Multinacionális cégek vezetői, dúsgazdag földbirtokosok, nagyvállalkozók, milliomosok és adócsalók. Egy közös bennük: mindannyian Márki-Zay Péter mögött állnak. Kik a polgármester valódi támogatói, és vajon milyen érdekeket akarnak érvényesíteni? A Promenád az új városvezetés mögött álló milliomosok nyomába ered. Klasszikus oknyomozó cikksorozatba kezdünk a következő hetekben: olvasóink jelzései alapján a helyi politikai-gazdasági életben szabad szemmel is jól látható mozgásokat derítjük fel. Hisszük, hogy az olvasóknak joguk van tudni, kik azok, akik a háttérből bár, de alakítják, formálják a Vásárhelyi közéletet, és ezen keresztül városunk jövőjét. A polgármester támogatóinak nyomába eredünk, azokra az eddig titokban tevékenykedő gazdasági csoportokra és személyekre világítunk rá, akik pénzzel, befolyással, kapcsolatrendszerrel, vagy a gazdasági érdekérvényesítés és támogatás egyéb eszközeivel a függöny mögül mozgatják a szálakat. A gazdasági, pénzügyi és hatalmi érdekek,...

Forrás: promenad.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Gondoltam posztolom ezt a cikket, hogy némi képet kapjatok mennyire nincs elásva a csatabárd Hódmezővásárhelyen. Lázár minden mocskos eszközt be fog vetni, hogy visszaszerezze birtokát, Hódmezővásárhelyt az emberektől.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Gondoltam posztolom ezt a cikket, hogy némi képet kapjatok mennyire nincs elásva a csatabárd Hódmezővásárhelyen. Lázár minden mocskos eszközt be fog vetni, hogy visszaszerezze birtokát, Hódmezővásárhelyt az emberektől.
Macskaszem
A promenad a fidesz vásárhelyi agymosó újságja. Kéretik fenntartásokkal olvasni.
papa.49
Egyetlen konkrétum nincs benne, ez VICC LAP !!!
kisrigó
Biztos vagyok benne, hogy a "nyájas, kétszínű, rókaképű " jani rendelte meg az akciót! Úgy tűnik, hogy Marki Zay Péteren nem talált ütős fogást, jőjjenek a helyi támogatók! Teszi mindezt a "majdnem enyém kastély" árnyékából! Na ehhez (is) pofa kell!
Gauntlet
Klasszikus Fideszes nyomozás! Nem ízlik ha más is vezet? Szokjatok hozzá!
Sámannus
Most jön a maffia benyomulása a kisgazdaságokba.
papa.49
A múltkor beakartam menni a kastélyához hát kb. 2 km után visszafordítottak !!!
human
@kisrigó: @papa.49: Nem csak ez az újság, a helyi tévé és fidesz irányítás alatt van. A Délmagyar is folyamatosan támadja Márki-Zayt mióta Andy Vajna megvette (a mi pénzünkből).
A polgármester ezért elindított egy helyi újságot Vásárhelyi valóság néven.
vasarhelyivalosag.hu/

Az újság nem jelent plusz költséget a városnak. Mindössze fel kellett mondaniuk egy korábbi szerződést egy hirdető újsággal. Mondjuk ez is érdekes. Milyen összegben szerződhetett a korábbi vezetés ha abból az összegből még saját újságot is fenn lehet tartani?
kisrigó
@human: Igen, ez is egy sokat emlegetett csontváz! Ezért küzdenek foggal körömmel, mert szinte minden területen ment a "túlköltés", ami felülírja az eddig hangoztatott dumát, hogy "mi aztán soha semmit sem csináltunk rosszul" Remélhetőleg az emberek legalább felfogják, ha már a nagyurak csak legyintenek rá! Lassú víz...
human
@kisrigó: Vannak helyek ahol a fideszes vezetés pusztán lop, élősködik. Ez általában a szegényebb települések. Szerencsésebb helyeken valóban vezetik a várost és van térkő, szökőkút és bulika a pór népnek. Csak közben hatalmas összegeket tesznek el zsebre, akár milliárdokat is. A lakosság viszont csak annyit lát, hogy azért élhető a város és kicsit talán még jobb is. Azt már nem látja, hogy mennyivel jobban fejlődhetnének, ha nem lopnak a képviselőik.
Ahogy Seszták választókerületében mondta egy nő:
"Fejlődik a város. A többiről meg nem akarok tudni."
Ez az ideális polgár a fidesz számára.
kisrigó
@human: Nagyon jól összefoglaltad a helyzetet, talán a választásokon kellett volna "bátrabbnak" lenni a szavazóknak! Sajnos olyan nagy a megfélemlítés, hogy meggondolandó, hogy nyilvánosan merjenek-e az emberek megszólalni. A szavazófülke az, ahol lehetett volna változtatni, de már nyíltan elmondják az "urak", hogy ha nem rájuk szavaznak, akkor nem lesznek fejlesztések. Bár, ezt eddig is megtapasztalhattuk, van rá példa elég. ám, ha nem hagyták volna a kétharmadot, talán nem történhetne minden így. Legyen az bármelyik párt, nem szabadna egy ilyen helyzetet biztosítani neki!
human
@kisrigó: Úgy hiszem, hogy elsősorban ott cseszte el az ellenzék, hogy áprilisban a választókerületek 2/3-ában nem is delegáltak ellenzéki tagot a választási bizottságba. Ez olyan szintű nemtörődömség, amit szavakkal le sem lehet írni. Gyakorlatilag átadták ezeket a választóköröket a fidesznek. Annyiszor írhatták ott át a választási jegyzőkönyvet a központból visszaküldött adatoknak megfelelően (amit mi a "szerverhiba" miatt nem láthattunk) ahányszor akarták. Tehát a delegálást még akkor is meg kellett volna tenniük, ha már alapból elutasítják a választási együttműködést. Nem tették. A lustaságon kívül nincs rá épeszű magyarázat.
Szóval ez volt az elsődleges és minden körülménytől független alapvető hiba.
Ennek megoldására egyébként alapult egy civil szervezet, ami ígérte, hogy a következő EU-s és önkormányzati választásra igyekeznek biztosítani mindenhol az ellenzéki felügyeletet is. És már megint egy civil szervezetnek kell elvégeznie a pártok dolgát, akik ezért kapják a fizetésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.