Nincs gyanúsított, nincs nyomozás.

Nem indít nyomozást egyelőre a ügyészség az Elios-ügyben, ezt Polt Péter legfőbb ügyész válaszolta Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére – olvasható a Hír TV cikkében.

Polt a válaszban arra hivatkozott, hogy a júliustól hatályba lépett új büntetőeljárási törvény (Be.) alapján amíg nincs gyanúsított, addig az ügyész csak az eljárás törvényességét vizsgálhatja. 

A 444 hozzáfűzése szerint amúgy ugyanezen törvény alapján  "a hatóságoknak már gyanú se kell ahhoz, hogy bárki, de tényleg bárki – a törvény szerint "bűncselekmény gyanúsítottjaként szóba jöhető személy" – ellen ún. előkészítő eljárást indíthatnak, melynek során akár titkosszolgálati, illetve a törvény megfogalmazásában "leplezett" eszközöket is bevethetnek."

Az ügyészség egyelőre nem indít nyomozást az Elios-ügyben

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

Mint ismert, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) még tavaly év végén jelezte a magyar ügyészségnek, hogy azokban a közvilágítás-korszerűsítési projektekben, amelyekben az Elios Zrt. is érintett volt a 2010-es évek elején és közepén, azokban súlyos szabálytalanságokat tártak fel, szervezett bűnözési minták rajzolódtak ki. Emiatt akár 13 milliárd forint uniós forrás visszafizetésére is kötelezhetik a magyar államot. 

Az ügyben Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje is érintett lehet, ugyanis a kérdéses időszak egy jó részében az ő érdekeltségébe tartozott az Elios Zrt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ezekhez képest az olasz maffia egy "jótékonysági egyesület"!Az országunkban a tolvajt védik,de csak a fideSSes elkővetőit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ilyen mocskos a kormány olyan rendeletet alkotnak ami alól kilehet védeni a nagy csalókat.
karma1
@szaboria1: orbannal egyidoben kell kiloni poltot es kuszaszemet. az egyik a "torvenyes" hatteret biztositja, masikuk a korrupcio legfobb kezeloje es okozoja...
Ha ok harman EGYSZERRE hullananak ki a vezetesbol, a fejetlensegbe azonnal belebuknanak.
papa.49
,,Nincs gyanúsított,, persze ha nem akarják akkor nincs !!!
Ezt a ,,kígyó tekintetű,, polt potot is fel kell lógatni !!!
Madácsi Pali
Mért nem vagyok meglepve. Hisz a vejkó csak valamivel több mint 13.000 millió Ft szabájtalan lenyúlásában érintett ezen ügyekben. Miez a "Sukoró úgy" meghiúsult ügyletének 0 Ft kárértéke miatt kiosztott letöltendőkhöz képest.
Madácsi Pali
Na ezért emelték a legfőbb bűnpártoló prémiumalapját négyszeresére. Morzsa 13 milliárdból, és azt is velünk fizettetik meg.
balos
Ezekhez képest az olasz maffia egy "jótékonysági egyesület"!Az országunkban a tolvajt védik,de csak a fideSSes elkővetőit!
RonaGyuri
bárkit??? ne már ez is azt bizonyítja, hogy nem lehet bárkit! =))
Nessy
Ez boritékolható volt! Majd csak elévűl! Poltnak meg kell védenie a családjának az állásait!
Ez az új törvény is úgy végződik: A törvény hatálya mindenkire kiterjed, kivételt képeznek a fidesz tagok, azok családtagjai, rokonai és a kegyenceik!
colibri
Nincs gyanúsított, nincs nyomozás. Nincs hát! Inkább most annak az ideje jött el, hogy KG Bélát szarjuk-szapuljuk ezerrel, mert az OLAF is nyomozott miatta, meg valami 6 milló forintos ügye miatt. Elkezdődött a pere és az egész Kossuth Rádió tapossa földbe a volt jobbokost. A cöfös alkotmányjogász Lomnici a maga sunyi módján többszőr kiemelte az OLAF vizsgálatot Kovács ellen. Bezzeg az Eliosos 13 milliárdról kussolnak, mint a sír.
kisrigó
Mi a szar van, elfelejtették az ismeretlen tettes fogalmát?! Ja, hogy ebben az esetben nem ismeretlen, hanem "tudjuk ki"! Ám ő a szent tehén klub tagja, hajrá fidesz szavazók, még ez sem csípi a szemeteket?! Persze, Soros meg a Gyurcsány! Örüljetek a "takarékos csirke farhátnak" ez való nektek!!
Jozefina
Valószínűleg majd később fognak, de akkor már polt ellen??!!
tudode
Ezek után mondhatná, hogy a lohnessi szörny volt, keresik, de nem találják!
.
csipetke
Nincs gyanúsított?Na mennyetekanyátokba...Ameddig polt péter lesz ezen a poszton,aki orbán seggevége,a fideszes seggnyaloncok mindíg mindent meg fognak úszni.Hát még az a kis pökhendi nyikhaj,a nemzeti vő...Nagyon-nagyon kellene már Magyarországon egy abszolut független bíróság,amit a fidesz nem tud dróton rángatni,mint a mostanit.A kis nemzeti pöcs szanaszét kereste az agyát,csalással,szar munkával,és az ország fizesse helyette vissza a 13 milliárdot?Na,akik nem kenyérkereset miatt hagyják itt az országot,azok az ilyen aljas,genyó dolgok miatt,mert ezt sokan nem bírják már hallani sem.
Qqberci
A LED-ek fényében nem látják a gyanusítottat...
Clavigo
Prémiumalap meg négyszerezve...nehogy már észre vegye a vörös vejcigót... Apropo,,hová tűnt a farkas florijjaáán ??
Fradigege
Ilyen szarosnyelvű hulladékok védik a zsírmorét.
human
@Clavigo: Múltkor ott láttam a parlamenti sorokban.
"Új fronton szállna rá a felzárkóztatási forrásokra Farkas Flórián

