azokat érinti, akik a mért kilenc mutatóból – például a háztartásban élők megengedhetnek-e maguknak egy hét nyaralást, kétnaponta húsfogyasztást, fedezni tudják-e a váratlan kiadásokat, vannak-e fizetési elmaradásaik – négyben érintettek – ismertette az államtitkár.

Elmondta azt is, hogy 200 ezerrel csökkent a relatív jövedelmi szegénységben élők, azaz az átlagjövedelem 60 százaléka alatt keresők száma, közülük pedig 100 ezer nagycsaládos, így elmondható, hogy Magyarországon már sokkal kevésbé jelent szegénységi kockázatot a sok gyerek vállalása.

Szintén csökkent az alacsony munkaintenzitású családok száma, ahol a felnőttek 10 munkanapból legfeljebb kettőt dolgoznak – tette hozzá Rétvári Bence.

Az államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt hangoztatta, hogy bár az ellenzék rendszeresen a szegénység terjedésével támadja a kormányt, most már Brüsszelből is cáfolják ezeket a vádakat.

Az Eurostat adatai is igazolják, hogy működik a 2010-ben elkezdett politika, azaz a segélyezés helyett a munkahelyteremtés, az adók csökkentése és a családok támogatása – mondta Rétvári Bence.

Forrás: MTI

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
" munkaintenzitásuk alacsony, valamint súlyos anyagi nélkülözésben és relatív jövedelmi szegénységben élnek – ismertette az államtitkár." Mindezek ellenére arányaiban sokkal több adót fizetnek, mint az átlagos, vagy a nagyobb jövedelműek. Rájuk minden megszorítás hatványozottan hat, és a "kedveznények" is ellenük lett kitalálva.
dr. prédikátor
És ezt te honnan tudod te köcsög geci??? Utána jártál??? Meg is győzödtél róla személyesen? vagy csak a kezedbe adott írott szöveget olvastad fel! Szarzsák retekvári!!!
Főlökött
Javaslom mutassa meg magát kezelő orvosának, gyógyszerészének, mivel ez már orvosi eset.
tudode
Térjünk el a tárgyról!
.
Imitt amott tűnt fel a tegnap kezdődő, és ma 0,01-ig tartó plenáris ülésen, hasonlóan a HOZZÁ HASONLÓ szekértolókhoz.
.
A plenáris ülés témája a STOPP SOROS (SS) MAGYAR SALÁTA sarkalatos törvény vitája folyt, amelyben Sorosról egy szó sem hangzott el, mert valójában ez a Stop Soros törvény valódi elszenvedői pontosan azok, AKIKRŐL megelégedéssel nyilatkozik, hogy CSÖKKENT a számuk.
..
Tegnap, és amelyet 9-én folytatnak valójában .. S T O P ... M A G Y A R .. címmel kellett volna feltereszteni
.
hangtar.radio.hu/parlament#!#2018-07-03
.
A kérdés az, hogy MEDDIG MERÉSZELNEK elmenni!!!
Eladott Ország
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18951094_730935077111229_6760648640666505322_n.jpg?_nc_cat=0&oh=38bfba651ae4d0b2345820cd067665f4&oe=5BE84E68
És akkor a kormány megszünteti a szegénységet. A Központi Statisztikai Hivatal pedig az összes leigázott állami intézmény analógiájára, telibeszarja a szakmaiságot és tevőlegesen hozzájárul ahhoz, hogy a számok jól mutassanak Rogánék sikerpropagandát hirdető óriásplakátjain. Túl sok a szegény? Jó, akkor írjuk át a szegénység fogalmát. Nem hogy adókat csökkenteni, valódi munkahelyeket teremteni, valódi béremeléseket lehetővé tenni, á dehogy. Le kell vinni a vonalat a papíron és máris csillog-villog a statisztika mint Salamon töke és a magasságos miniszterelnök úr eszelős-vérmes tekintete. Ezt a zseniális, előre megfontolt merényletet tanítani kellene, történelemkönyvek lapjaira illik: így kell hátbaszúrni, ledöfni saját népedet. A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég, nem hajlandó megélni 80 ezerből. Pedig de, megél és működik ez a gyászos kupleráj így is. Mert az ember még egy ideig életben marad a híd alatt, az aluljáróban, a barlangban is akár. Életben marad és rontja a statisztikát. Az emberhez méltó létkörülményekhez szükséges tényezők (mondjuk fűtött lakás, víz, napi kétszeri étkezés) egyre többek számára jelentenek luxust, a dolgozói szegénység mellett széles néptömegek gyalázatos bizonytalanságban vegetálnak. Nem döglenek éppen éhen, de az emberhez méltó jelentése egyre inkább értelmét veszti velük összefüggésben.
Eladott Ország
Végül is csak az ország harmada él a létminimum alatt, úgyhogy van itt még tennivaló bőséggel. Igaz, hogy 2015 óta a KSH ilyen marhaságokkal nem foglalkozik, ezért a Policy Agenda idén is elvégezte a feladatot. A létminimum nem a szegénységi küszöböt jelöli, hanem azt a jövedelmet, amely az alapvető szükségleteken túli igények (pl. egy háztartási gép cseréje) kielégítését is lehetővé teszi. Nos, 2017-ben a létminimum egy főre jutó összege 90 450 forint volt, egy kétkeresős és két gyermeket nevelő család esetén pedig 262 305 forint. Ennek alapján tavaly Magyarországon a háztartások 25 százaléka élt a létminimum összegét el nem érő bevételből. Mivel azonban ezek a háztartások jellemzően nagyobb létszámúak, mint a létminimum felett élők, ezért kijelenthető, hogy a magyar társadalom 30 százaléka él olyan háztartásban, amelynek nincsen akkora bevétele, amely fedezi a létminimum összegét. Azt hiszem, elérkezett az ideje a Policy Agenda betilátásának is.
papa.49
Mit szedsz retekbence, bármi legyen is az KURVÁRA HATÁSOS !!!
Eladott Ország
@papa.49: Ő minden héten felmondja a leckét amire betanították.
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: Mielőtt a legbutább és legtájékozatlanabb trollként értelmezésről kezdenél beszélni, érdemes lenne tájékozódni a valóságról.
,,Egyszerű a magyarázat: megváltoztatták a számítási módszert. Más számítási modellt használ a KSH, természetesen nem olyat, amivel jobban belekaparnának a témába, hanem amelyik a szőnyeg alá söpri a gondokat."
kozeletihirek.hu/ma-is-nyomorban-el-a-magyarok-harmada-hiaba-a-sikerpropaganda/

