Június elején ünnepeljük legegészségesebb élelmiszerünk, a sajt világnapját. Táplálkozásunkban az ókor óta fontos helyet kap a sajt, mint fehérje-, kalcium- és A-vitaminforrás. A tej minden alkotóelemét sűrítve tartalmazza, de sokkal tovább eltartható, és érlelésével a benne lévő tejcukor jó része lebomlik. Egy kiló sajt tíz liternyi tej fehérjéjét és tápanyagait tartalmazza. Naponta, személyenként legalább 5-6 dkg sajtot kellene elfogyasztanunk, de még így sem érnénk utol a dánokat vagy a hollandokat
Forrás:
zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Nem a sajt a legegészségesebb kaja.
A sajttól még az aludttej is egészségesebb.