A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint egyoldalú a szimpátia a németek és a magyarok között, mivel a magyarok sokkal jobb véleménnyel vannak Németországról, mint a németek Magyarországról.

Nézőpont: hiába kedveljük a németeket, viszonzatlan a szimpátia
Fotó: Pixabay

A Magyar Idők című napilap számára készített közvélemény-kutatás eredménye szerint

a magyarok háromötöde, 59 százaléka nyilatkozott kedvezően Németországról, a németek 55 százaléka viszont kedvezőtlen véleménnyel volt Magyarországról.

A csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott összegzésben úgy fogalmaztak: "A német sajtó 2010 óta tartó éles és sok esetben egyoldalú Magyarország-kritikája megtette hatását a német közvéleményre". A Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianéző által készített kimutatás szerint a német médiában 2017-ben Magyarországról szóló összes vizsgált beszámoló 70 százaléka volt negatív hangvételű, és mindössze 1 százaléknyi pozitív és 29 százaléknyi semleges cikk jelent meg – tették hozzá.

Ezért nem meglepő, hogy Magyarország megítélése rossznak mondható a német felnőtt lakosság körében, a Nézőpont Intézet Németországban végzett felmérése alapján – írták.

A kutatás adatait részletezve hozzátették:

a németek alig több mint harmada, 38 százaléka nyilatkozott kedvezően, míg 55 százalékuk kedvezőtlenül Magyarországról. Legkevésbé a legfiatalabb, 30 év alatti korosztály (32 százalék jó, 58 százalék rossz) és a fővárosiak (33 százalék jó, 56 százalék rossz) volt jó véleménnyel Magyarországról.

Nincs egyetlen korosztály sem, amelynél többségben lenne a Magyarországról alkotott kedvező kép.

A magyarok ezzel szemben továbbra is kedvezően vélekednek Németországról.

A megkérdezettek 59 százalékának van jó véleménye az országról, rossz véleménye pedig 28 százaléknak. A németbarát többség minden társadalmi csoportban kimutatható. A fiatal magyaroknak különösen jó a véleményük (76 százalékuknak jó, 20 százalékuknak rossz), de a leginkább elutasító 60 év felettieknek is a fele pozitívan nyilatkozott Németországról (49 százalékuk jó, 35 százalékuknak rossz a véleménye).

A Nézőpont Intézet felmérése 2018. április 11. és 2018. május 11. között készült Magyarországon és Németországban, országonként 1000 ember telefonos megkérdezésével. A minta országonként reprezentatív az adott ország 18 évesnél idősebb lakosságára nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A kutatás során feltett kérdés így hangzott: "Kérem, mondja meg, hogy Önnek inkább jó, vagy inkább rossz véleménye van az alábbi országokról."

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
"A német sajtó 2010 óta tartó éles és sok esetben egyoldalú Magyarország-kritikája" az oka a németek rossz véleményének - Nézőpont.

A német sajtó lesújtó kritikájának oka pedig nem nézőpont kérdése, hanem a magyar kormány 2010 óta tartó gyalázatos működésének következménye. A magyarokat (a népet) meg külföldön sok esetben a kormánya politikája alapján ítélik meg.
Emellé a kutatás mellé hozzá kellene tenni egy 2010 előtti hasonló közvéleménykutatási eredményt, meglepődnének Nézőponték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez az ócska bagázs eljátszotta a németek szimpátiáját! =))
menekült
"A német sajtó 2010 óta tartó éles és sok esetben egyoldalú Magyarország-kritikája" az oka a németek rossz véleményének - Nézőpont.