A RomNet egy évvel ezelőtt adott hírt arról, hogy a több felé szakadt és adóhatósági nyomozás alatt álló Lungo Drom helyett egy új országos roma szervezet gründolásába kezdett Farkas Flórián. Több megyei roma politikus tájékoztatása alapján arról számoltunk be, hogy 2016 elején Farkas Flórián azzal kereste meg a megyei és települési roma nemzetiségi önkormányzatok vezetőit és tagjait, illetve a roma civil szervezeti vezetőket, lépjenek be újonnan létrehozott szervezetébe. A többségében Szolnokon, a Lungo Drom irodájában tartott találkozókon az aláírt jelenéti ív alapján több önkormányzat a tudta nélkül tagja lett Farkas Flórián szervezetének, amely Országos Cigány Érdekegyeztető Tanács néven szerveződött.
..."
www.romnet.hu/hirek/2017/06/23/uj_fronton_szallna_ra_a_felzarkoztatasi_forrasokra_farkas_florian
Borsodi
Ez akkor lenne furcsa ha nem így lenne.Ez a bizonyíték arra,hogy odafönt mindent lehet mert a törvény véd.
Ide lent elég rosszra gondolni és keményen megbüntetnek.mert a törvény csak ránk vonatkozik.
dr frédikántor
ügyészség... Régen azt hittem, hogy van igazság. Tévedtem...
emerencia
@Borsodi: 22:34 „A barátaimnak mindent, az ellenségeimnek a törvényt.”
Az állítólag Hugo Chávez által kiejtett mondat határozottan érvényes őfensége rendszerére. Vajon meddig még???
evacica
@emerencia: Még ez a birka népmagára nem talál és elzavarja ezt a velejéig romlott kormányt vezérével együtt!
bence
@evacica: ! Majd a 2,5 millió rájuk szavazó , de rajtunk élősködő megvédi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.