nepszava.hu/1143279_szegenyseg-valtoznak-a-mutatok-marad-a-nyomor

kmks.blog.hu/2017/02/07/szegenyseg_ami_nincs_13_tetelben
Eladott Ország
@Shikari: "a kormányt mindig hatalmas többséggel választják " a 49 % az mióta hatalmas többség, ráadásul ezt is csak rendszerszintű csalással, ukrán és román bérszavazókkal.Te faszfej!
Qqberci
Statisztika kérdése az egész:
- aki éhenhalt, az már nem szerepel a statisztikában
- aki még él, az nem mélyszegény, mert van mit ennie
- a maradék a mélyszegény...
funthomas
Én sem hazudok, csak kicsit kitágítom a teret a valóság körül.

Egyszer azt hazudtam, hogy szoktam hazudni.
Ezt sokan nem nézték jó szemmel.
Ezért muszáj vagyok néha kicsiit hazudni, hogy ne lógjak ki a sorból.
De általában bulvár szintű dolgokban, az élet nagy rejtelmeiről nem szoktam.
Ott, olyankor ellentmondást nem tűrően hideg vagyok, mint a kő, már-már érzéketlenül.
Bár itt keletkezik némi anomália, mert ugye, ha szeretet nincs bennem...
Madácsi Pali
Még a jó b...s k...a anyád, te hazug köc..g! 8 év jobban teljesít eredményeként a teljes régió elhúzott mellettünk. Az élvonaltöl a lemaradásunkat sikerült hatványosan növelni.
funthomas
Lezúzlak, te köcsög álkeresztény.
Már elkezdtem edzeni.
ismerek valakit, aki imádja a nyers tojást.

