Az Országgyűlés ma tizennégy törvényjavaslatról dönt. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat, valamint változtatásokat hajthatnak végre a választásokkal kapcsolatos jogszabályokon is.

Ma módosítja a parlament a választási jogszabályokat

Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. Ekkor hagyhatják jóvá a 2019-es büdzsét megalapozó törvénymódosításokat, amelyek összesen 42 jogszabályon változtatnak. A választást érintő módosítások elfogadása esetén szigorúbb szabályok lépnek hatályba a kampánytámogatás visszafizetésére, emellett a választási plakátokon közzé kell tenni a megrendelő szervezet nevét, az átjelentkezések miatt a szavazatszámláló bizottságok nagyobb létszámmal működhetnek, a helyi választási iroda vezetője pedig fegyelmit kaphat, ha urnazárás után fél órával a szavazókörökben nem fejezték be a voksolást.

A szavazásokat követően pénteken elfogadni tervezett javaslatokhoz benyújtott módosító javaslatokról tárgyalnak a képviselők, majd két indítvány összevont vitáját bonyolítják le.

Elsőként a Fidesz azon javaslata kerül terítékre, amely a büntető törvénykönyv (Btk.) hatályát kiterjesztené a személyszállító járművek jogellenesen átalakítására, valamint a hivatalos személyek zaklatására.

Ezt követi a kiemelt budapesti fejlesztésekről szóló törvényjavaslat tárgyalása. A kormány előterjesztése a szóban forgó beruházások állami feladatainak kereteit jelölné ki, a már előkészítés alatt álló Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program megvalósításának segítése mellett.

Az Országgyűlés pénteken, egyebek mellett a jövő évi költségvetés elfogadásával fejezi be nyári rendkívüli ülésszakát.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Mit módosítanak már megint rajta, még mindig nem jó így ahogyan van ? A nyugdíjasok panaszkodnak, a nyugdíjszakértők és elemzők meg elemeznek, egyértelmű az már most, hogy az árak elszaladtak és a jövő évi 2.7 % os nyugdíj emelés nagyon kevés lesz ! Ezt is kellene tárgyalni !
vladimir putin
át kellene olvasnom az egész tervezetet még a szavazás előtt, mert biztos van benne egy olan apróbetűs rész is, hogy "Mészáros Lőric kapjon 1000 milliárdot."
vladimir putin
@maci0427: te meg ne szarakodjál, erre szavazott az ország százcsillió százaléka.
Majd kapsz 10 ezer Erzsébet utalványt 2022-ben, meg egy zsák krumplit.
Nessy
Délután mindenre megnyomják az idomított kormány képviselők az IGEN gombot, oszt jó napot! Kiirják a táblára : VAKÁCIÓ, és mindenki kipihenni a "fáradalmait". Ja, hogy mire mondtak igent? Arról halvány lila fogalmuk sincs!
Nessy
@vladimir putin: és lehet kézcsókra járulni Orbánhoz! Meg lehet rendelni a hálaadó misét a sok jóért, melyet neki köszönhetünk.
vladimir putin
@Nessy: megint kéne egy fesztivál (régebben "Békemenet" néven futott), ahol nyilvánosan kell kinyalni a Mester valagát.
Nessy
@vladimir putin: Majd az MVM megint ad nekik fél milliárdot a résztvevők utaztatására, megvendégelésére!
maci0427
@vladimir putin: --- Fingom nincs, hogy ki kire szavazott így te is azt mondhatsz amit akarsz, mert nem lehet leellenőrizni ! Viszont hazudnak - kamunak az emberek még a családjukban is...! Ott sem tudják, hogy a rokonok kire szavaztak...! Senki így én sem voltam velük bent a szavazófülkében ! Viszont a Bözsit meg a zsák krumplit mindenki megkapja, még az is aki nem rájuk szavazott ! De tudod mit ? És el is fogadja ! Na ők már valóban nem "szarakodnak", szidnak és elfogadják a Bözsit , majd elköltik és a krumplit is megeszik !
maci0427
@Nessy: 2010. -ben Gyurcsány és Bajnai nagyon elkúrták ezek szerint ! Az nem igaz, hogy ha annyi baloldali szavazó van, akkor ezt csalással lelehet söpörni ! Hazudnak az emberek arról, hogy kire szavaztak és a szar közül a keményebbet választják nem a fost !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.