A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Merkel-Orbán-találkozó is arra világított rá, hogy a 2019-es Európai Parlamenti választáson a szavazóknak egy humánus, a liberális demokráciára épülő nyitott unió vagy egy kerítésekkel és falakkal körülvett, bezárkózó, autoriter jövő között kell választaniuk.

Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke, EP-képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte, hogy

a magyar miniszterelnök láthatóan elkötelezte magát a szélsőjobboldali kormányok mellett, amivel tönkreteszi az európai mérsékelt jobboldali politikát.

A DK alelnöke szerint Orbán Viktor nem akarja érteni, hogy a "restriktív bevándorláspolitika" nem oldja a problémákat, a határok lezárása ugyanis csak az embercsempészek aktivitását növeli.

Niedermüller Péter szerint ennek hátterében az áll, hogy az autoriter politikusok nem tudják másként megtartani hatalmukat, mint félelem- és gyűlöletkeltéssel. A magyar kormány is ezért csinált politikai ügyet a bevándorlás kérdéséből, ami Magyarországnak egyébként nem központi problémája – tette hozzá.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.