www.youtube.com/watch?v=YC2GmWjJBho
Eladott Ország
@Shikari: Erről a választási törvényről amerikai és német alkotmányjogászok is megmondták, hogy alkotmánysértő, 49 %= kétharmaddal. A magyarországi választásokról. Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusával március 19-én készült interjúrészletet.
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/
kisrigó
Azokról a százezrekről sem szabad megfeledkezni, akik elmentek az országból! Ők is azért mentek el, mert elviselhetetlen szegénységben, kilátástalan helyzetben éltek. Ők is a szegények számát csökkentették ezzel. Sőt, az itthon maradt hozzátartozóiknak haza utalt pénzek indirekt módon "javították" a statisztikát. Nem a ner lovagok mentek el, sőt az ő számuk csak nőtt, mert új tolvajbanda lépett a színre a sok miniszter stb. cserével. Nincs mivel dicsekedned te hazugovics!
steve82
Határozzuk meg lazábban mint a mélyszegénység és máris sokkal jobb a statisztika! Hazug egy banda ez, minden nap átverik a népet, dehát fél Magyarországnak ez kell állítólag...
bencemacska
T. Retekvári úrrrrrr!
Légy szíves emeld ki a seggedet a tőlem ellopott pénzen üzemeltetett BMV-ből, menj gyalog kétszáz métert!
Utána megbeszélhetjük, hányan kértek tőled "csak pár fillért, mert ma még nem ettem".
Ha nem éred el a minimum 8-as számot, elkísérlek ugyanazon az útvonalon - akármilyen büdös rusnya is vagy - és megállapítjuk a koldusok számát!!!
CsipkeRózsa
"Az Eurostat adatai is igazolják, hogy működik a 2010-ben elkezdett politika, azaz a segélyezés helyett a munkahelyteremtés, az adók csökkentése és a családok támogatása – mondta Rétvári Bence."

A segélyezés helyett a munkahelyteremtés csak tartósítja a szegénységet, mert a közmunka keveset fizet, és ne folyamatos.

Az adók csökkentése és a családok támogatása kizárólag a jobb körülmények között élők helyzetét javítja. A családi pótlék 9. éve nem változott. Az adók csökkentése csak akkor érintené a szegényeket, ha az Áfa kulcsát levinnék legalább 20 %-ra.
Eladott Ország
@Aki Én: A fideszre szabott választási körzetek csak egy szelete a rendszerszintű csalásoknak.
sgyuri2003
@Shikari: Valóban. A családjával törődik. Ezt senki nem vitatja.
Ellenben ez a EUSTAT által készített statisztika 2010-ben lényeges jobb eredményeket mutatott.
És közben elégett 3000 milliárdos nyugdíj megtakarítás, 8 éve 27%-os az ÁFA és megszűnt a 0% adókulcs. Ellenben a multik és oligarchák 19% helytt 9% adót fizetnek a profitjuk után.
Ez a kormány csak verbálisan támogatja a munkavállalók érdekeit, valójában a tőkéseket és multikat szolgálja.
kereső
Neoliberális gazdaságpolitika: vannak-e hasonlóságok a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájával?
keynesiánus, jóléti kapitalizmus ezen modelljének jellegzetességei élesen elválnak az ezt követő neoliberális korszaktól, melynek célja a gazdasági elit és az általa irányított nagyvállalati keynesiánus, jóléti kapitalizmus ezen modelljének jellegzetességei élesen elválnak az ezt követő neoliberális korszaktól, melynek célja a gazdasági elit és az általa irányított nagyvállalati szektor érdekeinek megfelelően:

