Korábban tüntettek is azért, hogy legalább a minimálbér szintjét elérje ez a juttatás.

Varju: megfúrta a Fidesz, hogy több pénzt kaphassanak az otthonukban beteg családtagjukat ápolók
Fotó: Pexels

Hiába támogatta az összes ellenzéki párt, a testület fideszes többsége lesöpörte azt a javaslatot, hogy a beteg hozzátartozóikat otthon ápoló családtagok juttatása elérje a minimálbér szintjét – írja közleményében Varju László, a Költségvetési Bizottság DK-s elnöke.

Varju úgy fogalmazott, 

megtörtént a szégyen az országgyűlés Költségvetési Bizottságában. Hiába tüntettek a Kossuth téren a beteg hozzátartozóikat otthon ápoló családtagok, hogy juttatásuk elérje a minimálbér szintjét, hiába tüntettek azért, hogy áldozatos munkájuk munkaviszonynak számítson.

A politikus azt ígérte, a DK amint lehet, a költségvetés bármelyik módosításakor újra napirendre veszi ezt a javaslatot.

(24.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez jellemző a keresztényi fidesz-kdnp-re. Aljadékok!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Semmi meglepő, ilyenek ezek a "keresztény'" rohadékok!!!
Jozefina
Ez jellemző a keresztényi fidesz-kdnp-re. Aljadékok!!!??
namihami
Ha van is ilyen ápolásra szoruló cdaládtagjuk, a jövedelmük nem indokolja a humánumot. Hiszen Fiszes-tagok, lopni, csalni már megtanultak a Vezér példamutatása slapján.
szaboria1
Én azt kívánom ezeknek, hogy ne elfekvőkbe tegyék be az ápolásra szoruló családtagját hanem ápolják otthon. Akkor megtudnák mivel is jár az otthoni ápolás. Édesanyámat 5 évig ápoltam pelenkás volt. Most a párom még tőle is rosszabb mert a strok után a memóriája totál káros lett. Nem tudja hol lakik de állandóan menne. Közgyógyra nem vagyunk jogosultak mert a minimálnyugdíj 1,5 szereséig jár. Azaz 42500.-ft felett már nem adható. Méltányosságból az önkormányzat adhat de annak egy bizonyos részét az önkormányzatnak kell állnia.
Nessy
Amennyi humánum akad ezekben a...-ba, nem valószínű hogy maguk ápolnák a beteg hozzátartozójukat! Van annyi jövedelmük, hogy megvásárolják a szolgáltatást! Persze, lehet hogy a beteg jobban is jár!
Szlogenekkel nem lehet tisztába tenni, megetetni, ellátni a beteget!
nagy szájuk lehetne, ha lennének szociális intézmények úgy a gyermekek, mint a felnőttek, az idősek ellátására. De NINCS!!!
Fizesse meg a Sors a hozzáállásukat!
1magyar
Munkaviszonynak kellene elismerni mert a havi 54 ezer ft mellett ha nem dolgozik a gondozó akkor neki nem lesz nyugdíja és kevés az összeg is.
szaboria1
@1magyar: A fiam egy évig volt édesanyám ápolója igaz a szocik idején és neki az legalább munkaviszonynak számított igaz csak akkor 29500,-ftThó volt.
1magyar
@szaboria1: Most nem számít már munkaviszonynak? Mert egy ismerősöm azt mondta, hogy dolgozni kell mellette, hogy szaporodjon az éve.De tovább nem faggattam.
Peller Anikó
Köll a pénc stadiomokra. Meg föl kell fegyverkezni az sa teket, ha hőzöngenének a bíírkák.
papa.49
Lehet tőlük mást várni hát nem hiszem !!!
Jozefina
@1magyar: a németeknél úgy tudum munkjaviszonynak számít és nem keveset fizetnek!!
1magyar
@Jozefina: Már csak az ésszerűség kedvéért is jobban megérné az államnak, kevesebbe kerülne ha valaki ápolna minimálbéren mint amennyibe kerül az ilyen beteg gondozása állami intézményben.
Nem is értem miért ilyen buták?
Nessy
@1magyar: Nem számít munkaviszonynak! Ezt is évek óta kérik! De a fene nagy keresztényi lelkületükbe ez nem fér be!
Az államot nem érdekli, mert nincs olyan szintű, annyi férőhelyes intézmény kis hazánkba, amely ezt a feladatot el tudná látni, ergo nem kell rá pénz! A házi betegápolást is szűkítették, részben fizetőssé tették.
Ma, aki idős beteg, rokkant, sérülten született gyermek vagy problémás, az csak teher az államnak! Van aki önkéntelenül ki is mondja!
Valóban olcsóbb lenne, ha már ilyen humánusak, hogy megszavazzák az aktív eutanáziát, a "kegyes halált"! Csak ilyenkor ájtatos pofával a Bibliára hivatkoznak!
tudode
Saját tapasztalatom az, hogy MÉG 300 ezer Ft sem oldaná meg a bármilyen módon sérültek OTTHON ÁPOLÁSÁT, mivel ahhoz, hogy a SZINTEN TARTÁSON TÚL, fejlődés legyen elérhető, SZAKEMBEREK igénybevételére van szükség, mivel a SZÜLŐI SZERETET kevés SZAKÉRTELEM hiányában!
.
Esetemben gyógytornászt, logopédust, fizikoterápiát, stb-it kellett igénybe vennem, iskolaérettsége után MAGÁNTANÁRT, amíg ŐT FEJLESZTETTÉK a hozzáértők, nekem hajnal négytől éjfélig MEG KELLETT RÁ KERESNEM azt a temérdek pénzt, amelynek célja az "volt", hogy VISSZANYERJEN a sérült gyermekem "bizonyos határig" nem 100%-osan az elvesztett funkciókból, olyan mértékig, hogy SZÜKSÉGES SEGÍTSÉGGEL az ő világában TELJES ÉLETET legyen képes élni!
.
Az "un. "több pénzből" is csak a LÉTFENNTARTÁS minősége javítható azok számára, akik számára EZT OSZTOTTA a sors, de a nélkülözhetetlen SZAKEMBEREK igénybevételéhez annyit ér, mint EGY SÓHAJ!
szaboria1
Ráadásul ha már nyugdíjas aki ápolja a másik párját annak már semmi sem jár. Pedig már lehet, hogy az sem 100%-osan egészséges.
justhpeter
Semjén, Harrach, Rétvári és a többi nemzeti dísz- és álkeresztény elutasította - a kereszténység védelmében - a javaslatot.
Azt gondolom, hogy a sok buzgó imádkozás megártott ezeknek a férgeknek.
wagabund
..."A politikus azt ígérte, a DK amint lehet, a költségvetés bármelyik módosításakor újra napirendre veszi ezt a javaslatot."...

..."amint lehet"..?... teccettek volna inkább nyerni azon a qurva választáson, most lehetne emelni az ápolási díjat..sőt már "emelve is lenne"..ugye?
...addig is, amíg hatalomra kerülnek, a nap minden percében ápolni kell több tízezer -(igen, ennyit) -tehetetlen embert...az pedig embertpróbáló...
tulipan
@justhpeter: Nekik biztosan, a nép meg le van szarva!!!
justhpeter
@tulipan: Isteni. Kb. ennyit is ér az összes parlamenti képviselő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.