Az MSZP szerint nem az ország, hanem a Fidesz-KDNP pártérdekét szolgálja a választási törvények kedden elfogadott módosítása.

Molnár Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelte az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosítását, hogy

a kormánypártok azt a folytatták, amelyet az elmúlt években a választási törvények manipulálásával elkezdtek.

Hozzátette:

a Fidesz semmit sem tanult, semmit sem változott, semmilyen korábbi hibáját nem látja be, a törvénymódosítás után is nekik lejt a pálya.

A szocialista politikus szerint továbbra is lehetőség lesz visszaélésekre, irreálisan megkönnyítették a levélszavazást a határon túli magyaroknak, a magyarországi lakcímmel rendelkező külföldön élő magyarok viszont továbbra is csak nagy nehézségek árán tudnak szavazni.

Molnár Zsolt szóvá tette, hogy bár javaslatot tettek a megváltoztatására, de megmaradt a többes ajánlás jelenlegi formája, amely miatt sorozatos visszaélések történtek a legutóbbi választáson is az ajánlóívek átmásolásával.

Azt is kifogásolta, hogy nem tiltották meg az államnak, az önkormányzatoknak, valamint az állami és az önkormányzati cégeknek, hogy a kampányban fizetet hirdetéseket tegyenek közzé. Egy fair kampányban nincs helye bújtatott választási hirdetéseknek, a kampányban a pártok vegyenek részt, ne avatkozzon abba bele az állam és az önkormányzat – hangoztatta.

A szocialista politikus elfogadhatónak nevezte, hogy a határon túli magyarok szavazzanak a választáson, de szerinte a levélszavazás jelenlegi lebonyolítása visszaélésekhez vezet és a mostani törvénymódosítás tovább enyhített a szabályokon.

A holt lelkek is szavazhatnak a Fidesz-KDNP-re – mondta, bírálva ezzel a most bevezetett automatikus regisztrációt.

Molnár Zsolt szerint egységessé kellett volna tenni a szavazást azoknak, akiknek van magyarországi lakcíme és azoknak, akiknek nincs.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.