Jár nekik a fizetésemelés a munkájukért, ugyebár.

A nyári szünet előtti utolsó ülésszak zajlik a Parlamentben, hétfőn azonban Fónagy János államtikárnak sikerült kissé belealudnia pártszövetségbeli társa, Rétvári Bence mondókájába – adta hírül a Hír TV a Facebook-oldalán.

Elbóbiskolt az államtitkár, míg mellette az inárcsi gyilkosságról volt szó – videó

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rétvári egyébiránt az inárcsi gyilkosságról beszélt (mint köztudott, egy több tízmilliós tartozást felhalmozó volt rendőr késsel megölt egy családsegítőt Inárcson néhány napja, mert a nő nem tudott neki és családjának átmeneti szállást intézni hirtelen), ebbe sikerült belealudnia Fónagy Jánosnak.

Hír TV

Fónagy Jánost többször is elnyomta a buzgóság Rétvári Bence felszólalása alatt. Ha a parlament megszavazza, akkor a fideszes képviselő, egyben államtitkár a jövőben emelt fizetésért járhat be aludni...

Finoman csatlakozó hír, hogy augusztustól, ha ezen a héten megszavazza az országgyűlés, minden képviselőnek körülbelül 200 ezer forinttal nő meg a fizetése. Ám azoknak, akik bizottsági tagok, vagy ott valamilyen tisztséget betöltenek, azoknak még több lehet az emelés. 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Plusz kétszázezerért még ébren is legyen? Hát még mit nem várnátok el azért a pár fillérért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Az ország szégyene ez is.
76 éves vén fasz.
És államtitkár basszus.
Egy gyilkosságról beszélnek mellette.
Undorító, hányadék.
És állítom, hogy nem is szégyelli magát a féreg.
Tényleg nagy a baj kis hazánkban...
Eladott Ország
Igen, változatlanul képtelen vagyok felfogni, hogy ezek az emberek vajon miféle elkorcsosult, beteg, erkölcsöt nyomokban sem tartalmazó mérce szerint szívják a levegőt ebben a földi paradicsomban. Mennyire kell elvetemültnek lenni ahhoz , hogy egyetlen összetett mondatba valaki beleírja a közönséges kisemberek és nagyemberek százalékos bérnövekedését bezzegösszehasonlítás céljából? Úgy, hogy közben pontosan tudja, hogy az egyes területeken végrehajtott 50%-os béremeléssel együtt magyar emberek fizetése mai napig nem éri el azt a szaros 200 ezer forintot sem. Amennyi nekik csak a szóra sem érdemes 18,5%-os bérnövekedésük.
Eladott Ország
Nincsen ezzel semmi baj, a hazugság fél egészség: fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Feltétlenül. Pláne ha eltekintünk attól a mintegy 200 ezer, a közalkalmazottak igen széles körét – a szociális munkásoktól egészségügyi dolgozókig, az iskolák műszaki és adminisztratív munkatársaitól a könyvtárosokig – felölelő rétegtől, amelynek 10 éve nem emelkedett a bére. A magyar állam a hatályos magyar törvények szerint több milliárd forintnyi, évek óta visszatartott bérrel lóg ezeknek az embereknek. Ők nincsenek benne a Fidesz-frakció kiadott közleményében, amelyben felsorolni is alig bírják, hogy ki mindenkit engedtek maguk elé a bérelemés nevű népnemzeti könyöklésben. Nem, tényleg nem lenne ezzel a növekvő-duzzadó képviselői bérnövekedéssel a világon semmi baj (rohadjon meg minden irigy, demagóg libsi, aki még ebbe is beleköt), ha mindeközben nem pörgetnék a legmagasabb hőfokon a gátlástalan lopást, ami komplett társadalmi csoportok tönkretételével jár együtt. Bár semmi kedvem idecitálni az otthon ápolást végzők anyagi megbecsülését jelentő évi mintegy 6 milliárd forint körüli fideszes mocskolódást, de amikor fejenként 200 ezerrel tolják meg a saját bérüket úgy, hogy emberek 30-50-70 ezer forintból próbálják túlélni az eleve elrendeltnek látszó nyomorúságot, akkor ne legyen senkinek bőr a képén demagógiát kiáltani. És akkor még nem beszéltem a Kövér László 3 milliót meghaladó tiszteletdíja fölött járó kismillió, ilyen-olyan juttatásokról, beleértve a töredékáron, haveri alapon, pofátlan önkormányzati bérleményekről. Miközben futószalagon tolják az újabb kétharmad birtokában immár semmilyen kockázattal nem járó családbarát kilakoltatásokat. Remek időzítés, lakbértámogatást a képviselőknek! Még többet.
balos
Na ezért vagyok "magyar-nemzet" ellenes,mert ezek a nemzetiek,csak MŰ MÁJERKEDNEK!Némi "baráti" segítséggel (2/3ad) szétverik az országot!Kisebb lopásért már rohadnak börtönben Normális helyeken is!
egyvandor
Az alacsony fizetés, a túlterheltség, a napi húszórás hajsza, a hatalmas felelősség, vajon fenntartják-e a neki a millió pro hó bérelt lakást, ki fogja-e tudni fizetni az üzemanyagot?
Együtt érzek vele miértünk hajt. Nem gorbán-banda elvárása szerint nyomogatja a gombot.
Eladott Ország
@egyvandor: Ez természetesen nem a végösszeg,- 948 000 forintot + juttatások - hiszen emellé jár lakhatási támogatás, üzemanyag kártya (némelyeknek autóval és sofőrrel együtt), valamint különböző pluszok, ha valaki bizottsági tag, esetleg frakcióvezető, vagy helyettes. Ezek az emelések azért járnak a képviselőknek, mert a piacon is emelkedtek a bérek. A lakhatási pedig azért emelkedik, mert az elmúlt években a budapesti albérletárak megduplázódtak. Értem, tehát megdrágult az élet Magyarországon, ezért az ingyenélő képviselők a dolgozó ember zsebéből vesznek ki még több pénzt, hogy fizetni tudják a – sokszor áron alul megszerzett önkormányzati – lakásaikat valahol Budán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.