Nem várt helyről kapott segítséget a cafetéria rendszerének átalakítása miatt folyó tiltakozó akciójához a Magyar Szakszervezeti Szövetség: a költségvetés tervezetéről készült elemzésében a jegybank is megállapította, hogy a béren kívüli juttatások jelentős részének megadóztatása miatt negyedével csökkenhet az érintettek ebből származó éves nettó jövedelme. Ezzel szemben az MNB szerint az intézkedésnek a költségvetési egyenlegre gyakorolt hatása szinte elhanyagolható. Az MNB azt gondolja, hogy ezeknek a juttatásoknak a kilencven százalékát a munkaadók beépítik a bérbe, de ebben az esetben az addig biztosított cafetéria egy része után az általános szabályok szerint kell adózni. Emiatt nagyjából kétmillió ember nettó jövedelme lehet kevesebb, miközben a jegybank szerint ez a költségvetés egyenlegét érdemben nem befolyásolja.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
A " cafetéria " nem egy világ legjobb megoldása. Felhasználása IS irányított, tehát nem biztos, hogy az kedvező annak aki kapja.Nem IS ' érte ' hadakozik az, aki hadakozik, hanem egy minél nagyobb jövedelem elérése érdekében.

Ezért mind az állami bevétel érdekében, mind a személyi jövedelem megfelelő biztosításának értelmes összehangolásával kellene - egyszerűen, nem adminisztrációval - megoldani a fennálló ellentmondásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.