Egy életre megsebezte fiatal áldozatát egy angol magániskola töritanára. Tettéért végül 17 évet kapott. A most 68 éves, Yorkban élő James Andrew Husband 1990 és 1993 közt legalább egyszer bizonyíthatóan megerőszakolt, további öt alkalommal pedig zaklatott egy kislányt, aki a támadások miatt teljesen összetört.

Egy magániskola öt tanáráról derült ki eddig, hogy gyerekeket rontott meg

Fotó: West Sussex County Times

Öngyilkos gondolatokkal és anorexiával kellett megküzdenie azok miatt a lelki sérülések miatt, amit a férfi okozott neki, akire példaképeként, apafiguraként nézett fel. “Nagyszerű diák volt, aki sokra vihette volna” – hangsúlyozta az ügyész a bíróságon. Az eset – noha hosszú évekkel ezelőtt történt – csak most került a hatóságok elé.

Husband azzal nyugtatta áldozatát a támadás előtt: nincs mitől félnie, mert vaszektómiája volt...

A bírói ítélet értelmében a gerjedelmével nem bíró tanár természetesen a jövőben nem gyakorolhatja majd a hivatását sem.

30 ÉV ALATT 22 ÁLDOZAT

Nem Husband volt azonban a brit magániskola egyetlen báránybőrbe bújt farkasa. Az intézmény tanárai közül ő az ötödik, akit bűnösnek találtak különböző zaklatási vádakban. A Christ's Hospital School tanulói közül már többen jelentkeztek a hatóságoknál. 30 év alatt 22 fiatalt rontott meg pár tanár – írja a Daily Mail.

Peter Webb és Peter Burr a hatvanas és nyolcvanas években zaklatták a jelenleg évi 34 ezer font (12,5 millió forint) tanköltségű luxus magániskola diákjait. Őket még tavaly ítélték el. Ajaz Karim edzőt áprilisban találták bűnösnek hat kislány zaklatásában 1985 és 1993 között. Ítélete augusztusban várható. Gary Dobbie nyolc (12 év körüli) fiatalt rontott meg 1998 és 2001 között. Az ő bűnösségét is kimondta már a bíróság, az azonban, hogy milyen büntetést szabnak ki rá, majd csak egy későbbi időpontban dől el.

(Borsonline)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hittan tanárból nálunk pont üresedés van.
Peller Anikó
Nekem kicsit gyanúsan sok ez a gyerekrongálás, azért a gyerekeket sem kell ám félteni. A tanárbácsi ugyanis elég nehezen tud védekezni egy ilyen vád ellen, dehát nem voltunk ott..
GeoCravker
@Peller Anikó: Persze, ahogy a "Cseppkőben" is ki tudja hány tanár bukott meg már pedofiliával, fiatalkorú prostitucióra kényszerítése és hasonlók miatt.
A ministránsokra izguló, bizonyított papi pedofiliát is csak Isten tudja persze.
Egyébként igen. egy egy esetet lehet, hogy nehéz bizonyítani, de a rendszeres, évtizedes elkövetéseket igen.
Különösen, ha nem a me too hőseiről van szó, akiknél elég sokszor elég meleg volt a dívány, míg ment a szekér,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.