A német sajtó lesújtó kritikájának oka pedig nem nézőpont kérdése, hanem a magyar kormány 2010 óta tartó gyalázatos működésének következménye. A magyarokat (a népet) meg külföldön sok esetben a kormánya politikája alapján ítélik meg.
Emellé a kutatás mellé hozzá kellene tenni egy 2010 előtti hasonló közvéleménykutatási eredményt, meglepődnének Nézőponték.
tudode
A németek kritikája jogoSS, mivel neki még a zsigereikben él, volt NEKIK "is" nem is olyan régen egy HATALOMÉHES "szegény legényük", aki LÁNGBA BORÍTOTTA Európát, a más vallásúak FIZIKAI KIÍRTÁSÁVAL, és ha nem jön a SZIBÉRIAI TÉL, a fene tudja hol tartana a világ!
.
Kísért a MÚLT, hiszen ma is II. világháborús, fel nem robbant bomba miatt dugul be a belváros, és ki tudja még hány II. világháborús lövedéken ÜCSÖRGÜNK kedves mindannyian!
.
A neheztelésük oka KIZÁRÓLAG az, hogy a MAGYAROK nem látnak tovább az orruknál azzal, hogy egy SZAKBARBÁR, hatalom, és pénzéhes "falusi gyerek" észtelen törekvése, ha ÍGY FOLYTATJA a HARCIASKODÁSÁT, ki lesz a vesztes ebben a VIRTUÁLIS háborúban, hiszen
-
------- Tudományosan bizonyították, hogy Orbán Viktor egyre inkább paráztat
444.hu/2018/07/04/tudomanyosan-bizonyitottak-hogy-orban-viktor-egyre-inkabb-paraztat
.
ia601507.us.archive.org/32/items/161189wA180616_201807/161189w_a_180616.pdf
..
Magyarország jelenlegi EGYEDURALKODÓJA elment már a FALIG! Most már az a kérdés, lesz-e, aki képeSS megállítani ezt az elszabadult virtuális katyussa ezer lövetűt!
Yoda69
Az elmult 10 evben a fideSSnek sikerult a magyar nepet megultatni az egesz vilaggal.
papa.49
Vajon miért is nem szívlelik a németek a magyarokat??? Ez így hazugság a németek nem a magyarokat nem szívlelik, csak a kontár elkurmánnyal van bajuk, az örökös hazudozás, a mást csinálok mint amit mondok, a szabályok felrúgása, a pofátlanul lenyúlt támogatások összege, és a társadalom megfélemlítése, a választási csalások tömkelege !!!
Ha egyszer a német állam leveszi a kezét az országról 2 hónap alatt összeomlik minden itthon !!!
Fradigege
A német elég egyszerű faj. Néhány év alatt megtagadták egymást, lásd: NSZK-NDK. Hitler kedves csatlósa antonescu, oláh tábornok volt, Horthy-t pedig utálta a kis első világháborús őrmester. Bárgyú, tutyi mutyi nép lett a német. Fogalmuk sincs a történelemről. És 1000 év múlva is a holokauszt rabjai lesznek. De addigra már muzulmáként.
kripton
@Fradigege: Boateng a dzsungelből, az anatóliai Özil és a többiek... :-)))
kripton
@vladimir putin: Ha magyarázni kell akkor egyrészt felesleges, másrészt nem érdemes, hiábavaló.
vladimir putin
@Shikari: a papíron magyarok amúgy az ukránok meg a románok, csak szólok.
kripton
@m73: Magyar zsidó, magyar cigány, magyar kínai, magyar japán, brazil, ausztrál, svéd, hottentotta nincs!
Ha magyar lenne, nem lenne zsidó, cigány, kínai, japán, brazil, ausztrál, svéd, hottentotta.
Magyarországi zsidók, cigányok, kínaiak, japánok, brazilok, ausztrálok, svédek, hottentották vannak.
vladimir putin
@Shikari: a moslékzabáló magyar megfogalmazás nagyon helyes.
A cigányok moslékán szaporodnak.
kripton
@Shikari: Magyar az, akinek fáj Trianon.
kripton
@m73: Na ne mond! Bármit mondhatsz büntetlenül???
Nessy
Azért nem csak a helyi médiából mondanak véleményt a németek!
Az itt lévő "multik", a turisták, az internet, mind tájékozódási pont.
Kormányunk "üzenetei" meg hab a tortán.
vladimir putin
@kripton: nem Trianonban lett elbaszva, hanem Mátyás király volt a legnagyobb balfasz. (Orbán Viktorhoz hasonló méretű ökör).
Ahelyett, hogy összefogott volna Európával a törökök ellen, inkább megtámadta Bécset.
Akkora balfalszt is ritkán hord a föld a hátán.
sylwol
