Vajon Ön tovább fog élni, ha több a nyugdíja, mint az átlagembereknek? És mikor számíthat hosszabb életre: ha korábban, vagy ha később megy el nyugdíjba?  2015-ös adatok alapján készült el idén egy tanulmány, mely különböző modellek alapján vizsgálta az imént felvetett kérdéseket. Az értekezést…

(Forrás: nyugdij-nyugdij.blog.hu, Nyugdíj blog által)

Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét
Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England
Itthon - 2019. February 20., 16:01
Deutsch keményen nekiment Junckernek

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Magasabb nyugdíj = hosszabb élet. Ajaj! Ne tessék ilyeneket írni, mert mindjárt csökkenti pártunk és kormányunk az általa kimagaslónak tartott átlag 3500 forintos jövő évi emelést!
papa.49
@Nessy: Tesznek ők arról, hogy lehetőleg ne éljünk sokáig !!!
emerencia
"Akik idő előtt vonulnak nyugdíjba, azoknál hamarabb jön el az az érzés, hogy céljait és feladatait betöltötte. Emiatt lelkileg összeroppannak ellenben azokkal, akik tovább dolgoznak. Számukra számos feladat- és problémamegoldás van jelen még az életükben, ami hajtja őket előre. Viszont ennek is lehet hátránya az, mikor a munkavállaló túlhajszolja magát, és ez jelent számára betegségeket."

Nem tudok róla, hogy Magyarországon létezne az idő előtti, büntetésből kiszabott kényszernyugdíjazás intézménye. Akiknek jár a korai nyugdíj, nem kötelező elmenni és nyugdíjasként is sokan dolgoznak közülük tovább. Az idézet első mondata csak azok esetében igaz, akik nem elég intelligensek ahhoz, hogy önállóan vezessék az életüket. Nem kellene őket mércének tekinteni. Az idézet utolsó mondata viszont nagyon igaz, egyre többen szenvednek miatta. Nem véletlen, hogy Magyarországon a legalacsonyabb az egészségben eltöltött évek száma. )-:
Nessy
Arról nem is beszélve, ha az ember még egészségesen, normális nyugdíjból tudna élni, nem vegetálni, nem igazán "roppanna össze lelkileg"!
Csak éppen az átlag nyugdíj lassan a minimálbért sem fogja elérni, több évtizedes munka és járulék fizetés után!
Az ezzel kapcsolatos kormány propagandát tessenek a demens otthon lakóinak elmesélni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.