A nagy többség valószínűleg szívesen visszaállítaná a halálbüntetést, hogy a bűnösöket ki lehessen végezni. Csakhogy nem az a valódi kérdés, hogy kivégezzük-e a bűnösöket, hanem hogy kivégezzük-e az ártatlanokat.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
A - nyilvánvaló - bosszú nem emberi tulajdonság. Csak azok élnének a bosszú lehetőségével akik más módon ( kvalitás hiányában ) nem képesek a megfelelő büntetésre, illetve semmi empátiával nem rendelkeznek mások ( és csakis mások ! ) iránt !!!

A végletes megoldások soha semmire nem vezethetnek, hiszen az ember nem Isten - aki egyesek szerint esetleg tévedhetetlen !
relatív
@m73: Manapság, korábbiak után milyen ' alapja ' van a halálbüntetésnek ?

Egyik ember milyen alapon oltja ki másik ember életét ?

Az ' elkövető ', akinek az életét egyesek indokoltnak tartják elvenni, szintén hasonló okból vehette el a másik életét, és így folytathatjuk tovább...

Hol lenne a vége, hiszen az élet elvételére minden gyilkos ( akár az állam ) talál indokot ?!
jancsipapa
A halálbüntetésnek mindig megvolt a létjogosultsága . Most is . Csak a maihoz hasonló életképtelen ,torz társadalmak nem ismerik ezt el ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.