Továbbra is az ország és a magyar emberek biztonságának megőrzése a magyar kormány elsőszámú célja – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban.

Szijjártó: továbbra is az ország biztonságának megőrzése a kormány elsőszámú célja
Fotó: MTI

A tárcavezető az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalássorozatán felszólalásában kiemelte:

az elmúlt években Magyarországnak szerzett tapasztalatot arról, hogy milyen az illegális migráció, amikor tömegek haladtak át az országon gazdagabb nyugat-európai államok felé. Az események bebizonyították, hogy a határvédelem nagyon fontos kötelessége egy országnak

- mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország nem ért egyet az ENSZ globális migrációs csomagjának végeleges szövegtervezetével, mert annak középpontjában a migránsok jogai állnak. Holott nemcsak az ő jogaira kellene összpontosítani, hanem azoknak a jogaira is, akik a saját hazájukban szeretnének élni biztonságos és nyugodt körülmények között – fogalmazott.

A külügyminiszter felidézte: korábban a csomag előzetes szövegtervezetei alapján Magyarország fontolóra vette, hogy elhagyja a tárgyalássorozatot, de mivel hisz a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló párbeszédben, a maradás mellett döntött. Ugyanakkor vannak pontok a végleges változatban, amellyel a kormány továbbra sem ért egyet – közölte.

Ilyen kifogásolt pontként említette, hogy a javaslat általános megközelítése szerint a migráció alapvető emberi jog és megkérdőjelezhetetlenül jó tendencia.

Szijjártó Péter kitért rá:

Magyarország szerint az illegális migrációt nem kell ösztönözni, és nemzeti hatáskörben kell hagyni annak eldöntését, hogy a munkaerőpiaci és demográfiai kihívásokra milyen megoldást talál egy ország, nem lehet senkire nyomást helyezni, hogy csak a migráció a megoldás.

A tárcavezető elmondta: a migráció ösztönzése helyett a kiváltó okok kezelésére kellene fókuszálni, és ott kell segíteni, ahol arra valóban szükség van.

Kiemelte: a magyar migrációs politika a józan észen alapul, és Magyarország fenntartja, hogy csak legális módon lehet belépni a területére. Magyarországot megőrizzük magyar országnak – közölte a külügyminiszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
péterke! ezt a dumát meséld el,a napokban nyakon szúrt szociális gondozó hölgy családjának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Zeta: pontositsuk: a " vállalt "munkájukkal arányosan. Ez még nem jelenti a munka elvégzését.!
Ha tudnának magyarul, akkor nem mondanának baromságokat. De úgy látszik nem "értenek" magyarul.
emerencia
@csak úgy...: tegnap 21:13 És a gyilkos gyerekeinek is mert ők is áldozatok akik nem tehetnek semmiről. Igaz ők legalább fizikai értelemben nem veszítették el az egyik szülőjüket.
human
Az összelopott vagyonotok megőrzése az elsődleges cél!
Ebben a kormányban még annyi emberség sincsen, hogy ha már korrupt akkor legalább az egészségügyben ne lopjon, mert ott életekről, emberi sorsokról van szó.
Lélegeztető gépeket miért kellett dupla áron vásárolni a havertól? Ez azt jelenti, hogy dupla annyi emberen nem tudnak segíteni.
tudode
Ez a TARAJOS GŐTE is azt a nótát fújja, amit a rafcsi GAZDIJA, pedig bármely MINDENKORI KORMÁNY egyik feladata "csak" a BIZTONSÁG MEGŐRZÉSE, ill. az AMELYÉRT fizetjük ezt a SZAKBARBÁR bagázst!!!
----------------------------
.
Ismételjünk dióhéjban:
.
www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/gazdasagi/halasz/af.pdf
---------------------
.
Különben a KUSZASZEM felébredt, a TANULMÁNYÁNAK az a lényege, hogy VOLTAK, LÁTTAK, GYŐZTEK, csak azt nem tudni minek, kinek, mit, még MAGUKAT IS:
.
Közzététel: 2018. júl. 13.
------ Gazdaságélénkítő javaslatok az MNB-től
www.youtube.com/watch?v=NvcZZgRgKQA
-------------------------
.
Tehát az EMÚTNYOCÉVBEN adtak a folyékony MELLÉKTERMÉKNEK egy nagy frászt, amelynek leve az ALATTVALÓK orcájára szárad!!!
bencemacska
@human: ma, 09:44
megelőztél, nekem is ez jutott eszembe, hogy összetéveszti az országot a lopott vagyonnal. Nem az ország biztonsága a cél, hanem a lopott vagyonuk biztonsága!
És, ha az éppen Azerbajdzsánban pihen, akkor ott védjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.