Az óvónők képtelenek rendet tartani, annyira kevesen vannak.

Nemi erőszak, fojtogatás, verekedés – elszabadult a pokol egy újbudai óvodában
Fotó: Pixabay

Elképesztő dolgokról számolt be a Népszavának a lap egyik olvasója. Nincs rá jobb szó, a XI. kerületi óvodában elszabadult a pokol.

A levélíró gyermeke is érintett, kislányát az egyik fiú övvel fojtogatta. De volt ennél durvább eset is:

A szülők beszámolója szerint előfordult, hogy

az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte. Egy fiú megpofozta kislánytársát, majd építőkockát gyömöszölt a szájába. Olyan is történt, hogy egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta. Egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban, erről az esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek. 

Mindez 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt. 

Az újbudai önkormányzat előtt nem ismeretlen a probléma, a Népszavának azt írták, megoldásként az anyaotthonnal való együttműködés erősítését említették, és igyekeznek további pedagógiai asszisztensi státuszt is kialakítani. 

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Az a gond, hogy az óvodapedagógus kezében semmi eszköz nincs, hogy rendet tegyen ilyen esetben! Általában belőle szoktak bűnbakot csinálni, sajnos!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Pest-környéki kisvárosban lakom,3 óvodánk van,most azonnal felvennének 4 óvónőt,és ugyanennyi dadát.Nem jobb a helyzet a környékbeli községekben sem.El nem tudom képzelni,honnan szeded az infódat.Ami felénk van,ez az országos helyzet.Nem valami régi újság akadt a kezedbe?
Bástya Béla Elvtárs
@csipetke: Nem! Friss! Van a családban óvónő...
csipetke
@Bástya Béla Elvtárs: De hogy 75 óvónő áll sorba egy állásért,azt senki nem fogja neked elhinni,ez manapság nonszensz.Amikor az egész országban lasszóval fogják az óvónőket,annyira kevés van..Csak azt írd be a gugliba,hogy "óvónőhiány 2018"
Bástya Béla Elvtárs
@csipetke: Hidd azt, amit a Neten látsz! Igazából lényegtelen! Már rég eltértünk a témától! Ha minden gyerek mellett 1 óvónő állna, akkor sem lenne elég, mert a NEVELÉS a család feladata! Sajnos a mai gyerekek jó része 3 évesen még nem szobatiszta, nem tud beszélni - olykor makog... pedig az óvodai felvételnek ezek kritériumai!
csipetke
@Bástya Béla Elvtárs: Mindegy,a neten mit olvas az ember,ha a tapasztalata is az,hogy bizony kevés az óvónő.A hsz-ed második felével egyetértek.Egyébként azt,hogy aggasztó az óvónőhiány nem Mariska néni írta az utca végéből,hanem az eduline.hu/közoktatás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.