Egyes vonatok ismét a Déli pályaudvarról indulnak, de továbbra is vannak korlátozások, emiatt jelentős késésekre kell készülni – közölte a Mávinform kedden kora este az MTI-vel.

Korábban azt közölték: a budapesti Déli pályaudvaron tolatás közben kisiklott egy motorvonat és megdöntötte a felsővezeték-tartó oszlopot. Emiatt szüneteltették a vonatközlekedést.

Legfrissebb közleményük szerint hat órától részlegesen közlekedhetnek a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között. A nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ismét a Déliből indulnak, de a főváros felé csak Kelenföldig közlekednek. A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok a Déli helyett ugyancsak Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak vissza a végállomásukra.

Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig jelentős, 20-60, esetenként 60-90 perces késésekkel közlekednek.

A Mávinform azt kéri az utazóktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az állomásokon az információs szolgálatoknál, továbbá a MÁV-csoport honlapján, illetve a Vonatinfón. Mobiltelefonról a Vonatinfó applikáción keresztül is elérhetők az ezzel kapcsolatos információk, tájékozódni lehet továbbá a MÁVDIREKT információs szolgálatánál is.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.