A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 73 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a második negyedévben, a lista élén június végén egy sümegi magánszemély, Temesvári Zoltán állt 2,519 milliárd forint tartozással, amiből 831 millió forint adóhiány, 1,688 milliárd forint pedig bírság volt.

Ez a férfi az ország legnagyobb adósa – 2 és fél milliárddal lóg az államnak
Fotó: Pixabay

A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. A második negyedévben 73 adózónál tártak fel nagy összegű adóhiányt, közülük 32 társaság, 41 pedig magánszemély.

A második legnagyobb adós címet – a jogkövetkezményeket is beleértve – ugyancsak egy magánszemély, Dombóvári Gábor érdemelte ki, aki nem rendelkezik magyarországi lakcímmel, 1,557 milliárd forintos tartozásából 504 millió forint adóhiány, 1,053 milliárd forint bírság.

A harmadik legnagyobb adós is magánszemély, a budapesti illetőségű Janicki Károlytól 1,517 milliárd forintot követel a NAV, ami úgy "jött össze", hogy az 500 millió forint adóhiányt 1,017 milliárd forint bírsággal fejelték meg.

Egymilliárd forint feletti összeget, 1,285 milliárd forintot követel az adóhatóság egy társaságtól is, a budapesti székhelyű Aurum Real Security Kft.-től, amiből 427 millió forint az adóhiány, amihez 858 millió forint jogkövetkezmény társul.

A jogkövetkezménnyel együtt 500 millió forintnál nagyobb összegel – a már ismertetett eseteket is beleértve – 12 adózó tartozik a NAV-nak, közülük 5 magánszemély.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@papa.49: Azért az érdekelne, h fogják behajtani ezt az irdatlan összeget az adóson, mert még kihalásos alapon sem tudná a család ezt az összeget leülni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Én nem értem, hogy egy kis ember adósságainak rendezésére a házára lecsapnak egyből még akkor is, ha tudják semmije nem marad.. Mehet a híd alá lakni családostól, mindenestől! A csalással felhalmozott vagyonos urak helyett meg vagy fizet az állam, azaz mi, vagy szétteszik a kezüket, hogy nincs miből behajtani a milliókat, milliárdokat! Akiknek külföldi bankszámlákra kimentve lapul a vagyonuk, náluk kivárják,míg átíratnak mindent a még meg sem született utódokra, meg az összes családtagra, így aztán röhögnek a markukban, mert vagyontalanokká válnak, nincs mit behajtani rajtuk! Csalók alá dolgoznak a törvényekkel! Az ilyen eseteket kellene inkább Matolcsyéknak is intézni,nem az oktatásba is belebuherálni!!!
dr. prédikátor
És még mindíg szabadlábon vannak!!!Vajon meddíg???lehet fityfasz nyaloncok???
human
@sokanvagyunk: A NAV olyan mint az ügyészség. Amit nem karnak felderíteni azt nem is teszik.

"Felülről jövő utasításokról, a kiemelt adózók ügyei feletti szemhunyásról, vizsgálatok és megállapítások leállításáról és letiltásáról és osztályok ellehetetlenítéséről beszélt a bíróság előtt Vancsura István, a NAV Rapid Ellenőrzési Főosztályának egykori vezetője."
www.youtube.com/watch?v=sli9bAQYJDE
Yoda69
És mi van azokkal akik több száz milliárdos kart okozták a magyar államnak (Tiborc) ? Azokról miért nem szól a fáma? Hiszen ezt a kart is a magyar adofizeto emberekkel fizettetik meg. Ez a kar többszöröse az itt leírtakkal együttvéve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.