Ezen a hétvégén, majd a rákövetkező három másik hétvégén is felfüggesztik a forgalmat a fővárosi Szabadság hídon, az csak a gyalogosoké lesz.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint idén négy egymást követő nyári hétvégén vehetik ismét birtokba a forgalomtól megszabadított Szabadság hídat a gyalogosok. 

Hétvégén már a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Fotó, címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

"Július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én (mind szombat-vasárnap) a dunai átkelőt a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől is lezárják, azt kizárólag az arra sétálók használhatják" – olvasható a közleményben.

A lezárások ideje alatt a következő változásokra kell számítani:

- A lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz,

- Pest és Buda között az M4-es metróval, illetve

- a 7-es és a 133E buszjárattal,

- a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal lehet utazni a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart–Havas utca útvonalon is.

Két villamosjárat is hosszabodik

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. A BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot a dél-budai eljutási lehetőségek megszokott sűrűségű biztosítására: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

M4-es metró, 7-es és 133E busz

A hídon áthaladó forgalom részére az M4-es metró, valamint a 7-es és a 133E és autóbusz kínál megfelelő alternatívát. Ezeken a hétvégéken a 7-es busz mindkét irányba megáll a Gárdonyi téren, a villamosmegállóban.

Meghosszabbított 72-es troli

A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér között jár a 72-es trolibusz. A kiskörúti vonalszakaszon a korszerű trolibuszok a felsővezetéktől függetlenül közlekednek majd.

A meghosszabbított vonalon közlekedő 72-es trolibusz felszállóhelyei térképes felületen lehet látni: a Fővám tér felől Zugló vasútállomás felé tartó troliké ezen a linken, a Zugló vasútállomás felől a Fővám tér felé tartó troliké pedig ezen a linken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.