A parlamenti döntéshozók bére emelkedik utoljára – közölte a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.

Zseniális magyarázat a Fidesz-frakciótól: "a parlamenti döntéshozók bére emelkedik utoljára"
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a kormány 2010 óta a közszolgálat több területén hajtott végre béremelést, amely több mint félmillió dolgozót érintett.

A béremeléseket részletezve azt írták: az elmúlt hat évben 51 százalékkal emelkedett az átlagbér, és duplájára nőtt a szakmunkás bérminimum. A pedagógusok bérét 50 százalékkal emelte a kormány, és ugyanilyen arányban növekszik 2019-ig a rendvédelmi dolgozók, rendőrök, katonák, tűzoltók bére. Az egészségügyi szakdolgozók béremelése jövőre átlagosan eléri a 65 százalékot, és magasabb bért kapnak már mások mellett a mentősök, ápolók, a bölcsődei nevelők, a szociális és a kulturális ágazat, a járási- és kormányhivatalok, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói is.

A parlamenti döntéshozók alapilletménye ezek után, a sorban utoljára emelkedik, 18,5 százalékkal

- tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a javasolt megoldás a képviselők javadalmazását a gazdaság teljesítményétől teszi függővé.

A közlemény szerint az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul. Ez megfelel a korábbi és nemzetközi gyakorlatnak – jegyezték meg.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@Equus1: 18:32...és utiköltség-térítés,lakhatási támogatás,fillérekért kajálnak a parlamenti étteremben,stb,stb,stb.Ezek olyan szinten pofátlanok,hogy az ember zsebében kinyílik a bicska
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Equus1: 18:32...és utiköltség-térítés,lakhatási támogatás,fillérekért kajálnak a parlamenti étteremben,stb,stb,stb.Ezek olyan szinten pofátlanok,hogy az ember zsebében kinyílik a bicska
vladimir putin
Nem is tudom, hogy szervezzek-e egy gyűjtést plusz segítségként, ennyit még talán fel tudunk ajánlani.
De csokit egyáltalán nem szabad felajánlani, mert az Orbánviktor rögtön megzabálja.
static.origos.hu/s/img/i/1412/20141216varju-laszlo-dks-kepviselo-adta5.jpg
sokanvagyunk
Sokszoros túljelentkezés mellett, tele ígéretekkel, majd össze@szarva magukat pályáznak, megnyerve azt majd jó harminc százalékkal többért... - és most nem a magyar közbeszerzésről írtam, hanem a "tisztelt" házról.
namihami
És a fideszes ilmatematika alapján kizárólag az inflációval szigorúan azonos mértékben. Semmi extra vagy többlet. Ennyit áremelkedést vallott be a kormány az évek alatt, nem?
Desischado
Már augusztustól fogják kapni az emelt juttatást. Az ápolási díjat meg nem emelik! Rohadnának meg elevenen!
qxy
Ha csak a 18,5 % lenne, azt is sokalnám. Mert a járulékos kis baksisokkal együtt akkor is kurva sokat keresnek és miért? a nagy szarért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.