A Magyar Tudományos Akadémia állást foglalt az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációs koncepciójáról, és Palkovics László miniszter kérésére saját javaslatokat fogalmazott meg a benyújtott költségvetési törvénytervezettel kapcsolatban. Az állásfoglalást és a javaslatokat az MTA június 29-én elküldte a miniszternek, majd eljuttatta az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának és Kulturális Bizottságának is. Az állásfoglalást és a javaslatokat az alábbiakban teljes terjedelmükben közöljük.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ultima ratio

A derék pártkatona Palkovics mentegeti a kényszerzubbony becsületét

A derék magyar hírlap adta közre a miniszterré avanzsált pártkatona sirámait. Naná, hogy az MTA ellenállásán van kiakadva, s a beleszólás, nem beleszólás, milyen beleszólás körül zagyválgat. Végül kiböki: „ha a kutatásokra szánt forrásokat olyan alapon osztjuk el, hogy mindenki azt csinál, amit akar, akkor annak nem biztos, hogy lesz társadalmi hasznossága. Azt szeretnénk, hogy a tudományos szereplőkkel együtt nézzük végig az összes tudományterületet, a magyar nyelvtől egészen a mesterséges intelligen¬ciáig, és állapodjunk meg arról, hova helyezzük a forrásainkat.”.
Na itten álljék meg a nászmenet: most azt hagyjuk, hogy ez a mindenki azt csinál, amit akar irtó nagy baromság, s aki ilyet mond nem ismeri az MTA-t. Azonban a lényeg, hogy meg kell kérdezni: miféle biztosíték egy sor ócska pártkatona a társadalmi hasznosság vonatkozásában??? =))
kereső
Lehet,hogy jövőre már arról cikkeznek,hogy a legnagyobb kivándorló csapat a kutatók,egyetemi oktatók lesznek,nem a szakmunkások?Aztán meg kiabálnak,hogy -agyelszivás?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.