A magyar nők számára ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy sikeresen összeegyeztessék a munkát a családdal – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Király Nóra szerint ez állhat annak a hátterében is, hogy Magyarországon a szükségesnél kevesebb gyermek születik. A nők attól félnek ugyanis, hogy szülés után nem tudnak majd visszatérni a munkájukhoz – mondta.

Ha a nők nem dolgozhatnak rugalmasan, kevesebb gyermek fog születni

Hozzátette: 2010 óta nagy előrelépés történt, hiszen akkor még 10 százalékos volt a nők munkanélkülisége, amely 2017-re 4,7 százalékra csökkent.

Emlékeztetett, hogy a kormány még tavaly – európai uniós forrásból – 14 milliárd forintot biztosított karrierközpontok létrehozására, és 71 helyen nyílnak ilyen központok az országban. Ezek célja éppen az, hogy segítsék a nők visszatérését a munkaerőpiacra – fűzte hozzá.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ficsak, ki beszél itt hülyeséget? A magyar nők számára ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy vállaljanak e gyereket egyáltalán ebbe a jövő nélküli országban.
Macskaszem
A dolgozók nagy része összeszerelő üzemben dolgozik 3 műszakban, viszont a bölcsi, az ovi egy műszakos, a nagyik is dolgoznak, nincs kire hagyni a gyerekeket. Másrészt a rabszolgasors nem olyan vonzó, hogy felturbózza a szaporodási kedvet.
kereső
Ez a hülye szöveg".A magyar nők számára ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy sikeresen összeegyeztessék a munkát a családdal"- ez azóta kihivás a nők! számára, amióta tömeges a munkábaállásuk.Nem ilyen szlogenekkel kellene operálni, ami kb.igaz volt ötven évvel ezelőtt Magyarországon-haneem megoldást találni arra,hogy a terhes,a kisgyermekes fiatal nők ne legyenek hátrányos megkülönböztetéssel sújtottak a munkaerő piacon.De hogy lehet ezt megoldani, amikor épp az orbán kurzus volt az, amelyik ezt a létező védelmet leépitette-mint libsi csökevényt.Papolni lehet erről IS!,de az nem hoz megoldást.Minden jól működő-viszonylagosan jól működő-rendszert szétvertek,felforgattak,és most nem tudják,hogy merre is az arra.Ennél kártékonyabb kormánya még nem volt kis hazánknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.