Huszonhárom helyszínen csaptak le a feltételezett orgazdákra.

Spanyolországban bérelt autókat adtak el Magyarországon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályon orgazdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja folyamatban lévő nyomozásban a Készenléti Rendőrség (KR) Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály és több megyei rendőr-főkapitányság együttműködésével összehangolt akciót tartottak a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők 2015 óta több nagyértékű, Spanyolországban elkövetett bűncselekményekből származó személygépkocsi Magyarországon történő illegális értékesítésével hozhatók összefüggésbe.

A bűnözői csoport tagjai első lépésként hamis iratok felhasználásával különböző spanyol cégektől járműveket béreltek.

A tulajdonosok megtévesztésével megszerzett autókat, teherautókat és hajókat Magyarországra szállították, ahol alvázszámukat átütötték, majd hamis vagy hamisított iratokkal forgalomba helyezték és jóhiszemű vásárlóknak értékesítették.

A BRFK Felderítő Főosztály munkatársai a KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, a Pest, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, továbbá az Europol szakembereivel közösen 2018. július 10-én összehangolt akciót tartottak.

A széleskörű művelet során a rendőrök huszonhárom helyszínen végeztek eljárási cselekményeket, egy személyt elfogtak, továbbá tizenöt gépjárművet foglaltak le.

A nyomozók az elvégzett kutatások alkalmával adathordozókat, mobiltelefonokat, valamint iratokat foglaltak le.

Az elfogott személyt a rendőrök üzletszerűen elkövetett egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja.

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Terjed a jó hírünk??!! Még visszajön a mondás: "A magyarok nyilaitól ments meg uram minket"!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.