– az adók csökkentése,
– az újraelosztás, a jóléti állam szolidaritást és mobilitást lehetővé tevő kiadásainak leépítése a költségvetési „stabilizáció”, a megszorítások ideológiájának segítségével,
– a privatizáció,-nálunk ezt megelőzően államositás!
– a liberalizáció, a dereguláció, a közbeszerzések nagyvállalatok általi megszerzése,
– a szakszervezetek és a munkavállalók jogainak csorbítása, a munkapiaci „rugalmasság” ideológiájának álcázva (lásd erről a Nobel-díjas amerikai közgazdászt, Solow-t)
– A folyamatos megszorítás, amelyen keresztül a nagyvállalatok által foglyul ejtett állam a polgárokkal fizetteti meg a nagyvállalatoknak és a felső osztálynak juttatott állami támogatásokat, adócsökkentést, adókedvezményeket, az adósságállományuk állami átvállalását.
justhpeter
Rétvári valamennyi megszólalása abszolút hiteles bizonyítéka annak, hogy a fideSS-kdnp tagjai és követői együttesen jelentik azt antiszociális ál- és szégyenkeresztény halmazt, amit csürhének is csak hízelegve lehetne nevezni. Ám a falusi nyelvjárásban csak trágyadombként lehetne megjelölni őket.
kereső
Mivel a forrás az MTI, és nem közöl adatokat,csak amit rétvári államtitkár mondott- nem hiszek neki.Amikor egy társadalom 8/10-e érzi-és tapasztalja úgy,hogy az általa birtokolt jövedelem alatta van a megélhetéshez szükséges jövedelemnek, nem igazán hiszem el az elmondottakat./a minap beszélgettünk erről egy cikk kapcsán, amely tényleges felméréseken alapult./
Pálinkás Pál
@Shikari: Nos nyomi...a KSH nem vizsgálhatja pártutasításra a szegénységet!!
Eladott Ország
@Shikari: "Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását." Tehát hivatalosan is szétlopják az uniós forrásokat, nem az ország fejlődésére, hanem a klientúra gazdagodására folyik el a rengeteg pénz. Bár ez a propagandát nem fogja érdekelni és ezerrel óbégatják majd, hogy Soros és a hazaárulók intézték el, megtámadva így hazánkat, ez hazugság. A Fidesz pártcsaládjának tagja nyújtotta be a javaslatot.
nepszava.hu/1155439_bukhatjuk-az-eu-s-penzt-a-korrupt-kormany-miatt
csipetke
@Eladott Ország: 11:25 Pontosan a mélyszegénységben élők adták el a szavazataikat 10 kg krumpliért,vagy egy csomag száraztésztáért,és őket tudta a polgármester megijeszteni,hogy nem lesz munkájuk,ha nem a fideszre szavaznak,és sok más genyó módon félemlítették meg ezeket az embereket.
@Eladott Ország: 16.50 Ne strapáld magad,nem fogja fel.Egyrészt agymosott,másrészt csak fidesz-propagandát olvas,mert akkora baromságokat ír,hogy teljesen nyilvánvaló,hogy erősen alultájékozott.
Nessy
Miért is írt alá több mint száz ukrán számára bejelentő lapot az asszony? Elmondta, hogy közmunkáért! És mivel be vannak jelentkezve, szavazhatnak az önkormányzati választáson is, biztosítva a fideszes polgármester jövőjét. Ügyes!
ila51
persze hogy kormányok hozzák a törvényeket , és a hamis vizsgálati eredményeket is azok rendelik , ez mindig is így volt ...jól mondja Kövér , és mi is így tudjuk
simmering73
Milyen uniós átlag alá, te marha. Hol van Európában a Lajtán túl mélyszegénység?
babp1982
Jó ez rendben is lenne de ezt ki hiszi el?? Ez a nulla szavazó bázissal rendelkező ostoba seggnyaló csak síkagyú meg hisztispicsa halacska agyàt hülyiti-:)))
babp1982
Ahogy elnézem itt síkagyú kömény IATA elvtárs lsbdába sem rúg -:))) Kiskancsóka romàn sekusvelvtárs bizony ehhez több intelligencia kell , hogy itt labdàba rúgj-;))) Tudod az agysejtekre szàma sz sokat nyoma latba vedd már tudomàsul, hogy hiàba erőlködés te itt nem rúgást labdàba! Szàmold meg hányan làjkolnak román kikancsó aztàn nyáladzàl-:)))
Madácsi Pali
@Shikari: a Sargentini jelentés és a Velencei Bizottság a napokban egészen mélyen feltárta a demokrácia és szabadságjogok sárba tiprását hazánkban. Sorosozással nem fogjátok kivédeni! Várd ki amig a 2 milliónyi fideSS birka zöme rájön, hogy átkurtátok őket, nem kicsit nagyon! Most ezt harsogjátok: "Nem leszünk bevándorló ország! Magyarország a magyaroké!" Nem kell elbírálni annak az 1296 embernek a menekült kérelmét. Borath után: "Nagy siker!" De azért "bejösz, megnéz!" Azaz 1296 olaszban regisztrált menekült addig lett volna náluk amig elbirálják a kérvényüket, ezt a fideSS már bizonyította, hogy a törvények, egyezmények kijátszásában nayon kreatív. Akár 36 óra alatt képesek lettek volna végezni a "nagy munkával", és oda megy a nép ahová akar. Na ez volt az ördögtől való fő bűn, igy a következőre bólintott rá csöppet sem tisztelt (tablet.hvg.hu/itthon/20180630_Kinos_video_levegonek_nezte_Orbant_Merkel_es_Macron) miniszerálnokunk. Vállaja, a barom, hogy a nálunk regisztrált több mint 200 000 főből mindenkit vissza fogad aki nem kap menekült státuszt másoktól. TEHÁT MÉGEGYSZER: a rajtunk átvonult, nálunk először regisztráltak közül a németek, svédek, hollandok, belgák stb kiválogatják a jólképzett, nyelveket beszélő akár kersztény vallásuakat és ők ott megkapják a menekült státuszt. A maradék akár 180 000 főt vissz adják Viltor Viktorovics Gecikovnak, és pont. Nem az utjukba eső első biztonságos országba küldik őket vissza, mint ahogy az áltlunk felrúgott nemzetközi egyezmények előirják, hanem az első regisztrálóhoz. Ez a két megyei jogu városnyi tömeg már szabadszemmel is jól látható lesz! Meddig marad a fejetek a nyakatokon ezután?
Desischado
Retek rétvári, a csiga hozzád képest gerinces főemlős! Hogy nem sül le a képedről a bőr, ekkorákat hazudni!
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: 12:27 ,, Ha bármilyen probléma lenne a jog rendszerünkkel az Eu már trombitált volna. Hallgatásuk ékes bizonyítéka annak, hogy jog rendszerünk megfelelő!"

