A Fidesz-KDNP stabilan őrzi vezető szerepét a pártok támogatottsági rangsorában, az ellenzéki pártok gyengültek, a bizonytalanok aránya ezzel párhuzamosan nőtt – közölte júliusi közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány pénteken.

A Századvég szerint továbbra is erős a Fidesz, az ellenzék gyengült

MTI Fotó: Varga György

A Fidesz-KDNP-re a teljes népesség 36 százaléka szavazna, az MSZP-Párbeszéd 9, a Jobbik 8 százalékon áll, a választópolgárok 4-4 százaléka szavazna az LMP-re és a DK-ra, más pártokat pedig 6 százalékuk választana. A bizonytalanok aránya 33 százalékra nőtt.

Hasonló képet mutat a biztos szavazó pártválasztók bázisa, amelyben a Fidesz-KDNP 53 százalékos támogatottsággal vezet, az MSZP-Párbeszédet 14 százalék, a Jobbikot 13 százalék választaná egy most vasárnap tartott voksoláson. Az LMP és a DK támogatottsága 6-6 százalék, más pártokra a választók 8 százaléka szavazna.

A bizonytalan réteg bővülése mögött ellenzéki mozgások állnak, hiszen a kormánypártok támogatottsága nem változott a választások óta. A tendencia vélhetően az ellenzéki szavazók csalódottságát mutatja, ezek a pártok kevéssé találják meg a hangot a szavazóikkal.

A megosztottságot fokozza, hogy új szereplő jelent meg a politikai piacon: a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom. A kutatás eredményei szerint a Jobbikból kivált új formációra jelenleg a jobbikosok negyede voksolna.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. július 2. és 6. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – tudatta közleményben a Századvég Alapítvány.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
A 27 % áfából az emberek (48 %), hülyítésre is jut.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A valóság hajlítását hogyan kell értelmezni? Például a századvég tanulmánya már az a kategória? Vagy ott kezdődik, amikor a kormánypropaganda oldalak valamelyike hírt hamisít? A statisztikák szabad értelmezése már hajlítás, vagy az csak pöckölgetése a valóságnak?
Aki fizet az rendel! Egy ősi dakota mondás szerint: Bolond lyukból bolond szél fúj!
Miért kell küzdeni a jövőért? Már csak azért kérdezem, mert eszembe jutott egy kocsmákban gyakran kiplakátolt jelmondat: Holnap ingyen sör. De ugye holnap soha nincs egy adott jelenben, hanem kizárólag a jövőben. Tehát ingyen sör sincs. Ahogy jövő sincs, amiért hajózni kellene az információáramlás óceánján. Lenne még egy csomó kérdésem, de már csak egyet teszek fel: nem használnak a gyógyszerek? Úgy látom a századvég szervilis seggnyalóinak sem használ.
uploads.disquscdn.com/images/0b9bbbe876795dd61cd41fd5b3a454f90bb07289e350f3150a3d767fdb19b8c1.jpg?w=600&h=551
advocat
A 27 % áfából az emberek (48 %), hülyítésre is jut.
NaponTamas
Ki hiszi el ,hogy a jobbikot 13% tàmogat? Én a fideszes részt megeszem ,de ezt nem
csipetke
Ja,csak a századvég szerint?Annak az igazságtartalma annyi,mint a szójapárizsiban a hús...
Pálinkás Pál
Sajnos abban igazat kell adnom a századvégnek,hogy a fidesznek van a legnagyobb,talán még erősödő...mozgásra bírható tábora!!! ami nem nagy dicsőség az ország számára...mert ennek a "tömegnek" a jórésze...krumpliért megvehető cigány...bözsiutalványos nyugger...meg a félanalfabéta vidéki bázis...és hiába vannak számszerűleg többen a "normálisak"...nincs egy olyan alakulat ,aki meg tudná szólítani őket!!gondolok itt arra,hogy migránssimogatással,buziparádé helyeslésével ma Magyarországon nem lehet választókat nyerni!...De ezt írtam már tavaly is...bár ne lett volna igazam...a másik a határon túliak...nem nagyon láttam hogy a dk-n kívül bárki is tiltakozott volna a szavazati joguk miatt,inkább ők is kimentek nyalizni a parazitáknak! Hát akkor tisztelt ellenzék,pofa súlyba...egyétek meg amit főztetek! Majd ha liberál oldalon lesz valaki,aki elismeri hogy nem szivárványos,multikulti a világ...no annak talán lesz némi esélye...de addig nem!!!
tudode
Örömrivalgás helyett GYÁSZ ez az egész FASZA GYEREK átverőshow-jának self-made története, a Soros alapítványból az liberális, polgári illiberális, keresztény, vagy MI a LÓPIKULA szidolozása annak a SZÉGYENÉT, aki VALÓJÁBAN egyszer SEM NYERT egyéniben választást, és a NYAKUNKON ÉLŐSKÖDÖK, és a szegények hiszékenységének köszönheti azt, hogy MÉG NINCS MÉLTÓ HELYÉN !
.
www.youtube.com/watch?v=2x2iPhD5ix4&t=9s
.
Ami KÉSIK, az nem MÚLIK, különösen a TÁKOLMÁNY őszi REVÍZIÓ után fogja kimutatni a MŰFOGA FEHÉRJÉT!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 15:36
Gyagyás román szarosszáju szeku,a századvég mióta lipcsi?
Most ők gyártottak elméletet jó sok pénzért.
Egyébként leszarlak téged is a gazdádat is meg az egész maffia bagázst.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: Ne gorombáskodj az agyilag hajléktalanokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.