Iskolát festeni invitálták a szülőket egy törökbálinti iskolában, ami nem egyedi példa, találtunk oktatási intézményt, ahol függönyök varrására kérték az oda járó gyerekek családját vagy "székprogramot" hirdettek a folyosók berendezése érdekében. Van, aki kiakadt a közösségi munkának nevezett "önkéntes" munkán, más szülők csak legyintenek, mondván, az óvoda óta mindenhol elvárják a hozzájárulást a gyerek képzéséhez. Az oktatási szakértő szerint viszont nem etikus, ha a diákok családjának kell közreműködnie az intézmények nyári karbantartásában.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Vannak olyan iskolatípusok (ezek az alapítványi iskolák, pl a Waldorf), aminek nem a KLIK a fenntartója, és nem is kapnak, vagy csak minimális mértékben támogatást az államtól. Itt a szülők tisztában vannak vele, hogy a gyerek tanulmányait nekik kell finanszírozni, és itt természetes, hogy a gyerekek, a szülők részt vesznek az iskola felszerelésében, karbantartásában, szépítésében. Na itt tényleg érezni hogy a saját munkájukat jobban megbecsülik a gyerekek, de mondom, ezt minden szülő önként vállalja.

Az állami iskoláknak a KLIK a fenntartója, tehát mindent neki kell finanszírozni költségvetési pénzből. Elfogadhatatlan az iskolának ez a felkérése: "...fessük ki azokat a termeket folyosókat, amit a fenntartó ebben az évben nem finanszíroz". Mi az, hogy a fenntartó nem finanszírozza??? Klebelsberg Kuno forog a sírjában, a KLIK vezetőinek pedig néha el kéne olvasni, mi volt a hitvallása és tevékenysége a névadónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.