Jár nekik a fizetésemelés a munkájukért, ugyebár.

A nyári szünet előtti utolsó ülésszak zajlik a Parlamentben, hétfőn azonban Fónagy János államtikárnak sikerült kissé belealudnia pártszövetségbeli társa, Rétvári Bence mondókájába – adta hírül a Hír TV a Facebook-oldalán.

Elbóbiskolt az államtitkár, míg mellette az inárcsi gyilkosságról volt szó – videó

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rétvári egyébiránt az inárcsi gyilkosságról beszélt (mint köztudott, egy több tízmilliós tartozást felhalmozó volt rendőr késsel megölt egy családsegítőt Inárcson néhány napja, mert a nő nem tudott neki és családjának átmeneti szállást intézni hirtelen), ebbe sikerült belealudnia Fónagy Jánosnak.

Hír TV

Fónagy Jánost többször is elnyomta a buzgóság Rétvári Bence felszólalása alatt. Ha a parlament megszavazza, akkor a fideszes képviselő, egyben államtitkár a jövőben emelt fizetésért járhat be aludni...

Finoman csatlakozó hír, hogy augusztustól, ha ezen a héten megszavazza az országgyűlés, minden képviselőnek körülbelül 200 ezer forinttal nő meg a fizetése. Ám azoknak, akik bizottsági tagok, vagy ott valamilyen tisztséget betöltenek, azoknak még több lehet az emelés. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Plusz kétszázezerért még ébren is legyen? Hát még mit nem várnátok el azért a pár fillérért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ez a 44%-kal megnovekedett teljesitmeny? Orbanisztanban lehet is.
Eladott Ország
Igen, változatlanul képtelen vagyok felfogni, hogy ezek az emberek vajon miféle elkorcsosult, beteg, erkölcsöt nyomokban sem tartalmazó mérce szerint szívják a levegőt ebben a földi paradicsomban. Mennyire kell elvetemültnek lenni ahhoz , hogy egyetlen összetett mondatba valaki beleírja a közönséges kisemberek és nagyemberek százalékos bérnövekedését bezzegösszehasonlítás céljából? Úgy, hogy közben pontosan tudja, hogy az egyes területeken végrehajtott 50%-os béremeléssel együtt magyar emberek fizetése mai napig nem éri el azt a szaros 200 ezer forintot sem. Amennyi nekik csak a szóra sem érdemes 18,5%-os bérnövekedésük.
Eladott Ország
Nincsen ezzel semmi baj, a hazugság fél egészség: fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Feltétlenül. Pláne ha eltekintünk attól a mintegy 200 ezer, a közalkalmazottak igen széles körét – a szociális munkásoktól egészségügyi dolgozókig, az iskolák műszaki és adminisztratív munkatársaitól a könyvtárosokig – felölelő rétegtől, amelynek 10 éve nem emelkedett a bére. A magyar állam a hatályos magyar törvények szerint több milliárd forintnyi, évek óta visszatartott bérrel lóg ezeknek az embereknek. Ők nincsenek benne a Fidesz-frakció kiadott közleményében, amelyben felsorolni is alig bírják, hogy ki mindenkit engedtek maguk elé a bérelemés nevű népnemzeti könyöklésben. Nem, tényleg nem lenne ezzel a növekvő-duzzadó képviselői bérnövekedéssel a világon semmi baj (rohadjon meg minden irigy, demagóg libsi, aki még ebbe is beleköt), ha mindeközben nem pörgetnék a legmagasabb hőfokon a gátlástalan lopást, ami komplett társadalmi csoportok tönkretételével jár együtt. Bár semmi kedvem idecitálni az otthon ápolást végzők anyagi megbecsülését jelentő évi mintegy 6 milliárd forint körüli fideszes mocskolódást, de amikor fejenként 200 ezerrel tolják meg a saját bérüket úgy, hogy emberek 30-50-70 ezer forintból próbálják túlélni az eleve elrendeltnek látszó nyomorúságot, akkor ne legyen senkinek bőr a képén demagógiát kiáltani. És akkor még nem beszéltem a Kövér László 3 milliót meghaladó tiszteletdíja fölött járó kismillió, ilyen-olyan juttatásokról, beleértve a töredékáron, haveri alapon, pofátlan önkormányzati bérleményekről. Miközben futószalagon tolják az újabb kétharmad birtokában immár semmilyen kockázattal nem járó családbarát kilakoltatásokat. Remek időzítés, lakbértámogatást a képviselőknek! Még többet.
balos
Na ezért vagyok "magyar-nemzet" ellenes,mert ezek a nemzetiek,csak MŰ MÁJERKEDNEK!Némi "baráti" segítséggel (2/3ad) szétverik az országot!Kisebb lopásért már rohadnak börtönben Normális helyeken is!
egyvandor
Az alacsony fizetés, a túlterheltség, a napi húszórás hajsza, a hatalmas felelősség, vajon fenntartják-e a neki a millió pro hó bérelt lakást, ki fogja-e tudni fizetni az üzemanyagot?
Együtt érzek vele miértünk hajt. Nem gorbán-banda elvárása szerint nyomogatja a gombot.
Eladott Ország
@egyvandor: Ez természetesen nem a végösszeg,- 948 000 forintot + juttatások - hiszen emellé jár lakhatási támogatás, üzemanyag kártya (némelyeknek autóval és sofőrrel együtt), valamint különböző pluszok, ha valaki bizottsági tag, esetleg frakcióvezető, vagy helyettes. Ezek az emelések azért járnak a képviselőknek, mert a piacon is emelkedtek a bérek. A lakhatási pedig azért emelkedik, mert az elmúlt években a budapesti albérletárak megduplázódtak. Értem, tehát megdrágult az élet Magyarországon, ezért az ingyenélő képviselők a dolgozó ember zsebéből vesznek ki még több pénzt, hogy fizetni tudják a – sokszor áron alul megszerzett önkormányzati – lakásaikat valahol Budán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.