A Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtani Kutatóintézete a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra Demény Attilának, az MTA rendes tagjának az írását, amely arról szól, milyen egy kutató élete Magyarországon. A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium egy június 12-én küldött e-mailben jelezte, hogy az Orbán-kormány a tárca felügyelete alá helyezte a MTA kutatóintézeteinek járó támogatás elosztását, a tudomány függetlenségét féltő aggályokra pedig Schmidt Mária hetilapja, a Figyelő listázással válaszolt, és elővette a neki nem tetsző akadémiai kutatókat. Ennek kapcsán Demény Attila azt írja, hogy keserű szájízzel olvasta a cikket, amelyből az derül ki, hogy ő kutatóként a kívülálló számára „megint közellenség”, a közvagyont károsító ingyenélő lett. Ezután összehasonlítja a magyarországi és a nyugati kutatói fizetéseket, a magyarországi helyzet illusztrálásaként pedig elárulja, hogy neki esztergálni és üveget fújni is meg kellett tanulnia,...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Orbánék egyből két sor bőrt akarnak lehúzni az akadémiáról. Először a pénzzel gazdálkodnának/garázdálkodnámak, másrészt ők vennék fel a rendelést a nemzetközi maffiától, amit kiárusítanának. Egyszerűen amint a találmányok szabadalmaztatásánál is rátették az egészre a kezüket. Így születnek a fityeszes "zsenik" is.
levarosbukta
Demény Attila is menjen a jó qurva édesanyjába! Egy "értelmes" ember nem jön ilyen agymosott idézettel szégyellje magát! Ezt a mondatot nem a közembereknek mondta Gyurcsány hanem a külföldi munkaadóknak akik a tervezett adóemelésük ellen ágáltak.

Aztán meg nem sajnálom ezeket az okos urakat, ők se sajnálták a jónépet amikor elvették a rokkantnyugdijasok járadékát, kirúgták az alkalmazottakat és visszavették őket harmada pénzért közmunkásnak és utcára kerülnek, sorolhatnám napestig amit tétlenül néztek. Ráadásul nekik még csak nem is a megélhetésük került kockára hanem csak kevesebbet kapnak a kis szórakozgatásukra.
Nessy
@levarosbukta: Feltételezem, nem is veszed igénybe a kutatás - fejlesztés eredményeit.
A modernebb, biztonságosabb autót, az energia takarékos háztartási gépeket, a hatásosabb gyógyszereket, gyógymódokat, az okos telefont, és még lehetne sorolni!
papa.49
Egy biztos az MTA kutatásaiból szinte egy se az ,,alkalmazott technológia,, tárgykörben vannak, viszont azt leszögezhetjük, hogy Szentgyörgyi Albert se lett volna Nobel díjas ha nem adnak pénzt a kutatásaira !!!
Ezek a kutatások is hoznak hasznot, mihelyt valamire rátudnak jönni ..
Egyszer olvastam valahol az alapkutatások 97 % próbálkozás, és 3 % siker ezt is tudni kell mielőtt tönkreteszik az MTA.-t !!!
levarosbukta
@Nessy: Itt most nem ez a lényeg! Itt az a lényeg hogy sz@r semmitérő népség vagyunk. Kiállt ki a feketeruhás nővér mellett, kiállt ki a tanárok mellett, kiállt ki a diákok mellett, kiállt ki a közmunkásokért? Senki! Ezek az okos tudósok sem, pedig megtehették volna. Azt hitték hozzájuk nem ér el Orbán keze? Hát tévedtek. Most akkor ne sírjon a szájuk!
Nessy
@levarosbukta: Ebben viszont mélységesen egyetértek Veled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.