Be akarnak vezetni egy újabb érettségi tantárgyat.

Ennek nem fognak örülni az ezután érettségizők

Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – többek között ez derült ki a 180 pontos javaslatcsomagból, amit kedden nyújtottak be a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

Kötelező természettudományos érettségi (a matematikán felül), a természettudományos tárgyak oktatási színvonalának növelése a közoktatásban, tudatosabb karriertervezés elősegítése a középiskolások körében, lemorzsolódás csökkentése az egyetemi képzéseken

– magyarázza javaslatát az MNB.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A milliomszemű megint összekutyulta a dolgokat, gondolom az embertelenember minisztériumban van államtitkár az oktatásra, akkor ez selejtes tolvaj minek pofázik bele a dolgokba !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
A műveltség szélesítése soha nem butaság.
Nessy
@Shikari: Csak pont az általánosba nem tanítják meg "tanulni" a diákokat.
Mert van, amikor nem ártana több memoriter, pl. versek, irodalmi idézetek, hogy bővüljön a szókincs, vagy nyelvtanulásnál a szavakat sajnos be kell magolni. Viszont felesleges történelemből több oldalnyi anyagot bemagolni. Mint ahogy értelmetlen a szakközép iskolákban csak egy bizonyos szakmát tanítani. Arra régen az ipari tanuló sulik voltak. Na, de a hűséges alattvaló neveléshez ez is sok.
Shikari
@Nessy: Rengeteg módszer létezik csak a leghatékonyabb veszett el. Tanulni és tanítani.
papa.49
A milliomszemű megint összekutyulta a dolgokat, gondolom az embertelenember minisztériumban van államtitkár az oktatásra, akkor ez selejtes tolvaj minek pofázik bele a dolgokba !!!
Főlökött
Magyar Nemzeti Bank maradjon annál, ami a dolga és az árfolyamokat stabilizálja ! Kuxaxemnek nem feladata, az oktatásügy, sem a bor-forgalmazás, stb.
troll6
Matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, + 2 választható: 1 reál, 1 humán?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 17., 10:16
Kigyulladt egy garázs Alsóbereckiben