Az EU nem tesz mást, mint a jogrendszerünket és antidemokratikus intézkedéseinket kritizálja. Olyankor hőbörögtök, libsiztek, hazugoztok... Most érdekes, az Eu-ra hivatkozol. Persze tévesen...
Pálinkás Pál
@Shikari: megkezdődött a műszakod???az a párszázezer rabszolga,akit ti közhasznúnak hívtok,az sem szegény biztos..valószínű kedvtelésből dolgozik 50 ezerért ,igaz??
Madácsi Pali
@Shikari: hülye agyatlan! Fasiszta tevagy, nem baloldali demokrata. A Sargentini jelentést demokratikusan nagy többséggel elfogadták. A magyar helyzetre a jelentő iskolai végzettsége semilyen hatással nincs. A visszatoloncolás a műltheti óriási siker eredménye.Bárkit csak úgy tud tovább toloncolni ha van befogadó. Eddig a nemzetközi egyezményeket lábbal tiportátok, még az ENSZ-el is szembefordulva. Most, hogy fordult a "széljárás" barátok, szövetségesek, eszközök nélkül toporzékolva követelhetitek az eddig lesz@rt egyezmények betartását. Orbánnak ehez annyi hozáfuznivalója lehet mint ebben a videóban: tablet.hvg.hu/itthon/20180630_Kinos_video_levegonek_nezte_Orbant_Merkel_es_Macron
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: Nincs igazad..mert ha mindenki tartotta volna magát akár az 1951-es Genfi egyezményhez..nem árszthatta volna el a salak Európát!!!
Eladott Ország
Akkor azt kérdezném meg ki van még alattunk, (Bulgárián kívül) ha mi az uniós átlag alá csökkentünk?
Madácsi Pali
@Pálinkás Pál: attól még az emberek itt vannak. A többiek összefogva meg fogják oldani a helyzetetüket a kárunkra. A G^cit senki nem fogja meghalgatni. Árulónak is csak addig hasznos amíg az unióban van, aztán mint minden féregnek, kitörik a nyakát.
Aki Én
@Pálinkás Pál: Ez a @Shikari bohóc: nagyon buta ehhez a vitához.
Madácsi Pali
@Shikari: Kunhalmit tudjuk mért nem kapta meg a diplomáját, de attól még EMBER. Egyikőjüknek sincs köze az orbáni fasisztoid diktatúrához, amiről csak terelni tudsz. Te pedig egy gerinctelen féreg vagy! Majdnem azt írtam Isten Áldja, de gyorsan megütöm a számat és igy zárom le Ördög vigyen!
Zeta
Egyszer elmehetne "álruhában" az EMBEREK közé!
Hátha felébredne.
szaboria1
Ezt a Rétvárit is elküldeném egy két helyre, hogy tisztába legyen a z igazi dolgokkal.
Rockxy
Kár a sok szóért.
Azok mélyszegényednek, akik nem tudnak igazodni az új helyzetekhez, akik megálltak ott, hogy "bezzeg régen".
Lepényleső
Ezek után fidesz felhatalmazással lehet szidni azt aki 2012-ben uralkodott felettünk mint ahogy
azt is aki 2017-ben? Hiszen most amikor azoktól az időktől jobban élünk,csak a választás
győztese tehet,az meg a jelen kabinet,aki mindent megtett,hogy ez az eredmény kijöhetett.
(Pl; eddig a havi 50 000 Ft jövedelemmel rendelkezők számítottak mélyszegényeknek.
Ezt az összeghatárt levitték 18 000 Ft-ra, máris sokkal kevesebb a mélyszegény. Na ez az
ortodox gazdaságpolitika lényege,főleg ha egy ilyen szavahihető mondja mint a Bence.)
Borsodi
@Shikari: Az a probléma,hogy ezek a családok szaporodnak mint a nyulak,valóban nem kéne rajtuk segíteni,kemény szankciókat kellene alkalmazni adót fizessenek ha ész nélkül szülnek.Némelyiknek hét gyereke van,a gyereknek gyereke,apa börtönbe.Megvonni a segélyt,családi pótlékot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.