A globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából való kilépést fogja szorgalmazni a nemzetbiztonsági bizottságnak Szijjártó Péter külügyminiszter. A tárcavezető ezzel tenné világossá: Magyarország önmagára nézve nem tartja irányadónak a csomag migrációt ösztönző intézkedéseit.

Szijjártó szerint „Ellentétes a józan ésszel az ENSZ terve”

Fotó: Tobias SCHWARZ / AFP

A csomag végleges szövege teljesen ellentétes a józan ésszel, hazánk érdekével és az európai biztonság helyreállításának szándékával – kezdte Szijjártó.

A migrációt alapvető emberi jogként határozzák meg, ezzel kizárólag Afrika, Latin-Amerika és a kis szigetországok érdekeit veszik figyelembe. Elő akarják írni minden országnak, hogy minden olyan szolgáltatást adjanak meg a migránsoknak, amelyeket a saját állampolgáraiknak biztosítanak. Emellett folyamatos információellátást, indulásuk előtti és utáni képzéseket, kedvezményes pénzhazautalást és az otthon maradt rokonaikkal való kommunikációt is biztosítani kellene a bevándorlóknak. Bővíteni kellene a panasztételi lehetőségeiket, növelni a befogadókapacitásokat – fejtette ki a tárcavezető.

Az ENSZ-közgyűlés elnöke decemberben tesz javaslatot a csomag elfogadására. Minden országnak saját programot kell kidolgoznia az intézkedések alkalmazására.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.