Üzlettársának adja át üzleti érdekeltségeit Simicska Lajos.

Simicska Lajos szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik, és ismeretlen áron eladja ezeket régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak

- adták hírül külön közleményben. 

A több céget érintő, jelentős tranzakciókat azonban még a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Az Index a közleményre hivatkozva azt írja: a vételár és a szerződések tartalma üzleti titok lesz, ezeket később sem hozták nyilvánosságra.

A közleményben azt írják:

Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.

Simicska Lajos a Napi.hu idei kiadványa szerint Magyarország 13. leggazdagabb embere volt az eladás előtt, vagyonát a kiadvány 80 milliárdra forintra becsülte.

Forrás: Index, Zoom, HVG

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Neki nem kell 40 év munkaviszony, hogy nyugdíjba vonuljon. Miért borított volna, ha eleve csak egy jól kitalált kamu volt az összeveszés és a kirakatba eljátszott virtuális háború?
Miért borított volna, ha eleve abban egyeztek meg, hogy a szabad elvonulás ára a Jobbik amortizálása, a pénzezést pedig megoldjuk a háttérben offshoros okosba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Végül is ennyi pénzből még az unokáknak is jut valamennyi. Igaza van. Csak egy a gond. Hogyan szerezte?
human
@Horizont: A valódi demokráciát tanulnia kell az olyan társadalmaknak mint a mienk. A szocializmushoz szocializálódtunk. A szocializmus pedig a sok kis mutyiról szólt. A pult alól vett banánról. A raktárban dolgozó ismerősön keresztül kicsempészett cuccokról. A munkahelyről hazavitt hasznos dolgokról. Az egész társadalom azt tanulta meg, hogy ügyeskedéssel, mutyizással lehet elérni valamit.

Hogy mennyire tanulható a mutyi és korrupció arra jó példa volt mikor Hódmezővásárhelyen Márki-Zay kamányában egy német tanár elmondta, hogy neki az volt furcsa itt Magyarországon, hogy már a gyerekek is tudják, hogy ha a korrepetálásáért nem kérnek számlát, akkor olcsóbban is megszámíthatja a tanár. Ugyanis a német tanár ahhoz szokott hozzá, hogy szabályosan mindig nyugtát kellett adnia. Itt pedig szinte zokon veszik ezt a gyakorlatot. Már a gyerekek is elvárják, hogy feketén olcsóbban dolgozzon.

Tehát a társadalomban van egy részt a hiba (meg azokban akik ezt kihasználják). Mivel hozzá szoktunk a hétköznapi kis csalásainkhoz ezért elnézzük a nekünk szimpatikus politikusok gyarapodását is fel sem fogva, hogy mekkora kárral jár ez az országnak.
Yoda69
@human: Sajnos megint tokeletesen latod a helyzeted es igazad is van. Generaciok kellenenek a cocializmus fertojenek levetkozesere. Azonban most a fideSSel tovabb romlik a helyzet. A rendszervaltas utan volt egy hangyafingnyi eselyunk hogy demokratikussa valjon az orszag. De ebbol csak a kuss valosult meg. A fideSS altal elfogadott uj torveny ertelmeben va valaki nem tartja be a kuss-t, akkor akar 1 evig terjedo bortonnel is buntetheto. Mar futyulni es sipolni sem szabad!
Ez a fideSSes illibiralis demokracia!
Koszonhetjuk a birkaknak.
Eladott Ország
@funthomas: A csúti cigány mozgatja a szálakat, Nyerges is csak egy stróman mint a többi. Ha Nyerges ugrált volna őt is kinyírta volna. A nagy kérdés, hogy ettől a bűnöző cigánytól és bandájától ,hogy tudunk megszabadulni.
human
@Yoda69: Bizony, generációk kellenek. De változás is csak akkor lenne generációk múlva, ha legalább az irány jó lenne. A jelenlegi generáció viszont a rossz irányvektort veszi fel. Ismerősöm összehaverkodott egy fiatal pultos sráccal. Az elmesélte, hogy ő sem akar pultos maradni. Pénzt és jólétet akar. Úgy látja, ha beszáll a fidesz kampányába, pedálozik akkor neki is leesik majd valami. Ennyi. Nem mondom, hogy általános, de sok fiatal bizony nem meggyőződésből, hanem számításból a fidesz szekerét tolja majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.