A hely szelleme is hozzátesz a II. András életét felelevenítő Koronázási Szertartásjáték című produkcióhoz – emelte ki Szikora János rendező az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen augusztus 18-án és 19-én tartják meg a hatodik Koronázási Szertartásjátékot. A darabot a Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János rendezi. Az Árpád-ház egyik legjelentősebb uralkodójának életútját három fontos motívum – az általa kiadott Aranybulla, lánya, Szent Erzsébet élete és felesége, Gertrúd meggyilkolása – mentén igyekszik bemutatni.

Szikora János az M1-en utóbbi kapcsán megjegyezte, Gertrúd meggyilkolása nem egészen úgy történt, ahogy azt Katona József a Bánk bánban ábrázolta, így a mostani előadásukkal egy más teóriát láthatnak a nézők.

Kiemelte: a darabot ott mutatják be, ahol évszázadokkal korábban a koronázási szertartás zajlott. Így a nézők egyfajta "szakrális esemény" részesei is lesznek – emelte ki a rendező.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már azt hittem a cserpák Andrist koronázzák meg )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
Nem azért a 20 fillérért voltak az Árpád házi királyok között bőven olyanok akik tovább láttak az orruknál nem csak a II. András !!!
karma1
Aha,.. A cirkusz mar megvan,... Kar, hogy a "kenyeret" csak 4 evenkent adja egy szar Bozsi utalvany formajaban, azt is csak a nyugdijasoknak,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.