Öszintén kit is érdekel ki mit gondol, pláne Ök- köztük éltem eleget, nem is hiányzik a véleményük- én is tudnék eleget irni róluk, de elég csak hogy öntelt, hideg nép--nincs saját véleményük-- nagyot csalódtam-- a média hazugságain,, és mint a birkák csak bólogatnak--Ök találták ki a szót "auslánder" aminek nincs igazán jó értelmezése ott, de azért integettek a sok menekültnek, ez aztán a gerinces viselkedés--jobb ha nem szeretnek minket- a magyarok között is van elég "bolond" ember, de legalább egyenesek vagyunk, és ami nem tetszik azért kiállunk- és nem vagyunk köpenyegforgatók ++++
sylwol
@papa.49: Nem tudom miröl beszél? Ott éltem több mint 20 évet és nem vendégmunkásként,és szöke is voltam, vagyok---- annak idején még nem volt EU sem Orbán - mégis mindig éreztették hogy egy Magyar nem az Ö szintjükön áll, beképzelt birka népség --családi összetartás nulla, mindenki csak a maga elönyét nézi- irigyek a másikra,, élni nem tudnak--- nekem nem hiányzik hogy szeressenek---
Eladott Ország
Nem lehetséges, hogy az üldözési mánia, a megint báncsák és utálják a magyart kezdetű sirám, meg a csak rosszat írnak rólunk, mert mi olyan nagyon különleges, meg nem értett zsenik vagyunk, hogy tömött sorokban utálkozva irigylik mindenütt a sikereinket típusú megközelítések mögött egy pofonegyszerű magyarázat húzódik? Nem lehet, hogy a németek szerint nem annyira vicces, hogy az ő pénzükön egy korrupt miniszterelnök hobbivonatocskát épít a kertje végébe, mert nehéz gyerekkora volt? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy normális embert felháborít az, hogy Európa lassan/már most is leggazdagabb embere az a felcsúti gázszerelő, aki úgy lett sikeres üzletember és vállalkozózseni pár év alatt, hogy előtte kilógott a segge a gatyából, de mióta a haverja miniszterelnökké avanzsált, egyszerűen nem tud félreállni az európai közpénzek útjából? Az gondolkodás nélkül kizárható, hogy demokráciában szocializálódott, valóban európai polgárok számára nem magától értetődő, isteni és természeti törvény, hogy egy miniszterelnök közvetlen rokona (jelen esetben elsőszülött gyermekének hites ura) uniós pénzekből állt a saját lábára úgy, hogy előtte semmihez nem értett, szinte semmije nem volt, de mára már raklapnyi lenyúlt uniós pénz bánja a zsenialitását?
Ezeket a Magyarországról szóló, egyébiránt nagyon is ellenőrizhető információkat hogyan lehet nem egyoldalúan, hanem annyira sokoldalúan leírni, hogy a Fidesz-szolgák is elégedettek legyenek, és ha már a magyarokat mindenképpen muszáj, legalább a németeket ne nézzék hülyének? Nincs több kérdésünk.
Qqberci
Én nem kedvelem a németeket. Volt néhány német főnököm...
idppp
Miért kedvelnék a magyarokat? Nem belőlem meg belőled indulnak ki, hanem a hatalmon lévő végtelenül hülye, szemét, mocskos politikusainkból, joggal! Abból, hogy Orbán lábbal tapossa a demokráciát, a világ egyik legkorruptabb politikusa, tolvaj, fasiszta diktátor! Sajnos általánosítanak, 2010 előtt homlokegyenest más volt a véleményük a magyarokról! Abból, hogy a csókosok, fideszes pártkatonák, a szarka család, több ezer milliárd EU-s forintot lopott el maffia kormányunk vezetésével, és még van pofánk követelőzni, szembe helyezkedni a közösséggel egy piti, csaló, félkegyelmű, geci szarkupac önkényének engedelmeskedve!
cikicakk55
Nekem vannak német ismerőseim és mind a két részről. A volt NSZK-ból és NDK-ból is . Skypon szoktunk beszélgetni. Ők inkább sajnálják a Magyarokat,mint sem gyűlölik. Nekem legalább is ezt mondják,de minden Német ismerősöm egyszerű Német nő,nem pártfüggők,csak élik a mindennapi életüket,ami jóval könnyebb,mint nekünk. 2 éve volt nálunk az egyik család,de csak látogatóba,mert nem itt nyaraltak. Ők azt mondták,hogy azon csodálkoznak,hogy tudunk ennyire kevés pénzből megélni? Megmutattam nekik a nyugdíjfolyósító papírját,mind a kettőnkét. Akkor akadtak ki,mikor mondtam nekik,hogy mi még éppen elvagyunk,de vannak közmunkások rengetegen. Állítólag ott kinn nem tudnak erről,hogy itt ilyen rengeteg a szegény ember. A Magyar népet Orbán Viktor és pártja miatt sajnálják,mert a korruptsága, a pénzlenyúlásai, a haverok és a holdudvar pofátlan gazdagodása még ott is eljut a nép rétegeihez. Szinte nincs olyan nap,hogy valamelyik Német sajtó ne írna az országunkban dúló hazugság áradatról. Ezek az ismerőseim ráadásul tényleg nem a pártokat nézik,nem is politizálnak,inkább a gazdaságunk ami megérinti őket. Az,ahogy a dolgozó embereket itt kihasználják.
