A magyar kormány megítélése szerint nincs más mód, mint kilépni az ENSZ által javasolt migrációs paktumból – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: a paktum elvileg nem kötelező, de később hivatkozási pontot jelenthet. Ezért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – ahogy azt már jelezte –, a jövő heti kormányülésen arra tesz majd javaslatot, hogy Magyarország lépjen ki ebből a paktumból.

Bakondi: nincs más mód, mint kilépni az ENSZ migrációs paktumából

Fotó: pixabay.com CCO

A belbiztonsági főtanácsadó szerint az ENSZ paktum legnagyobb veszélye, hogy az "üzenet meghívás" arra, hogy induljanak útnak a migránsok.

Bakondi György megjegyezte: a javaslatcsomagnak vannak támogatható elemei, mint például az embercsempészet elleni küzdelem. Az viszont, hogy alapvető emberi jogként definiálják a migrációt, "szöges ellentétben áll" a magyar kormány, és mintegy három millió magyar ember – nemzeti konzultációkon, a parlamenti választáson kinyilvánított – akaratával.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szíjjártó + Bakondi. Megint dübörög a szellemi magaslat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Szíjjártó + Bakondi. Megint dübörög a szellemi magaslat.
papa.49
Vakondikám te jobb ha MEG SE SZÓLALSZ, bukott HÖR. bukott katasztrófavédő, egyetlen feladatott látsz el a csutigörény valagának a feltétlen nyalását !!!
Nessy
A kutya sem fog sírni utánunk! Legalább értelmesen tudnak tárgyalni.
Tény, hogy itthon a 2,5 millió fidesz hívő által ,némi kis csalással pajzsra emelt kormányzat meghatározó tényező, de azért világ viszonylatban nem Orbán fújja a passzát szelet!
Jozefina
Bokondi katasztróf védőből katasztrófa csinálóva lépett elő??!!
karma1
Hat te, te faszkalap igazan kilephetsz mindenhonnan, veled nem erdemes szamolni sem az ENSZ-en belul, sem Magyarorszagon...
Aki minden valos teny nelkul millio migranst vizional a roszkei hatarra, mint potencialisan attorni akaro terroristakat, akik a magyarok kulturajat es munkahelyeit veszelyezteti, - hat annak inkabb az IONI-ban volna a helye, (ha lenne meg OPNI,... De sajnos nincs...:o((((
1magyar
Ez a paktum Európa árulását jelenti. Ki kell lépni. Hihetetlen! Ezeket akik megszavazták hazaárulás vádjával le kellene tartóztatni.
1magyar
@karma1: Megérne egy misét szabaddá tenni Mo. déli határát és hagyni a zöld határon áthaladókat a nyugati határon szintén zöld határon átgyalogolni. Mert ugye szerintetek úgy sem maradna itt egy sem.
Szerintem sincsenek oda a szegény Mo-ért és itt amúgy sem adnék nekik még hideg vizet sem.
karma1
@1magyar: Hidd el, hogy NEM maradna egy sem Magyarorszagon, de meg azok sem, akik sok penzt fizettek a letelepedesi kotvenyert. Ezeket pedig senki mas, kizarolag orban es a habony-muvek szabaditottak Nyugat-Europara, - senki mas!
orban parancsa es engedelye nelkul egy legy sem lephet be az orszagba, hidd el, hogy nem veletlenul van ,mar NEGY EVE magomed Ukrajnabol , mindenfele papir nelkul, DE orban TUDTAVAL! Keverik a szart, tartjak a kapcsolatot a radikalis magyar nacikkal - mert boven vannak ilyenek, es nem is a jobbikosok reszerol! - szoval nem lenne semmi gond abbol, hogy azt a 14 hetvegi bejonni akaro't a hatarvedelem meginterjuvolna - ahogy a torvenyek eloirjak -, es siman tovabbengedik oket? Mert tovabb mennenek, az biztos. Amikor Esztorszag befogadott kb. 800 menekultet, egy honap mulva mar egy sem volt az orszaguk teruleten. Ok olyan bevandorlok, akik valoban haborus menekultek voltak, de hogyha mar el kellett hagyniuk a hazajukat, mert a szirek kibombaztak oket, akkor mar olyan helyre akarnak menni, ahol meg is elnek, tehat ok mar nemcsak menekultek, de gazdasagi menekultek is.
Na, pont ezert egy sem maradna Magyarorszagon...:o))
Gauntlet
Bakondi ! te egy kretén vagy ! ellenzem az illegális migrációt, de magához a migrációhoz joga van az embereknek. ez megy már az ókor óta !
Pálinkás Pál
@Gauntlet: No akkor ebből a pár millió állatból aki betódult eddig,szerinted hány százalék az illegális??? Várom a válaszod!!
namihami
És ne felejtsenek szólni nekik, hogy a ksszához kígyózó sor is ugyanott van. Akkor abból se felejtsen kiállni.
papa.49
@namihami: Hát abból a sorból nem akaródzik kiállni !!!
egyember
@Pálinkás Pál: Már az állatok is migrálnak? Ezért van olyan sok őz, szarvas, vaddisznó?
Na, majd jön a Nemzethy Ffővadász és és kinyírja öket. Alig várja már, hogy puskavégre kapja mindegyiket.
evacica
@CsipkeRózsa: Szó sincs róla csak teljesítik Orbán beteges elképzeléseit!Harcolni minden áron és mindenkivel, Viktor beteges rögeszméje, talpnyalói meg besegítenek neki!Szerencsétlen ország, beteg vezetéssel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.