Belföldön kell palackozni a kivitelre szánt magyar mézet, mert csomagolás nélkül a gyenge minőségű távol-keleti mézek javítására használják föl a külföldi üzemek – mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában szerdán.

Hangsúlyozta, hogy a magyar termelők jelentős bevételtől esnek el a csomagolás hiánya miatt.

Hozzátette ugyanakkor, hogy

Európában mézhiány van, miközben a magyar termelés évente 15-20 ezer tonnával meghaladja a belföldi fogyasztást, ezért – mint hangsúlyozta – kiválóak a kiviteli lehetőségek.

A miniszter szorgalmazta azt is, hogy

rövid távon legalább a másfélszeresére kell emelni a belföldi mézfogyasztást.

Nagy István: belföldön kell palackozni a magyar mézet

Fotó: Pixabay cco

Nagy István közölte, hogy a minisztérium minden eszközzel azon dolgozik, hogy kiderítse, miért pusztultak tömegesen a méhek az elmúlt hetekben. A háttérben összetett jelenség állhat, mivel külföldön is ugyanez történt, eredetére azonban egyelőre nincs magyarázat – tette hozzá.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
világos... minden egyes MO-n csomagolt méz vásárlója csak akkor kap, ha előtte pontosan elírja mi a szándéka vele. A népnemzeti csomagolás felbontása csak Nagy István jelenlétében történhet.
gulyasgyula
Éppen ideje a kérdéssel foglalkozni ...Nagy tételben hordós kiszerelésben OLCSÓN kiviszik a külföldiek a Magyar mézet , majd mesterséges édesítővel bekeverve , kis kiszerelésbe drágán vissza hozzák ..A nagy haszon külföldön maradt ..
1magyar
Mert miért vitték ki eddig is? Ezt a csalást gyorsan be kell tiltani!
Fradigege
Nem a méz a nagy buli, hanem a csomagolás ezek szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.