libellle
@Fradigege: na sory te pedig egy egyszerüen strukturált agy vagy aki nem tud kettöig gondolkodni.
libellle
@sylwol: és miert éltél itt olyan sokáig közöttünk.? gondolom a ddr-ben. tudod amennyiben hideg nép vagyunk azt mondja anepszólás forro láb hideg. fej ezert értünk el ennyit. De most gonosz leszek mit ér a ti forró fejetek ult rajtatok egy polip és szivja a véreteket, és mit tesztek? semmit!!!
kokopelli
@kripton: a Boateng édesanyja a Lufthansa utaskisérője volt! Német nő,a huga
és az öccse is Németországban született,amíg a Prinz Boateng (bratyó) egy angol
anyától van!..ergó olvasgass egy kicsit! Az Özil is Németországban született,mivel
már az apja gyerekkocsiban érkezett N.o-ba, mint meghívott török vendégmunkás
fia!... '60-.as évek! ;-)
kripton
@kokopelli: Boateng néger, Özil pedig török. Tök mindegy, hogy hol születtek.
kripton
Ha egy egér istállóban születik, attól még nem lesz ló.
egyvandor
@kripton: Hiába születtünk ebbe a disznóólba mégsem vagyunk magyarok?
kripton
@egyvandor: Nem. Ti nem! Ti disznók és birkák vagytok. Mi meg magyarok, mert MI ITT, EBBE AZ ORSZÁGBA SZÜLETTÜNK.
Eladott Ország
A lopott közpénzből fenntartott Magyar Idők nevű pártlap rendelte meg (így vándorol a közpénz egyik helyről a másikra) azt a közvélemény-kutatást, amelynek eredménye szerint a magyarok háromötöde, 59 százaléka nyilatkozott kedvezően Németországról, a németek 55 százaléka viszont kedvezőtlen véleménnyel volt Magyarországról. Brühü. Mondanánk, hogy a legszebb szerelem akkor is a viszonzatlan, reménytelen szerelem, de lehet, hogy ezt így nem értik az okos, pártutasításra kutakodó művész urak és hölgyek. Pedig az is igaz, hogy ha van hiánypótló és hasznos kutatás, ha valamire érdemes volt elverni megint akármennyi közpénzt, akkor ez a kérdéskör minden bizonnyal az.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/07/ketfarku.jpg
terlasz
@kripton: Kíváncsi lennék a mélymagyar nevedre... Ezt a kis népet már végigkúrta a félvilág, ezért aztán jó erős nagyító kellene ahhoz, hogy echte magyart találj. Figyeld meg az ismert melldöngető magyarok neveit, sokuké elléggé idegen hangzású, de nem gondolom, hogy ettől még túlkompenzáló bozgorok lennének.
Aztán meg nem egér és ló, hanem ember és ember. Jó lenne békében élni egymás mellett és mellőzni az uszításokat!
terlasz
@Shikari: Felsorolta a németek történelmi bűneit a szeplőtlen magyarokkal szemben.
Ilyen alapon kérd meg a Führered, hogy ne parolázzon Erdogannal és Putyinnal...
terlasz
Ha egy némettel vagy más nemzetiségűvel megtalálom az emberi hangot, akkor nem érdekelnek az ilyen megbízott közvéleménykutatók átlagfelmérései.
kokopelli
@kripton: ..ha istállóban születik és a mama ló,akkor az utód is ló! ;-)
tulipan
@Shikari: Bizony azok vagyunk, nem kicsit, de NAGYON!!!
nemzetismeret.hu/?id=4.54
kripton
@kokopelli: Höhhö! Ha a szart dunsztos üvegbe zárod, attól még nem lesz lekvár. Legfelljebb neked.
Boateng echte deutsch. Csak rá kell nézni. :-)))
terlasz
@Shikari: Igazad van, olyan szinten nem vagyunk bűnös nép, mint a németek. Nem is erre céloztam, hanem a megszállásokra vonatkozó megjegyzésedre válaszoltam ezt: .Ilyen alapon kérd meg a Führered, hogy ne parolázzon Erdogannal és Putyinnal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.