Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak.

Az észak-baranyai Ágon a polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek.

A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, a voksolást azért kellett kiírni, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul. A 343 lelkes faluban 309 választásra jogosult adhatja le a voksát.

Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, a képviselői helyért két jelölt indul. A településen 3987 választópolgár adhatja le szavazatát.

Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, a választáson 6897 helybéli szavazhat.

Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért négyen versengenek, a választáson 4201 helybéli szavazhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádbűd választópolgárai négytagú képviselő-testület tagjaira szavazhatnak, mert a testület tagjai tavasszal lemondtak, és bár a megüresedett mandátumokat a helyi választási bizottság a listán a következő négy legtöbb szavazatot kapó jelöltnek kiadta, ám ők is lemondtak. A vasárnapi időközi választáson a négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul – közülük többen az előző választáson is indultak.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.